Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-Ιταλική κωμωδία για το καλωσόρισμα του 2018



Με μια κωμωδία που σκορπά άφθονο γέλιο, αλλά και ασκεί κριτική στο πολύκροτο θέμα της μαφίας στην Ιταλία, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων υποδέχεται το νέο έτος, τη  Δευτέρα 8 Ιανουαρίου. Η ταινία «Η Μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι» έλαβε όχι τυχαία, το βραβείο της ευρωπαϊκής ακαδημίας κινηματογράφου για καλύτερη ευρωπαϊκή κωμωδία του 2014. Μια ταινία με τον μεγάλο σύχγρονο Ιταλό κωμικό Πιφ και έντονες αναμνήσεις παιδικών χρόνων, που συμπλέκονται με μπόλικο χιούμρο και πραγματικά γεγονότα, μας εισαγάγει ευχάριστα στο νέο έτος.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Αυτή η τρυφερή και ταυτόχρονα αστεία ταινία μας διηγείται την ιστορία του Αρτούρο, ενός παιδιού που γεννήθηκε στο Παλέρμο την ημέρα που ο αρχηγός της Μαφίας ανέλαβε Δήμαρχος. Το Παλέρμο στο οποίο μεγάλωσε είναι μια πόλη κυριαρχημένη από τη μαφία, τη δεκαετία του 1970. Ο Αρτούρο θέλει να κερδίσει την καρδιά της παιδικής του φίλης της Φλόρα, και θα κάνει τα πάντα για να τη γοητεύσει. Ωστόσο, αντίθετα με την πλειοψηφία ο Αρτούρο αρνείται να συμπορευτεί με τις δράσεις της Μαφίας. Τελικά, το πείσμα του Αρτούρο χωρίζει για λίγο το ζευγάρι, το οποίο ξανασυναντιέται το 1992, μετά από πολλές αποκαλύψεις για τη Μαφία κι όταν τελικά η Φλόρα αντικρίζει την τραγική πραγματικότητα του Παλέρμο.

ΚΡΙΤΙΚΗ
Ο Πιερφρανσέσκο «Πιφ» Ντιλιμπέρτο κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, συνυπογράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί ως «Αρτούρο» σε μία ταινία που επιχειρεί να ξεστομίσει σύνθετες, καυστικές αλήθειες για τη βαθιά διαφθορά και την πολιτική naiveté μιας χώρας, μέσα από την επίφαση της ρομαντικής, κοινωνικής, λαϊκής κομεντί. Το περιτύλιγμα θυμίζει ρετρό, νοσταλγικές κωμωδίες εποχής, οι ήρωες συμπεριφέρονται με μία παλιομοδίτικη αφέλεια, τα (αληθινά) γεγονότα παρουσιάζονται ως τραγική αντίστιξη στην κατά τ' άλλα γραφική, ρομαντική αφήγηση ενός παιδικού παρελθόντος.
Με γυρίσματα στη γενέτειρά του, το Παλέρμο, τα οποία έγιναν χωρίς να πληρωθούν οι τοπικοί μαφιόζοι προύχοντες για να προσφέρουν προστασία στο συνεργείο και την παραγωγή (έγινε διάσημο αυτό και στα credits υπάρχει αναφορά συμπαράστασης στο «Addiopizzo» κίνημα των επιχειρηματιών που αρνούνται να συνεργαστούν με τη Μαφία), ο Πιφ ακροβατεί μεταξύ πικρής αλήθειας (όλα τα συμβάντα είναι πραγματικά) και κατασκευασμένης τρυφερής κωμωδίας για να μιλήσει με θανάσιμη σοβαρότητα.



Μπλέκοντας την πραγματικότητα με την κωμική, αλλά σοβαρή στην ουσία της, μυθοπλασία, ο Πιφ σέβεται αλλά ταυτόχρονα ανατρέπει τους κανόνες των ταινιών για τη Μαφία, μέσα από μια ψευδοβιογραφική ιστορία που εκτυλίσσεται στο διεφθαρμένο Παλέρμο.

Info

  • Τίτλος: H Mαφία Σκοτώνει Μόνο το Καλοκαίρι (La Mafia Uccide Solo d' Estate)
  • Σκηνοθεσία: Πιφ (Πιερφρανσέσκο Ντιλιμπέρτο)
  • Σενάριο: Μικέλε Αστόρι, Πιφ, Μάρκο Μαρτάνι
  • Πρωταγωνιστούν: Κριστιάνα Καποτόντι, Πιφ, Αλεξ Μπισκόντι, Τζινέβρα Αντόνα, Κλαούντιο Τζιοέ, Μπάρμπαρα Ταμπίτα
  • Χώρα: Ιταλία
  • Γλώσσα: ιταλικά
  • Ετος: 2013
  • Είδος: Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 λεπτά


Πηγή: athinoarama.gr, flix.gr, lifo.gr
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.