Τελευταίες Ειδήσεις

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας


Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα από το Σαββατοκύριακο – Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).  Για την Τετάρτη (06/12/2017) στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και το πρωί στο Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.



Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία το πρωί έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από -1 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός γενικά αίθριος και μόνο το πρωί στα νότια θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές, κυρίως στην Εύβοια και τις Σποράδες και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη, όπου το πρωί είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα νότια βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και πιθανώς έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 05 έως 16 και στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Πέμπτη (07/12) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το βράδυ στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή (08/12) στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος ο καιρός και από το βράδυ τοπικές νεφώσεις στα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Το Σάββατο (09/12) προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (10/12) και τη Δευτέρα (11/12) αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα νότια και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.