Τελευταίες Ειδήσεις

Η επέλαση του Θησέα, κακοκαιρία σε όλη τη χώρα



Η κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα με καταιγίδες και χιόνια Οι δυνατοί άνεμοι και η έντονη κακοκαιρία που έχει φέρει ο «Θησέας» έχουν δημιουργήσει ακραία καιρικά φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ πολλές περιοχές στα βόρεια και ορεινά σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς έχουν ντυθεί στα λευκά.
Στα παράλια του νομού Λάρισας, σε διάφορα σημεία η θάλασσα έχει βγει στην άσφαλτο και στο οδικό δίκτυο. Την ίδια ώρα αρκετό νερό κατεβάζουν και τα ρέματα της περιοχής δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως σε Αγιόκαμπο και Βελίκα.

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες και στα ορεινά του νομού Λάρισας. Στο Λιβάδι της Ελασσόνας «το έχει στρώσει», ενώ μηχανήματα του δήμου επιχειρούν ώστε να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.
Στην Καρδίτσα, πραγμτοπιήθηκε προληπτική εκκένωση του πληθυσμού στον οικισμό "Μαύρικα" λόγω της υψηλής στάθμης, μετά την έντονη βροχόπτωση, του παραπόταμου του Καλέντζη, Καράμπαλη, ο οποίος ρέει στις παρυφές του οικισμού.
Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στην τοπική κοινότητα Λεπρέου, στην ορεινή ζώνη του δήμου Ζαχάρως, από την έντονη κακοκαιρία που έπληξε κατά τη διάρκεια της νύκτας την ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με το patrisnews.com, από τις βροχοπτώσεις, ολόκληροι βράχοι αποκολλήθηκαν με αποτέλεσμα να καταστρέψουν οικία στην είσοδο του χωριού, χωρίς ευτυχώς να τραυματισθεί κάποιος, καθώς οι ένοικοι του σπιτιού διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα.
Η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι παρά την σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν τόσο στα ορεινά όσο και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρα μέχρι και την Τρίτη (16/1).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.