Τελευταίες Ειδήσεις

Πανελλήνιας σημασίας εκδήλωση για το κάπνισμα στα Τρίκαλα



Δύο διαφορετικές δράσεις με μαθητές και παρουσίαση πανελλαδικής έρευνας
Ο Δήμος Τρικκαίων, ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερώνουν και αλληλεπιδρούν

Στη νεολαία «περνά» πλέον η εκστρατεία για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα Τρίκαλα. Με μια σημαντικότατη εκδήλωση που αποτελείται από δύο μέρη, ο Δήμος Τρικκαίων, ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης και το Ερευνητικό Εργαστήριο «George D. Behrakis», το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ενώνουν τις δυνάμεις τους. Σε δύο χωριστές δράσεις την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα δραστηριοτήτων και έρευνας σχετικά με το κάπνισμα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της μεγάλης εκστρατείας του Δήμου Τρικκαίων, με τη μέγιστη ανταπόκριση υλοποιούνται τα εξής:
Α. Πρώτη εκδήλωση
Στις 10 το πρωί της Παρασκευής, στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων «Αθανάσιος Τριγώνης», το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Μαθαίνω να μην καπνίζω», σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο "George D. Behrakis", τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο: 
9:30 – 10:00: Προσέλευση
10:00 – 10:10: Καλωσόρισμα – Εισαγωγή από τη Δ/ντρια Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων κ. Βασιλική Κάκλα
10:10 – 10:20: 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων και Ερευνητικό Εργαστήριο "George D. Behrakis": Φανή Σμιξιώτη: Δ/ντρια 5ου  Γυμνασίου
10:20 – 11:30: Κεντρική Ομιλία από τον Καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη
11:30 – 11:40: Παρουσίαση Αντικαπνιστικής Εκστρατείας Δήμου Τρικκαίων: Δημήτρης Παπαστεργίου Δήμαρχος Τρικκαίων – Μιχάλης Λάππας Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Σοφία Γιδά πνευμονολόγος
11:40 – 11:50: Θεατρικό Δρώμενο Επιμέλεια Βίκη Ιακωβάκη, θεατρολόγος – ηθοποιός 11:50 – 12:00: Διαδραστικό παιχνίδι
12:00 -12:30: Ερωτήσεις – συμπεράσματα
Όπως αναφέρει η διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων κ. Φανή Σμιξιώτη, οι ιδέες για το θεατρικό παιχνίδι και το θεατρικό δρώμενο  αντλήθηκαν από: «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα» του «George D. Behrakis» Research Lab.



Β. Δεύτερη εκδήλωση
Στις 12:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα Πανελλαδικής Έρευνας για την εφαρμογή του νόμου για την προστασία του κοινού από το παθητικό κάπνισμα.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρία ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος τον Ιούλιο του 2017 σε  αντιπροσωπευτικό δείγμα σε 13 περιφέρειες της χώρας με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.
Η έρευνα απαντά στο ερώτημα για το πόσο καπνίζουν οι Έλληνες σήμερα και καταγράφει την κοινή γνώμη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Θα παρουσιαστούν επίσης σημαντικά στοιχεία για την στάση των Ελλήνων απέναντι στον εθνικό στόχο για την μείωση του καπνίσματος.
Την παρουσίαση θα κάνουν, ο κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ και Harvard, Διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και ο Δήαμρχψος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Εχουν προσκληθεί επίσης, ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογοι Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.