Τελευταίες Ειδήσεις

Οκτώ κρούσματα ιλαράς στην Καρδίτσα



Τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων ιλαράς πανελλαδικά έχει η περιφέρεια Θεσσαλίας αν και η πλειοψηφία αυτών είναι στην Π.Ε. Καρδίτσας.
Συγκεκριμένα πανελλαδικά έχουμε δηλωμένα μέχρι σήμερα 968 κρούσματα ιλαράς, από τα οποία μόνο 10 είναι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Από αυτά οκτώ αφορούν στην Καρδίτσα και δύο στον Βόλο.
Η συντριπτική τους πλειοψηφία, πάντα για την Θεσσαλία, έχει να κάνει με πληθυσμό Ρομά, για αυτό και που προσπάθειες των υγειονομικών αρχών για εμβολιασμούς επικεντρώνονται στη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα το KarditsaLive.Net, κατέγραψε με ρεπορτάζ εμβολιασμό στον οικισμό «Μαύρικα» του Δήμου Καρδίτσας, με την συμμετοχή του τμήματος λοιμώξεων του νοσοκομείου Καρδίτσας, του τμήματος επισκεπτριών του νοσηλευτικού μας ιδρύματος και του ΚΕΕΛΠΝΟ Λάρισας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ανάλογη κίνηση προγραμματίζεται να γίνει στο άμεσο μέλλον και στον οικισμό των αθιγγάνων στους Σοφάδες.

Έρχεται με καθυστέρηση η εποχική γρίπη
Η γρίπη που το χειμώνα κάνει κάθε χρόνο την εμφάνισή της καθυστέρησε φέτος να φθάσει στη χώρα μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έρθει. Στο νοσοκομείο Καρδίτσας προετοιμάζονται γι αυτή με τις προβλέψεις να μιλάνε για κορύφωση της δράσης της μέσα στον Φεβρουάριο. Οι ίδιες προβλέψεις μιλάνε για εμφάνιση του ιού στη χώρα μας, που φέτος είναι το στέλεχος Η3 Ν2, σε είκοσι μέρες από σήμερα.
Θυμίζουμε ότι πέρυσι, στο αντίστοιχο με αυτό που διανύουμε χρονικό διάστημα, η παρουσία της γρίπης και οι επιπτώσεις τους ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Κάτι που αυτή την στιγμή ισχύει για την Ιταλία με τον ιό να πλησιάζει στη χώρα μας. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του ιού της γρίπης είναι, ως γνωστόν, ο εμβολιασμός, που συνήθως γίνεται το Φθινόπωρο αλλά και σε όλη την διάρκεια της έξαρσης εφόσον κριθεί αναγκαίο.
Σχετικές ανακοινώσεις εκδίδονται κάθε χρόνο από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με οδηγίες προς τους πολίτες για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο την ασθένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.