Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ – Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ - ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΕΤΗ ΦΑΣΗ


Οι πολιτικές  αντιπαραθέσεις για την  δυνατότητα « καθαρής εξόδου»  από την μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018  και πρόσφατα για την προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης που έφερε στο προσκήνιο ο Διοικητής της ΤτΕκ.Στουρνάρας, αναζωπύρωσαν την συζήτηση για το χρονικό διάστημα που θα γίνουν οι επόμενες Εκλογές. Ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κ.Λεβέντης δηλώνει σίγουρος ότι οι Εκλογές θα γίνουν οπωσδήποτε μέσα στο 2018. Το ίδιο και τα περισσότερα  στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Τα επιχειρήματά τους : καταστροφολογία για τη πορεία της ελληνικής οικονομίας, δαιμονολογία γιατο μέχρι τώρα κυβερνητικό έργο και  τις κυβερνητικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη 3η Σύμβαση Δημοσιονομικών Στόχων – Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, ευσεβείς πόθοι για νέες απαιτήσεις των δανειστών μετά τη λήξη της 3ης Σύμβασης, υπερτονισμός των αντιθέσεων των ΑΝΕΛΛ στην αναζήτηση λύσης για το όνομα της ΠΓΔΜ. Όλα αυτά συνηγορούν κατά τη γνώμη τους ότι η Κυβέρνηση θα αναγκασθεί να καταφύγει σε πρόωρες Εκλογές στο διάστημα Σεπτέμβρης – Δεκέμβρης 2018.

Τα σενάρια  γνωστά. Γνωστός είναι και ο διακαής πόθος ποικίλων συμφερόντων  να πέσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ και να προετοιμαστεί ένα νέο Κυβερνητικό Μέτωπο « των προθύμων». Αυτών που κυβέρνησαν μαζί ως Κυβέρνηση Παπαδήμου και στη συνέχεια ως Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αυτών που συγκρότησαν το Μέτωπο του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στο τελεσίγραφο Γιούνκερ πριν το Δημοψήφισμα του καλοκαιριού του 2015, αυτών που συναγωνίζονται σε αντιπολιτευτικές υστερίες μέσα στη Βουλή, αυτών που  δεν ψήφισαν την Απλή Αναλογική αλλά ούτε και τη Μεταρρύθμιση στο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας… Τους ενώνουν πολλά. Οι ευθύνες τους για όσα  προηγήθηκαν και όσα προέκυψαν μετά  την κρίση. Οι ευθύνες τους  για  τα εκρηκτικά ελλείματα  – για την υπερχρέωση -  από Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι ευθύνες τους για την απώλεια του 25% του ΑΕΠ… οι ευθύνες τους για ένα φαύλο – διαπλεκόμενο σύστημα εξουσίας που έκανε πάρτυ με το δημόσιο χρήμα.
 Τους χωρίζουν βέβαια και πολλά. Ο ακραίος νεοφιλελευθερσμός της ΝΔ. Η αβάσταχτη ελαφρότητα δηλώσεων ότι οι κοινωνικές  ανισότητες είναι μοιραίες, ότι οι περικοπές – για να μειωθούν οι φόροι -  θα είναι ισοπεδωτικές, ότι η διαφυγή πλούτου στους φορολογικούς παραδείσους δεν τους αφορά,  ότι η ΝΔ είναι Κόμμα και των πλουσίων και των φτωχών ( την ώρα που ανακοινώνεται ότι οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου αύξησαν το 2017 τα πλούτη τους κατά 1 τρις δολάρια ).  Κυρίως τους χωρίζει το γεγονός  ότι η ΝΔ ανήκει στο ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΚΟΜΜΑ και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στην οποία σημειώνονται ενδιαφέρουσες διαφοροποιήσεις από το ανελέητο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας και  τη σύμπλευση με την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΔΕΞΙΑ.
Όμως αυτό δεν τους πτοεί. Για πολλά ηγετικά στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ( ευτυχώς όχι για όλα ), αυτά  που τους ενώνουν με τη ΝΔ είναι περισσότερα από όσα τους χωρίζουν. Κυρίως τους δένει  η δυναμική  παρουσία μιας ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που δεν θέλει - και δεν πρέπει -  να γίνει « παρένθεση», που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναδιάταξη των πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη μεταξύ ΔΕΞΙΑΣ – ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που αναλαμβάνει σημαντικές διεθνείς πρωτοβουλίες ( συνεργασία Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, συνεργασία ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΕΡΒΙΑΣ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ – ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, πολυμερής ενεργειακή συνεργασία ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ – ΙΣΡΑΗΛ – ΑΙΓΥΠΤΟΥ, αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων – του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων… ).
Το κεντρικό πάντως  που τους ενοχλεί,  είναι ότι αυτή η ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα σταματήσει την μετατροπή της χώρας σε οικονομικό προτεκτοράτο των δανειστών της, θα κάνει την Ελλάδα μια « κανονική χώρα» της Ε. Ε. που διεκδικεί τα δίκια της στην Ενωμένη Ευρώπη : τη βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους της, την επιστροφή των κονδυλίων της ΕΚΤ από την εκμετάλλευση των ελληνικών ομολόγων, την αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού για τον κοινωνικό πυλώνα, την έμπρακτη  αλληλεγγύη των εταίρων της...
« Στο τέλος της κυβερνητικής μας θητείας, τον Σεπτέμβριο του 2019, με παρρησία θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό για να τον καλέσουμε να επιλέξει και να κρίνει που ήταν η χώρα όταν εμείς αναλάβαμε και που θα πάει την επόμενη ημέρα. Ποιο ήταν το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης και ποιο είναι τώρα». Αυτές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ. Δηλώσεις συμβατές με την πρόθεση όλων μας ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ μια ρημαγμένη χώρα με τεράστιες δυνατότητες και χαρισματικό ανθρώπινο δυναμικό, να υλοποιήσουμε το Παράλληλο Αριστερό Κυβερνητικό Πρόγραμμα που ανακοινώσαμε στις Εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, να προωθήσουμε τις ώριμες ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που σχεδιάσαμε, να αποδείξουμε τις αριστερές ιεραρχήσεις – ευαισθησίες – επιλογές που διακηρύξαμε, να μειώσουμε θεαματικά την ανεργία, να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, να  πείσουμε ότι γίνονται πράξη όσα δεσμευόμαστε στα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια και αποτελούν κομμάτια του Εθνικού Σχεδίου βιώσιμης – ταχύρρυθμης – δίκαιης Ανάπτυξης.
Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Περνά στην ενάρετη φάση της ιστορικής της διαδρομής, με τις θυσίες ενός λαού που μεγαλούργησε στις ιστορικές καμπές. Τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά.  Κάποιοι δεν αντέχουν ότι αυτό  το κάνει ο ελληνικός λαός με ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Επιδιώκουν μια  ΑΡΙΣΤΕΡΑ περιχαρακωμένη  σε ρόλους αντιπολίτευσης. Όμως « όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ… το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις». Κι εμείς θέλουμε πάρα πολύ να συμβάλλουμε πρωταγωνιστικά  στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ αυτής της ιστορικής χώρας…

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.