Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name
pic name pic name pic name

Εκπαιδευτική επίσκεψη 2ου Δημοτικού Καλαμπάκας στην Αθήνα

Meteora Voice | 2:48 μ.μ. Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 |
Posted on
 • Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018
 • by
 • Meteora Voice
 • in
 • Ετικέτες
 • Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα την Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποίησαν οι 50 περίπου μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημ. Σχολείου Καλαμπάκας.
  Το πρόγραμμα της Πέμπτης περιλάμβανε συνάντηση μίας ώρας με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου αφού πρώτα τους μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος Διευθυντής Διεύθυνσης Σπουδών Α΄/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ. Πολίτης Γιώργος. Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε αρκετή ώρα με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς και του δόθηκε αναμνηστικό δώρο από την διεύθυνση του σχολείου.
  Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η απλότητα του Υπουργού που άκουγε υπομονετικά κάθε απάντηση από τους μαθητές σε ελεύθερη συζήτηση και διάλογο που διεξήχθη ακούγοντας τους προσεκτικά, πως φαντάζονται το σχολείο στο μέλλον, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τι θα ήθελαν να γίνει περισσότερο, αν δυσκολεύονται στα μαθήματά τους από θέμα κατανόησης της ύλης, τις υποδομές που έχουν και τι θα ήθελαν επιπλέον και πολλά ακόμη που συζητήθηκαν. Εξήγγειλε την έκδοση νέου βιβλίου μαθηματικών Ε΄ δημοτικού από την νέα σχολική χρονιά και κάποιων αλλαγών που δρομολογούνται.
  Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του Υπουργείου Παιδείας που δημιουργήθηκε από τον προηγούμενο Γενικό Γραμματέα κ. Παντή με έργα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών.

