Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ-Στις 25 Γενάρη απεργούμε για ΒΑΕ και «ανθυγιεινό επίδομα»



Συνάδελφοι Υγειονομικοί,
Η σχεδιαζόμενη κατάργηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος είναι ακόμα ένα πλήγμα στο κουτσουρεμένο μισθό των εργαζομένων Υγειονομικών  και μέρος της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματά μας, για να γίνουμε φθηνότεροι εργαζόμενοι.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  αντί να επεκτείνει το θεσμό των Βαρέων Ανθυγιεινών στον κλάδο με σύγχρονους όρους και δικαιώματα, ουσιαστικά τον υπονομεύει, μετατρέποντάς τον σε "άδειο πουκάμισο" και για τους κλάδους που ισχύει.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρά τις "εξαγγελίες" της, δεν κατάργησε το άρθρο 18 του ν. 4354/2015 που προβλέπει ότι "το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας εξακολουθεί να καταβάλλεται ….. µε την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος µε την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31.12.2017".
Η κυβέρνηση που αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης, που αύξησε δηλαδή το χρόνο έκθεσης των υγειονομικών στους επαγγελματικούς κινδύνους, καταργεί το πενιχρό ανθυγιεινό επίδομα, που και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν ψαλιδίσει!

Ένα επίδομα που έτσι κι αλλιώς από μόνο του δεν μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία των συναδέλφων που προσβάλλονται από επαγγελματική ασθένεια, ούτε βεβαίως μπορούσε να υποκαταστήσει τα μέτρα που απαιτούνται για τη μείωση του επαγγελματικού κινδύνου.
Και μάλιστα, τη στιγμή που αυξάνονται στον κλάδο οι επαγγελματικές ασθένειες, αφού η σημερινή κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες), δεν παίρνει όλα τα αναγκαία σύγχρονα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, με ταυτόχρονη μείωση του εργάσιμου χρόνου, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η έκθεση στον επαγγελματικό κίνδυνο.  
Συνεχίζουμε τον αγώνα!
Δίνουμε απάντηση και σε όσους υποκριτικά "κλαίνε" για ΒΑΕ και ανθυγιεινό, αλλά μόλις πριν 10 μέρες αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για απεργία όταν ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο, που μιλάει περί "συζήτησης για τα ΒΑΕ από μηδενική βάση", που σημαίνει ότι θα περικοπούν τα ήδη κεκτημένα!
Διεκδικούμε:
·         Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση. Πλήρης κρατική χρηματοδότηση σε Υγεία - Πρόνοια.
·         Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ! Άμεση λήψη μέτρων υγείας κι ασφάλειας. Να προσληφθούν εδώ και τώρα γιατροί εργασίας - τεχνικοί ασφαλείας. Κάτω τα χέρια από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας! Να επεκταθεί και στους εργαζόμενους ειδικοτήτων που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες και σήμερα δεν το παίρνουν.
·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
·         Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.