Τελευταίες Ειδήσεις

Με μεγάλη επιτυχία το Ρεσιταλ Κλασικής κιθάρας του Κώστα Δριτσέλη


Στην γεμάτη από λάτρεις της κλασσικής κιθάρας, φιλόξενη αίθουσα μουσικών συνόλων της Μουσικής Σχολής του Δήμου Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 23ης Ιανουαρίου, μέσα από ρεσιτάλ μοναδικής εκτέλεσης από τον Κώστα Δριτσέλη, η ερμηνεία έργων του σπουδαίου ισπανού κιθαριστή και συνθέτη Francisco Tarrega (Ο F.Tarrega, 1852-1909, oνομάζεται συχνά "ο πατέρας της κλασσικής κιθάρας" και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών).Ο Κώστας Δριτσέλης, ο άοκνος καλαμπακιώτης δεξιοτέχνης της κλασσικής κιθάρας και σημαντική παρουσία στην Μουσική σχολή του Δήμου μας, τα τελευταία χρόνια, έχει δώσει θαυμάσια δείγματα δουλειάς παράλληλα με την σύνθεση και στην εκτέλεση έργων μεγάλων συνθετών. Αυτό αποδεικνύουν οι ολοένα αυξανόμενοι ακροατές του και κυρίως νεαρά άτομα, που κάθε φορά πηγαίνουν για να απολαύσουν τα ρεσιτάλ του, που κατα καιρούς οργανώνει η αξιόλογη διεύθυνση της Μουσικής σχολής του Δήμου μας συμβάλλοντας έτσι στην πολιτιστική αναβάθμιση των κατοίκων.

Πριν την έναρξη της εκτέλεσης των μουσικών κομματιών που είχαν επιλεγεί, οι μαθητές του τμήματος της ιστορίας της Μουσικής, Αντωνία Καρκαλάκη, Παναγιώτης Σιούτας, και Σοφία Βάλλα παρουσίασαν στοιχεία για την ζωή και το έργο του μεγάλου κιθαρίστα.
Στη συνέχεια την αίθουσα πλημμύρισαν μελωδίες της κιθάρας του καλλιτέχνη εκτελώντας έργα όπως το καθηλωτικό Tango, το συναισθηματικό adelita, το Rosita, oremus & endecha και capricho arabe στο πρώτο μέρος και pavana, gran vals, lagrima, adelita, Isabel, mazurka, marieta, maria στο δεύτερο.
Με το τελευταίο δε κομμάτι requerdos de la Alhambra χαλάρωσε την σκέψη και να ταξίδεψε τους ακροατές που επιβράβευσαν την προσπάθεια και το αποτέλεσμα της προσπάθεια με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Κώστα Δριτσέλη στην διεύθυνση και το υπόλοιπο επιτελείο της Μουσικής σχολής και στον Δήμο που υποστηρίζει παρόμοιες εκδηλώσεις.
Μίνα Καλκάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.