Τελευταίες Ειδήσεις

Ισχυρό μήνυμα από το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό




Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ και τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην πλατεία του Λευκού Πύργου, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κεντρικό σύνθημα «Η Μακεδονία Είναι Ελλάδα».
Όπως ανέφεραν από το μικρόφωνο οι διοργανωτές, στις 15:00 ο κόσμος που βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης υπολογίζεται στις 400.000.  Η ΕΛ.ΑΣ (εκτίμηση στις 13:00) κατεβάζει το νούμερο στους περίπου 100.000 ανθρώπους, μιλώντας για 284 πούλμαν.
Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μαζική συμμετοχή και ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση λένε αναλυτές.

Ο ελληνικός λαός, θέλησε με τον τρόπο του να δείξει την εναντίωσή του στις συζητήσεις περί του μακεδονικού ζητήματος, βροντοφωνάζοντας σε όλη την Υφήλιο πως η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν είναι κάτι το διαπραγματεύσιμο!
Οικογένειες, νέοι, γέροι και παιδιά τραγουδούν με όλη τη δύναμη της φωνής τους το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ η ατμόσφαιρα δονείται από συνθήματα όπως «Ελλάς -Ελλάς Μακεδονία», «Όχι στη διπλή ονομασία – Όχι σε νέα προδοσία», ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, στο συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων.Η εξέδρα έχει στηθεί στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, απέναντι από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι συγκεντρωμένοι καλύπτουν όλη τη γύρω περιοχή, έχοντας αποκλείσει την παραλιακή λεωφόρο, και εκτείνονται προς την πλευρά του Λευκού Πύργου, από τη μία πλευρά, και προς το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», από την άλλη.
Παρόντες στο συλλαλητήριο είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος και δέκα ακόμη ιεράρχες, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Μαρία Αντωνίου.
Παρών, ακόμη, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι βουλευτές του κόμματος του Μάριος Γεωργιάδης,  Γιάννης Σαρίδης,  Αριστείδης Φωκάς.
Επίσης, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.
Επίσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, πρώην βουλευτές από τον χώρο της Ν.Δ., δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.
Οι βουλευτές της Ν.Δ. και ο Απόστολος Τζιτζικώστας περπάτησαν μέσα στο πλήθος, ενώ εκείνοι της Ενωσης Κεντρώων και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πήγαν στον χώρο μπροστά και δίπλα από την εξέδρα.
Το συλλαλητήριο άρχισε λίγο μετά τις 2 μ.μ με χαιρετισμούς από εκπροσώπους ομοσπονδιών και συλλόγων και συνεχίζεται με τις ομιλίες.
Από το πλήθος ακούστηκαν αποδοκιμασίες για τους πολιτικούς και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Συγκέντρωση ενάντια στο συλλαλητήριο έκαναν αντιεξουσιαστές στην πλατεία της Καμάρας.
ΕΛ.ΑΣ.: Στις 90.000 οι συγκεντρωμένοι στο συλλαλητήριο
Σημαντικά χαμηλότερο αριθμό από αυτό που εκτιμούν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη για το «μακεδονικό» έδωσε με επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία.
Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι «από ώρα 13:00 σήμερα (21-01-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου ενενήντα χιλιάδων (90.000) πολιτών στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, με θέμα "Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία", η οποία εξελίσσεται φυσιολογικά.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Η άφιξη του κόσμου έγινε και με 284 λεωφορεία τα οποία φυλάσσονται σε ασφαλείς χώρους».
Όλα όσα έγιναν κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου
Φραγκούλης Φράγκος: Θα μας βρουν μπροστά τους- Θα προστατέψουμε τη Μακεδονία μας (VIDEO)
Ο στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.
Μιλώντας εκτός κειμένου και καταχειροκροτούμενος από το πλήθος, ο κ. Φράγκος έστειλε μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους Βόρειους γείτονές μας, ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας.
«Θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν είμαστε έρμαια, τελείωσαν αυτά. Θα προστατέψουμε τη Μακεδονία μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Φράγκος είπε ότι η σημερινή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται χωρίς κομματικές ταμπέλες και μακριά από χρωματισμούς και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να διεξάγει δημοψήφισμα «για να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός εάν πρέπει θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων».
Ο Στρατηγός εν αποστρατεία έστειλε επίσης μήνυμα τους Σκοπιανούς να γκρεμίσουν τα «αγάλματα- τερατουργήματα» που έχουν στηθεί στη γειτονική χώρα, αλλά και να αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου τους που έχει ονομαστεί «Μέγας Αλέξανδρος». Ζήτησε τέλος να δοθεί λύση «στο θέμα της αιρετικής σχησματικής εκκλησίας».
Ο κ. Φράγκος επιτέθηκε κατά του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς και πρότεινε ένα έκτο όνομα για την ονομασία των Σκοπίων, το Monkey Macedonia (μαϊμού Μακεδονία).
Έκλεισε δε την ομιλία του, σημειώνοντας: «Θα μας βρουν μπροστά τους με ότι σημαίνει αυτό, μέσα στα πλαίσια και τους κανόνες του Συντάγματος και της πραγματικής Δημοκρατίας. Φωνή λαού, οργή θεού».

