Τελευταίες Ειδήσεις

Προβληματισμός για την Αδόμητη Ζώνη Α΄Μετεώρων-Ενδιαφέρουσα συνάντηση ιδιοκτητών στην Καλαμπάκα



Η αδήριτη ανάγκη ουσιαστικής στήριξης από το Δήμο και η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης και σχετικής πρότασης για επίλυση του προβλήματος στην Αδόμητη Ζώνη Α΄ Μετεώρων αποτελεί μονόδρομο.
Αυτό τονίστηκε στην καθόλα ενδιαφέρουσα συνάντηση των ιδιοκτητών ακινήτων στην προαναφερθείσα περιοχή η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» στην Καλαμπάκα με την συμμετοχή αρκετών συμπολιτών και παρουσία του προέδρου του ΔΣ κ. Χαλατσάκη, του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας κ. Σινάνη και των μελών αυτής κ.κ. Μπρέντα, Σακελλαρίδη και Τσαρούχη.

Κατά την συνάντηση αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός και μάλιστα τονίστηκε ότι εδώ και χρόνια κανείς δεν μπορεί να αξιοποιήσει την ιδιοκτησία του και δεν μπορεί να χτίσει ούτε μια αποθήκη και κρίθηκε αναγκαίο το όλο θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας όπως δεσμεύτηκε και ο κ. Χαλατσάκης που τοποθετήθηκε σχετικά προκειμένου να ληφθεί απόφαση και να προωθηθεί σχετική πρόταση αρμοδίως.
Στην συζήτηση με συντονιστή τον κ. Νταμπαλή Παναγιώτη, ο ίδιος υπογράμμισε ότι αυτή έγινε με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών ζητώντας από όλους να συνδράμουν για επίλυση του θέματος ενώ επέκρινε και την στάση της Δημοτικής Αρχής στο ΠΔ να προτείνει αποζημίωση των ιδιοκτητών, κάτι που κανείς τους δεν επιθυμεί  και αναρωτήθηκε για την πρωτοβουλία του Δημάρχου.
Έγινε αναφορά για το ιστορικό της υπόθεσης από την κ. Μπρέντα η οποία καταλήγοντας σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή καλό θα είναι να μεριμνήσει για την καθημερινότητα των πολιτών και την τύχη των περιουσιών τους.
Ο Γιάννης Ψαρρής πρότεινε να προσφύγουν στο ΣτΕ και τον συνήγορο του πολίτη και να μην περιμένουν τίποτα από το ΔΣ, ο κ. Τούλας αποδοκίμασε τους χειρισμούς που προηγήθηκαν ενώ έγιναν ακόμη τοποθετήσεις από αρκετούς που παραβρέθηκαν στην συνάντηση.













Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.