Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός ο Αγιασμός των υδάτων στην Καλαμπάκα

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη έγινε ο Αγιασμός των υδάτων στην Καλαμπάκα χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου,κληρικών και μοναχών της Μητροπόλεως.
Η εορτή των Άγιων Θεοφανείων τιμήθηκε και φέτος με μεγαλοπρέπεια στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους πολιτών  όπου τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία και ακολούθησε η τελετή Αγιασμού των υδάτων.
Με προεξάρχοντα τον κ. Θεόκλητο εψάλλει το «Εν Ιορδάνη Βαπτιζομένου Σου Κύριε…» και του εκκλησιάσματος και στη συνέχεια όλοι προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό και αγιάσθηκαν από τον Σεβασμιότατο με ευχές και χρόνια πολλά για την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Σε αντίθεση με όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια   φέτος η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε στον Πηνειό ποταμό στη γέφυρα της Διάβας  και συνάμα αγιάσθηκαν και τα ύδατα ως είθισται καθότι οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες.
Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ένας τολμηρός που δεν δίστασε να μπει στα κρύα νερά του Πηνειού ενώ ο Σεβασμιότατος κ. Θεόκλητος δίνοντας τις ευχές του  σε όλους είπε πως η περιοχή θύμισε τον Ιορδάνη ποταμό όπου στο εξής θα γίνεται η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ευχήθηκε του χρόνου να είναι περισσότεροι εκείνοι που θα πέσουν στα νερά για να τον πιάσουν.
Στον Αγιασμό των υδάτων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας, ο Αντιπεριοφερειάρχης Τουρισμού κ. Μπουτίνας,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κολίτσας, εκπρόσωποι της ΣΜΥ,  του ΑΤ και της ΠΥ Καλαμπάκας και πλήθος πιστών.


















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.