Τελευταίες Ειδήσεις

“Εποικοδομητικές συναντήσεις και ουσιαστικός διάλογος με θεσμικούς φορείς της Καλαμπάκας και της Σαρακίνας.”



Την Σαρακίνα και την Καλαμπάκα επισκέφτηκε η βουλευτής Παναγιώτα Δριτσέλη, συνοδευόμενη από τα στελέχη της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μπάτζιο, Μπάμπη Μουργέλα, Βάσω Κωστοπούλου και Πέρυ Χαροπούλου, στα πλαίσια της προσπάθειας διαρκούς διαβούλευσης με τους θεσμικούς φορείς αλλά και με τους πολίτες της περιοχής. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τους αιρετούς της Τοπικής Κοινότητας της Σαρακίνας και με τα μέλη του πολιτιστικού της συλλόγου, ενώ την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Καλαμπάκας, το Δασαρχείο και την αναπτυξιακή εταιρία ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

Στα πλαίσια της διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς της Σαρακίνας τέθηκε, αφενός, το ζήτημα της διασφάλισης χρηματοδότησης για την συντήρηση του μνημείου της τοξότης γέφυρας και αφετέρου, θέματα της καθημερινότητας των κατοίκων του χωριού. Εκεί, η βουλευτής αντάλλαξε απόψεις και με πολίτες, απαντώντας στα ζητήματα που τέθηκαν από τους τελευταίους.

Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας Χρήστο Σινάνη εξετάστηκαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο, μεταξύ των οποίων η γέφυρα της Σαρακίνας, η πρόταση για την ανακαίνιση του Ξενία, καθώς και τα απαραίτητα βήματα για την επαναλειτουργία του Σπηλαίου της Θεόπετρας. Σε σχέση με το μνημείο της γέφυρας της Σαρακίνας, όπως υπογράμμισε η Παναγιώτα Δριτσέλη, θα εξαντληθούν όλες οι προσπάθειες για την εξασφάλισης πόρων, μέσω της ένταξης του έργου σε κάποιο από τα διαθέσιμαευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ και για τα υπόλοιπα θέματα θα ενταθούν οι παρεμβάσεις για την άμεση προώθησή τους.
Παράλληλα, με τον Δασάρχη Καλαμπάκας Πίσσια Χρήστο, συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στο κρατικό εργοστάσιο ξυλείας, αλλά και για τα προβλήματα στον πεστροφογεννητικό σταθμό Ασπροπόταμου. Με δεδομένη την μοναδικότητα αυτών των υποδομών, η Παναγιώτα Δριτσέλη δεσμεύτηκε για την πύκνωση των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων σε σχέση με την επίλυση των προβλημάτων στην στελέχωση των εν λόγω υπηρεσιών και για την καλύτερη διασύνδεσή τους με την αναπτυξιακή χάραξη της ευρύτερης περιοχής.
Τέλος, από την πλευρά του ΚΕΝΑΚΑΠ, ο Διευθυντής του Βάιος Κουτής ενημέρωσε τη βουλευτή για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος “Leader”, αλλά και σε σχέση με το νέο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση των φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών. Όπως τονίστηκε, παρά τις δυσκολίες, η νέα κυβερνητική παρέμβαση εντάσσει στην προστασία “natura” το σύνολο του δασικού αποθέματος του Νομού Τρικάλων, ενώ οι διοικητικές προκλήσεις στη λειτουργία των νέων φορέων θα αντιμετωπιστούν συντονισμένα και σε απόλυτη συνεργασία με τους φορείς και τους επιστήμονες της περιοχής.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.