Τελευταίες Ειδήσεις

Στη φάση της υλοποίησης δυο ακόμα έργα ύδρευσης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας προϋπολογισμού 746.936,47 ευρώ




Στη φάση της υλοποίησης μπαίνουν δυο έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 746.936,47 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, μετά την έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Το πρώτο αφορά στους οικισμούς Κρηνίτσα-Παλαιόπυργο του Δήμου Τρικκαίων και το δεύτερο αφορά στον Αετό Παχτουρίου του Δήμου Πύλης. Για τα δυο αυτά έργα προεγκρίθηκαν από τη Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας οι συμβάσεις κατασκευής που θα συνάψουν οι φορείς τους με τους αναδόχους.. Τα έργα υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Τα έργα ύδρευσης είναι έργα ζωής. Μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας υλοποιούμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό και αναβαθμίζουμε την ποιότητα και την επάρκεια του νερού σε μια σειρά από οικισμούς στη Θεσσαλία. Τα έργα πλέον προχωράνε σε συμβάσεις με τους αναδόχους τους και στόχος όλων είναι να ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων τους και το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αποφέρουν τα προβλεπόμενα αποτελέσματα στους κατοίκους των περιοχών τους, και την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής».


Το 1ο έργο «Κατασκευή τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης προς Κρηνίτσα – Παλαιόπυργο», αφορά στην κατασκευή ενισχυτικού αγωγού ύδρευσης από τα Τρίκαλα μέχρι την  Κρηνίτσα μέσω του οποίου θα παρέχεται ικανοποιητική ποιότητα και ποσότητα ύδατος στην τοπική κοινότητα Παλαιοπύργου.  Η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης θα γίνει με σωλήνα πολυαιθυλενίου διαμέτρου Φ225mm 10  Atm συνολικού μήκους 4.500μ. Επιπλέον θα κατασκευασθεί  μια εναλλακτική υδροδότηση σε ικανοποιητική παροχή για την νέα φυλακή των Τρικάλων με αγωγό πολυαιθυλενίου διαμέτρου Φ90 και μήκους 600μ. με πόρους της ΔΕΥΑ. Με την κατασκευή του έργου αυτού, αντιμετωπίζονται προβλήματα επάρκειας και ποιότητας νερού για τον Παλαιόπυργο και την Κρηνίτσα. Δικαιούχος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Τρικαίων. Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 το Σεπτέμβριο 2016, με συνολικό προϋπολογισμό 545.310,27 ευρώ, εκ του οποίου το ΦΠΑ και ο κλάδος προς φυλακές, βαρύνουν στη ΔΕΥΑ Τρικκαίων. 

Το 2ο έργο «Ύδρευση οικισμού Αετού του Κ.Δ. Παχτουρίου» αφορά στην κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Αετού της Τ.Κ. Παχτουρίου του Δήμου Πύλης. Περιλαμβάνει την κατασκευή υπόγειου αγωγού ύδρευσης με πλαστικό σωλήνα πολυαιθυλενίου διαμέτρου Φ90, ονομαστικής πιέσεως 16 atm, μήκους 3.900 μ., ο οποίος θα συνδέει την πηγή Ποτιστή (υδρομάστευση) με την υπάρχουσα δεξαμενή του υδραγωγείου του οικισμού. Σε μήκος 2.400μ από τη δεξαμενή προς την υδρομάστευση, υπάρχει υφιστάμενη αγροτική οδός στην οποία θα τοποθετηθεί ο αγωγός, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα των 1.500μ ο αγωγός θα ακολουθήσει την πορεία του υφιστάμενου μονοπατιού έως την υδρομάστευση. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Πύλης, ενώ Κύριος η ΔΕΥΑ Πύλης. Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 το Σεπτέμβριο 2016, με συνολικό προϋπολογισμό 201.626,02 ευρώ, εκ του οποίου το ΦΠΑ βαρύνει στη ΔΕΥΑ Πύλης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.