Αστυνομία: 90.000 άνθρωποι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο
Όπως αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, «από ώρα 13:00 σήμερα (21-01-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου ενενήντα χιλιάδων (90.000) πολιτών στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, με θέμα «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία», η οποία εξελίσσεται φυσιολογικά.
Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκαν στον Κώστα Ζουράρι στο συλλαλητήριο
Eπίθεση από αγνώστους δέχθηκε την Κυριακή ο τέως υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις ο οποίος θέλησε να παραβρεθεί στο Συλλαλητήριο κατά της χρήσης του ορού «Μακεδονία» από τα Σκόπια.
Συγκεντρωμένοι στο συλλαλητήριο έβρισαν και χτύπησαν τον υφυπουργό, ενώ τον κυνήγησαν μέχρι το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, σύμωωνα με τον skai.gr
Ο Κώστας Ζουράρις υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Κυριακή, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τη δημόσια διατύπωση σχολίων κατά του Άρη και οπαδών του Ολυμπιακού. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη.
Δείτε το βίντεο της επίθεσης

Φωνάζουν: "Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι ελληνικά"
Στο βήμα ανέβηκε ο Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος τόνισε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική ενώ το πλήθος κάτω ζητωκραύγαζε!
Συνθήματα όπως "Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι ελληνικά", "Η Μακεδονία είναι ελληνική" και "Είναι τρελός ο στρατηγός" ακουγόντουσαν από το πλήθος. Την ομιλία του έκλεισε, με τον Εθνικό Ύμνο.
Ποιοι έδωσαν τον "παρών"
Παρόντες στο συλλαλητήριο είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος και δέκα ακόμη ιεράρχες, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Μαρία Αντωνίου.
Παρών, ακόμη, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι βουλευτές του κόμματος του Μάριος Γεωργιάδης, Γιώργος Λαζαρίδης, Αριστείδης Φωκάς.
Επίσης, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.
Επίσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, πρώην βουλευτές από τον χώρο της Ν.Δ., δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.
Οι βουλευτές της Ν.Δ. και ο Απόστολος Τζιτζικώστας περπάτησαν μέσα στο πλήθος, ενώ εκείνοι της Ενωσης Κεντρώων και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πήγαν στον χώρο μπροστά και δίπλα από την εξέδρα.
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε υπό κατάληψη κτίριο στη Λεωφόρο Στρατού
Στις φλόγες τυλίχθηκε κτίριο στη Λεωφόρο Στρατού 19,το οποίο τελεί υπό κατάληψη εδώ και καιρό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστοι έριξαν εύφλεκτο υλικό και έβαλαν φωτιά στο κτίριο της κατάληψης στη Λεωφόρο Στρατού.
Σύμφωνα με άλλα τοπικά σάιτ η φωτιά ξεκίνησε από μολότοφ κουκουλοφόρων.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Στο σημείο 7 οχήματα με 16 πυροσβέστες, αναφέρει το focufm.gr.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για άτομα τα οποία έχουν εγκλωβιστεί στο κτίριο ωστόσο υπάρχει η ανησυχία αν το κτίριο έχει εκκενωθεί πλήρως πριν την έναρξη της πυρκαγιάς.





Φωτιά σε σημαία των Σκοπίων και συνθήματα κατά του Μπουτάρη
Φωτιά σε σημαία της ΠΓΔΜ έβαλαν πριν από λίγο άτομα τα οποία συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη.
Στη συνέχεια άναψαν πυρσούς, φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία, αλλά και κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ξύλο και χημικά στην πλατεία Ναβαρίνου!
Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στην Πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ομάδα ατόμων που κρατούσε ελληνικές σημαίες και σημαίες της Μακεδονίας, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου είναι σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα.
Πενήντα άτομα που φορούσαν κουκούλες προσπάθησαν να κινηθούν προς την Εγνατία, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα και τότε οι κουκουλοφόροι πέταξαν πυρσούς και πέτρες προς τα ΜΑΤ.
Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ στη συνέχεια στο σημείο βρέθηκαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το thestival.


