Τελευταίες Ειδήσεις

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ…ΣΕΙΣΜΟΣ…!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων.
Είναι έξω από κάθε αμφιβολία το γεγονός ότι η εκκρεμότητα με τα Σκόπια έπρεπε να είχε λυθεί προ πολλού και ότι είναι εις βάρος των δύο χωρών και γενικότερα της γεωστρατηγικής και οικονομικής πολιτικής των Δυτικών, κυρίως, Βαλκανίων. Κάτι, όμως, που άρχισε… στραβά από τις αρχές του 20ου αιώνα, δεν είναι εύκολο να λυθεί δια μιας το 2018. Έγιναν λάθη και παραλήψεις. Υιοθετήθηκαν ακραίες τακτικές. Υπήρξαν αλυτρωτικές διαθέσεις και έγινε μεγάλη λεηλασία της Ελληνικής Ιστορίας, του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Παιδείας.

Η συγκυβέρνηση, Τσίπρα-Καμμένου, που έκλεψε το 2015 την ψήφο του λαού, με ψευδείς και απαράδεκτες υποσχέσεις, βλέποντας, τη μεγάλη πτωτική της πορεία, θέλησε να χρησιμοποιήσει το όλο θέμα, προκειμένου να ξεπεράσει την υποβόσκουσα κυβερνητική κρίση και έτσι να σκεπάσει τη μεγάλη φθορά που έχουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ. Ο Τσίπρας πίστεψε, πως μπορεί να…σέρνει τον Καμμένο, όπου θέλει και να τον κάνει συμμέτοχο της καταστροφικής του πολιτικής.


Παράλληλα θέλησε να διεμβολίσει την Νέα Δημοκρατία, να την αιφνιδιάσει και να την διχάσει ώστε, κυρίως το κόμμα του, να αλλάξει βηματισμό και να φανεί στους πολίτες ο ίδιος ότι είναι ο μοναδικός πολιτικός, που μπορεί να λύσει χρόνια προβλήματα, που μπορεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και φυσικά να κερδίσει χρόνο εξουσίας. Υπολόγιζε πως τις ερχόμενες εκλογές θα μπορούσε με αυτό τον τρόπο να ξεγελάσει πάλι τον Ελληνικό λαό, αφού, φυσικά, πάρει και καινούργιο εταίρο.

Ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν περίμεναν ποτέ αυτή τη λαοθάλασσα, που όλοι μας είδαμε, στη Θεσσαλονίκη. Ξαφνιάστηκαν, τα έχασαν όταν διαπίστωσαν, πως όλες οι μυστικές και αντιδημοκρατικές κινήσεις τους, να απαξιώσουν δηλαδή το συλλαλητήριο, να παγιδεύσουν τα ΜΜΕ και να μην προβληθεί τίποτε από τη συγκέντρωση, έπεσαν στο κενό.

Έτσι όλοι τους, πολιτικοί και εκκλησιαστικοί παράγοντες και τα ΜΜΕ άλλαξαν στάση από το βράδυ κιόλας της Κυριακής της 21-01-2018 όταν διαπίστωσαν πως ο λαός ανέτρεψε τις λανθασμένες προσδοκίες τους. Η μακρά πολιτική και οικονομική κρίση στη χώρα μας οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη, πληρώνοντας από την τσέπη τους το εισιτήριο, προκειμένου να φωνάξουν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας και ταυτόχρονα να εκφράσουν την οργή τους για τα capital controls των τραπεζών, που έφεραν οι Τσίπρας-Καμμένος, για την κοπή μισθών και συντάξεων, για το ξεπούλημα των αεροδρομίων, των λιμανιών και των σιδηροδρόμων, για την καταστροφή της αξιοπρέπειας των Ελλήνων και γενικά για την τραγική οικονομική θέση της χώρας μας.

Η μυστική διπλωματία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε όλη την αντιπολίτευση στο να δείξει την…Πόρτα στον Πρωθυπουργό και φυσικά στο να κλονιστεί και ο…συνεταιρισμός με τον Καμμένο. Νέες διεργασίες φαίνονται για άλλο κυβερνητικό εταίρο. Ο Μακεδονικός…πυρετός έκανε την ΝΔ να κρατήσει σκληρή στάση και την Εκκλησία στο να σηκώσει επιτέλους το λάβαρο της…Επανάστασης. Ταυτόχρονα, όμως, φαίνεται, πως γίνονται κινήσεις και πως κυκλοφορούν σενάρια για νέο πολιτικό φορέα.

Πάντως, δεν είναι καθόλου σωστό το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και οι αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων να λειτουργούν διχαστικά για τους Έλληνες και αποπροσανατολιστικά για τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Το 1993, ο Κων/νος Μητσοτάκης έχασε την εξουσία εξαιτίας του θέματος αυτού. Είναι απόλυτα βέβαιο πως και τώρα η ιστορία θα επαναληφθεί. Εάν ο Τσίπρας αγνοήσει και το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της ερχόμενης Κυριακής θα κάνει μεγάλο λάθος. Τα εθνικά μας θέματα δεν ικανοποιούνται, μετατρέποντας την εξωτερική πολιτική σε εργαλείο κομματικών και προσωπικών συμφερόντων. Γεγονός όμως είναι πως η σημερινή κρίση έδειξε περίτρανα το πόσο αδύναμες είναι οι τωρινές πολιτικές ηγεσίες.


Πολλοί θα χάσουν τον…ύπνο τους μετά από τον ερχόμενο Μακεδονικό… σεισμό που θα γίνει την Κυριακή στο Σύνταγμα. Ήρθε επιτέλους η ώρα για μεγάλους αγώνες. Τίποτε δεν χαρίζεται. Όλα κατακτώνται με θυσίες. Την ερχόμενη Κυριακή ο λαός θα σηματοδοτήσει το μέλλον, που του ταιριάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.