Τελευταίες Ειδήσεις

Σήμερα 25 Γενάρη οι Υγειονομικοί απεργούμε για ΒΑΕ και «ανθυγιεινό επίδομα»



Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ –Υγείας-Πρόνοιας, καλεί σε συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία όλης της Χώρας, σήμερα  Πέμπτη 25 Γενάρη, για ΒΑΕ και «ανθυγιεινό επίδομα».
Η σχεδιαζόμενη κατάργηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος είναι ακόμα ένα πλήγμα στο κουτσουρεμένο μισθό των εργαζομένων Υγειονομικών  και μέρος της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματά μας, για να γίνουμε φθηνότεροι εργαζόμενοι.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  αντί να επεκτείνει το θεσμό των Βαρέων Ανθυγιεινών στον κλάδο με σύγχρονους όρους και δικαιώματα, ουσιαστικά τον υπονομεύει, μετατρέποντάς τον σε "άδειο πουκάμισο" και για τους κλάδους που ισχύει.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρά τις "εξαγγελίες" της, δεν κατάργησε το άρθρο 18 του ν. 4354/2015 που προβλέπει ότι "το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας εξακολουθεί να καταβάλλεται ….. µε την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος µε την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31.12.2017".

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού  που αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης, αύξησε το χρόνο έκθεσης των υγειονομικών στους επαγγελματικούς κινδύνους, τώρα καταργεί και το πενιχρό ανθυγιεινό επίδομα, που και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν ψαλιδίσει!
Δηλ. ένα επίδομα που έτσι κι αλλιώς από μόνο του δεν μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία των συναδέλφων υγειονομικών που προσβάλλονται από επαγγελματική ασθένεια, ούτε βεβαίως ένα επίδομα μπορεί να υποκαταστήσει τα μέτρα που απαιτούνται για τη μείωση του επαγγελματικού κινδύνου.
Και μάλιστα, έρχεται η κατάργησή του τη στιγμή που αυξάνονται στον κλάδο οι επαγγελματικές ασθένειες, αφού η σημερινή κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες), δεν παίρνει όλα τα αναγκαία σύγχρονα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, με ταυτόχρονη μείωση του εργάσιμου χρόνου, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η έκθεση στον επαγγελματικό κίνδυνο. 
Συνεχίζουμε τον αγώνα!
Δίνουμε απάντηση και σε όσους υποκριτικά "κλαίνε" για ΒΑΕ και ανθυγιεινό, είναι αυτοί που πριν  10 μέρες αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για απεργία όταν ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο, που μιλάνε  περί "συζήτησης για τα ΒΑΕ από μηδενική βάση", που αυτό σημαίνει ότι θα περικοπούν τα ήδη κεκτημένα!
Είναι αυτοί που βρίσκονται στην Ομοσπονδία ΠΟΕΔΗΝ, οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Αυτόνομη Παρέμβαση, είναι οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. του σωματείου του Γεν. Νοσοκομείου Τρικάλων, με όποια ονομασία κι αν κατέβηκαν στις εκλογές(Ανεξάρτητοι-Ενωτικοί-Αντάρτες),εκφράζουν τον παλιό και νέο εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι, στην Κατάργηση της απεργίας, των  ΒΑΕ, τη μονιμότητα,  όλα αυτά  έπρεπε να περάσουν με μια  τρίωρη στάση εργασίας και οι Πρώτοι που δεν την πραγματοποίησαν.  Αίσχος! Ντροπή σας!
Είναι αυτοί  που ξέρανε ότι το πολυνομοσχέδιο καταργεί τα ΒΑΕ και δεν κηρύξανε απεργία.
Είστε το λιγότερο απαράδεκτοι!!
Ακόμα και στην σημερινή απεργία όχι μόνο δεν την οργάνωσαν, δεν ενημέρωσαν τους εργαζόμενους,  αλλά θα είναι ξανά ¨…στο ίδιο έργο θεατές..¨ δηλ απεργοσπάστες.., όπως και στην  προηγούμενη στις 14 Δεκέμβρη.  Αυτή η στάση σας είναι στάση παραίτησης από κάθε διεκδίκηση και πρέπει να παραιτηθείτε!
Οι δυνάμεις που στηρίζονται από το ΠΑΜΕ-Υγείας-Πρόνοιας, καλούμε τους συναδέλφους Υγειονομικούς  μαζί με τον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, ταυτόχρονα να είναι και ο αγώνα για την απαλλαγή από αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Σας καλούμε να διεκδικήσουμε:
·         Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση. Πλήρης κρατική χρηματοδότηση σε Υγεία - Πρόνοια.
·         Να προσληφθούν εδώ και τώρα γιατροί εργασίας - τεχνικοί ασφαλείας. Κάτω τα χέρια από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας! Να επεκταθεί και στους εργαζόμενους ειδικοτήτων που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες και σήμερα δεν το παίρνουν.
·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

·         Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.