Τελευταίες Ειδήσεις

Σε 24ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί



Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητώντας να μην απολυθεί κανείς εκ των επικουρικών συναδέλφων τους.
Στις 12:00 το μεσημέρι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
Η ΟΕΝΓΕ ζητά να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να δοθεί μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανάφερε μεταξύ άλλων ότι όσον αφορά τους επικουρικούς, που παρατάθηκε η θητεία τους μέχρι και το τέλος του 2018, «δεν μπορούν να γίνουν αορίστου χρόνου, αλλά η δυνατότητα μονιμοποίησης τους «μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη διεκδίκηση μιας θέσης από τις 2.760 που έχουμε μέχρι σήμερα προκηρύξει ή πρόκειται να προκηρύξουμε μέσα στο 2018».

Υπενθυμίζεται ότι, η παράταση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών κρίθηκε μη νόμιμη από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται να φύγουν από το ΕΣΥ 2.100 γιατροί που υπηρετούν ως επικουρικοί καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία.
Η ΟΕΝΓΕ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε υποστήριξε ότι οι κενές θέσεις ειδικευμένων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία είναι πάνω από 6.500, άρα ακόμα κι αν δεν απολυθούν οι 2.100 επικουρικοί και πάλι δεν επιτυγχάνεται κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων.
Με την στήριξη του ΠΙΣ η απεργιακή κινητοποίηση
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι στηρίζει την πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για αύριο, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.
«Θέση του ΠΙΣ είναι ότι τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν μπορούν να βασίζουν τη λειτουργία τους σε συμβασιούχους. Οι ιατροί και οι άλλοι εργαζόμενοι που απασχολούνται σήμερα στα νοσοκομεία με ελαστικές μορφές εργασίας, πρέπει άμεσα να γίνουν μόνιμοι ώστε να μπορούν να παρέχουν ασφαλείς υπηρεσίες, χωρίς να κρέμεται η απόλυση ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι τους.
Σήμερα, έχει υπολογιστεί ότι λείπουν από τα Δημόσια Νοσοκομεία 6.500 ιατροί όλων των ειδικοτήτων. Θέση του ΠΙΣ είναι ότι για να μην καταρρεύσουν τα Νοσοκομεία και για να μπορούν να παρέχουν ασφαλή περίθαλψη στους πολίτες, πρέπει άμεσα να στελεχωθούν με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.