  Στη συνέχεια τους μαθητές συνάντησε ο στενός Συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπουτίνος Αναστάσιος όπου και αναφέρθηκε για αθλητικά κυρίως θέματα και σχολικά προγράμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός έφτιαξε το πρόγραμμα Κολύμβησης της Γ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων που πραγματοποιείται Πανελλαδικά.
  Τους μαθητές τους περίμενε μία έκπληξη στη συνέχεια αφού επισκέφτηκαν σε ειδικό χώρο του υπουργείου τον υπερυπολογιστή«ARIS»όπως ονομάζεται, διότι είναι ενωμένοι 650 υπολογιστές περίπου μαζί. Ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο ως επικεφαλής διαχείρισης και λειτουργίας τουARISκ. Ντελλή Δημήτριο, ο οποίος κατάγεται από τα μέρη μας (Βασιλική) και είναι και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Καλαμπάκας, για την αρχιτεκτονική του, για τον τρόπο λειτουργίας και εφαρμογής του κυρίως σε φαρμακευτικές έρευνες και επιστημονικές εφαρμογές. Πραγματικά είναι κάτι το ιδιαίτερο αυτός ο υπερυπολογιστής που ελέγχεται από απόσταση και χρησιμοποιείται για ερευνητικούς κυρίως σκοπούς σε πανεπιστήμια και μεγάλες εταιρίες με πολύ υψηλό κόστος αγοράς.
  Το πρόγραμμα της ημέρας συνεχίστηκε με επίσκεψη στον εκπληκτικό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ύψος του Φαλήρου. Η κατασκευή του είναι μοναδική με μοντέρνα αρχιτεκτονική του Ιταλού αρχιτέκτονα RenzoPiano, στηριζόμενο σε υλικά όπως το γυαλί, το ξύλο, το μέταλλο, η άνευ περιορισμών χρήση του φυσικού φωτός, στην ενσωμάτωση των καθαρών γραμμών στον περιβάλλοντα χώρο, η χρήση του υδάτινου στοιχείου και οι συνεχείς προσπάθειες για την ανάπτυξη «πράσινων κτιρίων». Η θέα του από την οροφή του κτιρίου προς το Σαρωνικό κόλπο και προς την Αθήνα είναι μοναδική.
  Στις εγκαταστάσεις του φιλοξενείται η Εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδος καθώς και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Καθημερινά πολλά σχολεία επισκέπτονται τον χώρο του Ιδρύματος και εκπονούν διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις.
  Το βράδυ της Πέμπτης οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, όπου αρχικά τους έγινε ιστορική ενημέρωση από την ξεναγό για την κατασκευή και λειτουργία του κτιρίου. Οδηγήθηκαν στην αίθουσα της έκθεσης που είναι αφιερωμένη στον πρώτο κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος, τον Ιωάννη Καποδίστρια. Ξεναγήθηκαν στις διάφορες αίθουσες των επιτροπών της, τα γραφεία του Προέδρου της Βουλής και των αντιπροέδρων, την αίθουσα συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.
  Οι μαθητές και συνοδοί συναντήθηκαν και συζήτησαν με βουλευτές του νομού μας όπως ο κ. Παπαδόπουλος Αθανάσιος που τους υποδέχτηκε στην είσοδο της Βουλής και ο Κώστας Σκρέκας που τους επισκέφτηκε και συνάντησε στην αίθουσα του μουσείου στον 1ο όροφο.
  Ο διευθυντής του σχολείου συναντήθηκε και συνομίλησε με τον υπουργό οικονομίας κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Κλείνοντας την επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων οι μαθητές και συνοδοί είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα στην Αίθουσα της Ολομέλειας και να ενημερωθούν από την υπεύθυνη της ξενάγησης για τον τρόπο ψηφοφορίας των βουλευτών, τη σειρά που κάθονται ανά κομματική παράταξη, την χρονική διάρκεια ομιλίας, τις διάφορες συνεδριάσεις κλπ.
  Αποχωρώντας από τη Βουλή παρακολούθησαν την αλλαγή των ευζώνων της Προεδρικής φρουράς εμπρός από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
  Την Παρασκευή αρχικά επισκέφτηκαν το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων τάξεων για τον τρόπο λειτουργίας αυτών των σχολείων. Οι μαθητές παρακολούθησαν πρωτότυπη συνδιδασκαλία με χρήση του IPadαπό πλευράς μαθητών του Πειραματικού μιας και δεν έχουν βιβλία παρά μόνο σε ψηφιακή μορφή, που όλη η διδασκαλία διεξάγεται με αλληλοεπίδραση υπεύθυνου-μαθητών μέσω κλειστής πλατφόρμας εντολών και αποδοχής.
  Το Προεδρικό Μέγαρο είχε σειρά για επίσκεψη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα τους μαθητές και συνοδούς του σχολείου, τους μίλησε για την αξία της γνώσης και της σωστής μόρφωσης προτρέποντάς τους να γίνουν σωστοί και δίκαιοι πολίτες. Έδωσε εντολή να ξεναγηθούν σε όλες τις αίθουσες του Προεδρικού Μεγάρου όπου συναντιούνται οι Πολιτικοί Αρχηγοί, οι ξένοι ηγέτες που επισκέπτονται την Προεδρεία της Δημοκρατίας, οι αθλητές και κάποιοι που αριστεύουν και βραβεύονται από τον Πρόεδρο, ο χώρος απονομής μεταλλείων και ο Προεδρικός Κήπος δεξιώσεων. Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι όπως δήλωσανμε την απλότητα, την άνεση και την φιλικότητα που συνομίλησε μαζί τους.
  Το ευχάριστο ήταν ότι συναντήσαμε έναν ακόμη συμπολίτη μας που βρίσκεται δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είναι ο πρώην Πρόεδρος του ΣτΕ και επικεφαλής σήμερα στη Νομική Υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας κος Σωτήρης Ρίζος που καλοδέχτηκε την αντιπροσωπεία του Σχολείου και φωτογραφήθηκε μαζί τους όπως επίσης και ο ένας της προσωπικής φρουράς επί πολλά έτη του Προέδρου που είναι επίσης συμπολίτης μας.
  Η συνέχεια του προγράμματος περιλάμβανε ξεναγήσεις αρχικά στο Εθνικό Πολεμικό Μουσείο, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο («Παναθηναικό»), στο Ζάππειο, στις Στήλες Ολυμπίου Διός, στην Ακρόπολη (Παρθενώνας) και στο Μουσείο της Ακρόποληςόπου ενημερώθηκαν και απόλαυσαν τα μοναδικά δημιουργήματα της αρχαιότητας, παγκοσμίου ενδιαφέροντος που προσέρχονται άνθρωποι από όλα τα μέρη της γης να τα δουν και να τα απολαύσουν.
  Κλείνοντας τις επισκέψεις, οι μαθητές και συνοδοί επισκέφτηκαν εργαστήριο Ρομποτικής όπου είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά πως προγραμματίζονται τα διάφορα κινούμενα αντικείμενα (όργανα) που κατασκευάζονται για διάφορες δουλειές και αποτελεί μελλοντικό επάγγελμα. Τους έγινε επίδειξη και ανάλυση του τρόπου προγραμματισμού των κινήσεων μέσω υπολογιστή.
  Να ευχαριστήσω τους μαθητές των δύο τάξεων του σχολείου που συμμετείχαν και δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα καθώς και τους συνοδούς τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της Νικολούση Στυλιανή, Σιούτα Ανδρομάχη, Λακούλη Άννα,  Καψάλη Γεώργιο και Μπερτέ Βασίλειο. Στην διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή συμμετείχε εκτός από 4 γονείς μέλη του Δ.Σ Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και ο Διευθυντής Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κος Μπουλούμπασης Χρήστος καθώς και ο Σύμβουλος της 3ης και 4ης Περιφέρειας Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κοςΣπαθής Απόστολος.
  Ο Διευθυντής του 2ουΔημ. Σχολείου Καλαμπάκας
  Χρήστος Καραγεώργος

  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW