Τελευταίες Ειδήσεις

Δυναμική Απεργιακή κινητοποίηση στα Τρίκαλα απο εργατικά σωματεία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο φωτιά


Δυναμική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που έγινε το πρωί της Παρασκευής στα Τρίκαλα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, από το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, το Σύλλογο Μισθωτών Λογιστών και το Συνδικάτο Οικοδόμων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο φωτιά που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή.
Στη απεργιακή συγκέντρωσή μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών ΓιώργοςΛιατίφης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Σήμερα στα Τρίκαλα και σε όλη την Ελλάδα απεργούμε στηρίζοντας τις αποφάσεις των ομοσπονδιών μας. Απεργούμε παρά την τρομοκρατία της εργοδοσίας σε πολλούς χώρους δουλειάς, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα εφορίας με το παραμύθι της “ανάπτυξης”, ενάντια στη λυσσαλέα άρνηση και επίθεση στην απεργία από τους ξεπουλημένους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, που ελέγχουν τη ΓΣΕΕ, ενάντια στη διάλυση που θέλει να επιβάλει η πλειοψηφία στο Εργατικό κέντρο Τρικάλων, ενάντια στην άρνηση συνδικαλιστών σε πολλές άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανάμεσά τους και στα Τρίκαλα. Συνδικαλιστές που ουσιαστικά έχουν γίνει υπάλληλοι και των εργοδοτών και της κυβέρνησης. Να το γράψουν καλά στο μυαλό τους ότι και να περάσουν τα μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά.

Ακόμη και στα Τρίκαλα σε μια σειρά χώρους όπως στην τοπική ΕΛΜΕ και στο Σύλλογο Δασκάλων Τρικάλων αρνήθηκαν την πρόταση των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για Απεργία ή έστω στάση εργασίας σήμερα, ώστε ιδιωτικός και δημόσιος τομέας να συμπορευτούν να στηριχθεί η απεργία μας, να είναι πιο δυνατή. Εκεί οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ , του ΣΥΡΙΖΑ , της ΠΑΣΚΕ αλλά και άλλων υπερεπαναστατών στα λόγια (όπως ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πρότειναν στάση εργασίας για τη Δευτέρα (που πιθανόν να έχει ψηφιστεί και το νομοσχέδιο). Ευθυγραμμίστηκαν όλοι με την ξεπουλημένη ηγεσία της ΑΔΕΔΥ που σαμποτάρισε με κάθε τρόπο τη σημερινή κινητοποίηση.
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων (από την παράταξη της ΔΑΚΕ) δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στη σημερινή απεργία, γιατί όπως είπε την οργανώνουν κάποια “άγνωστα” σωματεία! Εμείς θα του λέγαμε να βγει στο πεζοδρόμιο όπως κι εμείς, να έρθει σε καμιά κινητοποίηση να τον γνωρίσουμε από κοντά, γιατί αγώνας από τις παχιές καρέκλες δεν μπορεί να γίνει…
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει την παραγγελία που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, προσπαθώντας να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία του πρωτοβάθμιου σωματείου. Το δικαίωμα στην απεργία είναι μια κατάκτηση για την οποία γενιές και γενιές εργατών έχουν χύσει το αίμα τους. Δεν θα το κάνουμε δώρο στα αφεντικά και στο πολιτικό προσωπικό τους. Μάλιστα ξεδιάντροπα ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει "δημοκρατική" την απόφαση της κυβέρνησης για το χτύπημα στην απεργία. Σκληρά αλλά αναγκαία τα μέτρα λέει ο Τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος. Αναγκαία είναι τα μέτρα για την εργοδοσία. Γι' αυτούς άλλωστε δουλεύει η κυβέρνηση παίρνοντας την παραγγελία από τις προηγούμενες των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Κάτω τα ξερά σας, η απεργία είναι δικαίωμα των εργατών και αυτοί αποφασίζουν για αυτή και μόνο. Το είπαμε και το ξαναλέμε: Δεν θα περάσει αυτή η εξέλιξη».
● Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 15 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην ίδια πλατεία (Ρήγα Φεραίου).
● Στηρίζουμε την απεργία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, την Κυριακή 14 Γενάρη και τη συγκέντρωσή τους 10.30 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.