Τελευταίες Ειδήσεις

Αλυσίδα καφέ ζητά πίσω το δώρο Χριστουγέννων



Δεν είναι η μοναδική η επιχείρηση εστίασης στη Λάρισα που ζήτησε από εργαζόμενους πίσω το δώρο Χριστουγέννων, προχωρώντας μάλιστα και σε απόλυση των αντιρρησιών, αφού καταγράφεται και άλλο τέτοιο κρούσμα στη θεσσαλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσο Τσιαπλέ.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιαπλέ, ο οποίος πάντως δεν ανέφερε το όνομα της επιχείρησης που δραστηριοποιείται στη Λάρισα μένοντας μόνο στο ότι ασχολείται με τον χώρο του καφέ, η ιδιοκτησία των καταστημάτων, που αποτελούν franchise γνωστής επωνυμίας σε θεσσαλικό επίπεδο, ζήτησε από τους διανομείς την επιστροφή του δώρου, απειλώντας με απολύσεις σε περίπτωση που δεν υπακούσουν. Μετά από πιέσεις μάλιστα οι τρεις διανομείς φαίνεται να ενέδωσαν και να επέστρεψαν τα χρήματα, ωστόσο οι υπόλοιποι συνεχίζουν να αντιδρούν και δεν δέχονται να επιστρέψουν ούτε ένα ευρώ.
Μ' αυτό το κλίμα να επικρατεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΚΛ, αναμένεται αύριο συνάντηση του ιδιοκτήτη των καταστημάτων που αποτελούν franchise της γνωστής τοπικής επωνυμίας, με τους εργαζόμενους, προκειμένου να πιέσει περαιτέρω!


Ως μέσο πίεσης μάλιστα ο κ. Τσιαπλές αναφέρει ότι σύμφωνα με την καταγγελία που έχει στη διάθεσή του, ήδη έχει κυκλοφορήσει αγγελία από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, με την οποία ζητά διανομείς προς πρόσληψη! Βέβαια, σ' αυτήν την περίπτωση αναμένεται με ενδιαφέρον και η στάση της μητρικής εταιρείας, αυτής δηλαδή που είναι ιδιοκτήτρια της επωνυμίας, απέναντι στον κάτοχο του franchise...
«Δεν είναι μόνο αυτές οι επιχειρήσεις εστίασης και καφέ που παρουσιάζουν τέτοιες συμπεριφορές. Είναι πολλές περισσότερες και σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο. Υπάρχει εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης που δεν ζητά μόνο το δώρο Χριστουγέννων αλλά μέρος του μηνιαίου μισθού από τους εργαζόμενους» σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας!
thessaliatv.gr (Χρυσόστομος Τρίμμης)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.