Τελευταίες Ειδήσεις

Καταγγελία ΣΟΚ!!! Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του ΕΕΣ;



Στο mail της Πανελλήνιας Κίνησης έφτασε ένα μήνυμα που αναφέρει πραγματικά σοκαριστικά στοιχεία τα οποία - αν ισχύουν -  δείχνουν που οδηγείται ο Ερυθρός Σταυρός.
Ένα δευτερεύον (αυτή τη στιγμή) θέμα είναι η απάντηση στο από πόσους και ποιους  αποτελείται η Πανελλήνια Κίνηση. Εν δυνάμει, από ολόκληρο τον υγιή ΕΣ, τα μέλη του οποίου ανησυχούν από όσα συμβαίνουν σε καθημερινή βάση και μας στέλνουν τις καταγγελίες τους.
Το μήνυμα το οποίο πήραμε αναφέρει τα εξής τραγικά:

κ.κ. της Πανελλήνιας Κίνησης ΕΕΣ,
Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθώ τον τίμιο αγώνα σας απέναντι στις ανησυχητικές τρέχουσες εξελίξεις του ΕΕΣ και αγωνιώ όπως πληθώρα μελών, εθελοντών και εργαζομένων του Σωματείου για το μέλλον του Οργανισμού μας.
Αφορμή του μηνύματός μου αποτελεί μία άκρως ανησυχητική τελευταία εξέλιξη που φημολογείται εντόνως στον ΕΕΣ, σχετικά με τη δέσμευση λογ/μων του ΕΕΣ από τον κ. Μελισσανίδη ύψους περίπου 360,000€, η οποία φέρεται να έχει προκαλέσει ένα γενικότερο ‘’πάγωμα’’ (με ότι συνεπάγεται αυτό) σε ολόκληρη την οικονομική δραστηριότητα, κίνηση αλλά και τους λογ/μους του ΕΕΣ στο σύνολό του. Η οφειλή εκκρεμεί από προηγούμενα έτη σαφέστατα, ωστόσο λέγεται ότι έγινε απαιτητή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και επειδή δεν μερίμνησε εγκαίρως π.χ. με πιθανούς διακανονισμούς ή /και ρυθμίσεις η νυν διοίκηση, ο ΕΕΣ βρέθηκε στη δυσχερή συνθήκη των κατασχέσεων και παγώματος λογ/μων του, συν την αύξηση του αρχικού οφειλόμενου ποσού από 260.000€ σε 360.000€ περίπου λόγω υπερήμερων τόκων.

Ακούγεται δε, ότι η νυν διορισμένη διοίκηση ανέθεσε σε δικηγόρο (και μάλιστα με αδρά πληρωμή…) εκτός της Δ/νσης Δικαστικού του ΕΕΣ να επιληφθεί την υπόθεση ασκώντας το μέσο της ‘’ανακοπής’’, την ώρα που διανύεται ο 4ος μήνας οφειλής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΕΕΣ.  

    Τίθενται λοιπόν σοβαρά ερωτήματα, εφόσον έχουν βάση τα ανωτέρω, προς τη διορισμένη διοίκηση του ΕΕΣ, προς του εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων. Όλοι για άλλη μία φορά ‘’κρύβουν’’ κρίσιμα ζητήματα για τον ΕΕΣ? Όπως συνέβη και με τις επιστολές της ΔΟΕΣ για τις οποίες έλεγαν προς πάσα κατεύθυνση και με κάθε τόνο ότι δεν υπάρχουν και ότι η ΔΟΕΣ και η Κυβέρνηση επιθυμεί τη νυν διοίκηση? Και τελικώς να καταλήγουμε σε τελεσίγραφα της 8ης Μαρτίου και μία παρέμβαση του Δημοσίου για διορισμό διοίκησης μετά από συνεννόηση με τη ΔΟΕΣ το Δεκέμβριο του 2017;
     Ειλικρινά, μόνο αν κάποιος φέρει ανοϊκές τάσεις πρέπει να μην έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει πραγματικά στον ΕΕΣ.
Παρακαλώ, ειδικά απευθυνόμενος στον κ.  Βακιρτσιδέλη, όπως διερευνήσετε στο πλαίσιο της δημοσιογραφική σας δεοντολογίας τα ανωτέρω και ευελπιστώ ότι θα επανέλθω με περισσότερα απτά στοιχεία επί του ζητήματος. 
Με εκτίμηση,
Μέλος ΕΕΣ

Πιστοί στην γραμμή μας να μην υιοθετούμε κάθε καταγγελία χωρίς αποδεικτικά στοιχεία αλλά να τα ζητάμε ή να ψάχνουμε εμείς (παρά το ότι το θέμα αυτό θίγεται και σε επιστολή εργαζομένων προς την Διοίκηση του Σωματείου τους), απλά δημοσιεύουμε  την συγκεκριμένη καταγγελία και ρωτάμε την Κεντρική Διοίκηση:
-Ισχύουν οι παραπάνω κατηγορίες;
-Θα δώσετε ποτέ μια συγκεκριμένη και στοιχειοθετημένη απάντηση στους χιλιάδες      Ερυθροσταυρίτες που (όπως λέτε) σας λατρεύουν αλλά οι ίδιοι άλλοι πεθαίνουν στα γέλια και άλλοι τρώνε τα νύχια τους από θυμό για να μη ξεσπάσουν.
Με τη ευχή να μην ισχύει η καταγγελία αυτή ή να βρείτε μια λύση για να μη αντιμετωπίσει πρόβλημα λειτουργίας ο ΕΣ περιμένουμε κάποια απάντηση και τις ενέργειες σας.

Σε περίπτωση που δεν βρείτε λύση ζητήστε την βοήθεια μας. Ίσως καταφέρουμε (αν ισχύουν όλα αυτά) να έρθουμε σε κάποιον συμβιβασμό με την αντίδικη πλευρά του κ. Μελισσανίδη, γιατί όλοι μας θεωρούν αξιόπιστους συνομιλητές. Και φυσικά δεν σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι για την παρεούλα σας αλλά για την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια του ΕΣ που, έτσι κι’ αλλιώς, έχουν τρωθεί σε μεγάλο βαθμό.   
                                                                                    

Η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Κ.Ε.
Τάσος Βασιλείου (Λάρισα)
Μάρθα Βουγιούκα (Θεσσαλονίκη)
Κώστας Τσάγκας (Ιωάννινα)
Σέργιος Βαλασιάδης (Πειραιάς)
Πόλα Κουρέτσιου (Λάρισα)
Χριστόφορος Λάσκαρις (Κέρκυρα)
Χρήστος Κοκκίνης) (Τρίπολη)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.