Ο χαιρετισμός του Άνθιμου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
Τελικά ο Μητροπολίτης Άνθιμος έδωσε το παρών στο συλλαλητήριο. Νωρίτερα είχε αφήσει ανοιχτό το... κατά πόσο θα παρευρεθεί.
Τελικά όχι μόνο... πήγε αλλά αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους.
Έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, από το βήμα που έχει στηθεί για το συλλαλητήριο. "Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία, μέσα στην ψυχή και στις συνειδήσεις μας", τόνισε ο Μητροπολίτης.

Με υβριστικά συνθήματα για τον Μπουτάρη έφτασαν στο συλλαλητήριο οι Χρυσαυγίτες
Φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη κατέφθασαν στο χώρο του συλλαλητηρίου μέλη της Χρυσής Αυγής.
Κρατώντας ελληνικές σημαίες και με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη τα μέλη της Χρυσής Αυγής φώναξαν συνθήματα κατά του δημάρχου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν αναφέρει ότι θα δώσουν το παρών χωρίς διακριτικά του κόμματος τους.
Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει το thessnews.gr

Πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες!
Νέο επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στη λεωφόρο Βασ. Γεωργίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το thestival.gr, άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν προς το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, πέρασαν μπροστά από την κατάληψη "Σχολείο".
Τότε δέχτηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές οι οποίοι τους πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες.
Επί τόπου έφτασαν άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απέκλεισαν το σημείο το οποίο θύμιζε πεδίο μάχης!
Δείτε τις εικόνες

Κουκουλοφόροι άρπαξαν σημαίες από 15χρονα κορίτσια
Επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή της Καμάρας. Περίπου δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια περίπου 15 ετών, τα οποία κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν στον χώρο του συλλαλητηρίου. Οι άγνωστοι πήραν τις σημαίες και τις έσπασαν.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τα κορίτσια, οι κουκουλοφόροι διαπληκτίστηκαν μαζί τους και μάλιστα ένας πολίτης καταγγέλλει ότι από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πρόσωπο.
Πλήθος κόσμου! Εντυπωσιακές φωτογραφίες
Πλήθος κόσμου δίνει δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία! Με σημαίες, συνθήματα και φωνές έχουν "πλημμυρίσει" το σημείο!











Αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών


Την ίδια ώρα του συλλαλητηρίου, ομάδα αντιεξουσιαστών προχωρά σε αντισυγκέντρωση στην Καμάρα, ενώ στην Αθήνα ομάδες αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν εναντίον πούλμαν που είχαν ξεκινήσει με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Στις 14.00 είναι προγραμματισμένο το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο φαίνεται πως συρρέουν με πούλμαν άνθρωποι από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Τον "αγωνιστικό" τόνο έδωσε από άμβωνος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, που περιορίστηκε εντός του ναού, καθώς η εκκλησία της Ελλάδος συνιστά ψυχραιμία και συναίνεση. Ωστόσο, στη θεία λειτουργία παρευρέθησαν πολιτικοί τόσο από την Ένωση Κεντρώων, όσο και από τη ΝΔ και τους ΑΝΕΛ. Την ίδια ώρα, οι δρόμοι της συμπρωτεύουσας προετοιμάζονται για το συλλαλητήριο. Μία ώρα νωρίτερα, είναι προγραμματισμένο το αντισυλλαλητήριο των αντιεξουσιαστών.

Αγωνιστικό χαιρετισμό για να σταθούμε αντάξιοι στην ώρα τούτη της εθνικής μας δοκιμασίας
"Ευλογημένε λαέ της Μακεδονίας και του απανταχού ελληνισμού, από τα βάθη της καρδιάς μου που δεν κουράστηκε να αγωνίζεται για την ορθοδοξία και την Ελλάδας μας, απευθύνω αγωνιστικό χαιρετισμό για να σταθούμε αντάξιοι στην ώρα τούτη της εθνικής μας δοκιμασίας" σημείωσε ο κ. Άνθιμος.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί από νωρίς στον ναό για τη θεία λειτουργία και την προσευχή που θα ακολουθήσει, ενώ κι επίσημοι βρίσκονται ήδη στην εκκλησία.
Μεταξύ αυτών ο πρώην υφ. Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Σαρίδης, οι βουλευτές της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στρατηγός εν αποστρατεία, Φραγκούλης Φράγκος.
Ο κ. Άνθιμος κάλεσε τον κόσμο να διαδηλώσει υπέρ του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Αδελφοί σε γη και θάλασσες, σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, στα ανοιχτά περάσματα, φωνάξτε ότι η Μακεδονία ήταν και είναι πατρίδα των Ελλήνων. Όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία".
Το "παρών" δίνει επίσης αντιπροσωπεία των Κρητικών που κατέφτασαν χτες από το νησί για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00, στο Άγαλμα του Μ. ΑΛεξάνδρου.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.