Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΟΛΑΣΗ ΤΩΝ …. ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

                Όσο πάει και γίνεται όλο και πιο δύσκολη η ζωή των πολιτών και για πολλούς ίσως είναι σχεδόν εφιαλτική. Ξημερώνει  και το μυαλό τους.. φεύγει στα τεράστια προβλήματα, που πρέπει να αντιμετωπίσoυν σε καθημερινή βάση. Δυσκολίες με την ανεργία, που πολλοί την έχουν πολλά χρόνια. Εμπόδια προκειμένου να βρουν τα απαραίτητα για μα ανθρώπινη ζωή που για πολλούς κατάντησε.. όνειρο. Αγωνία για το πως θα ανταποκριθούν στην φοροκαταιγίδα, που έστησαν οι κυβερνώντες και τέλος ο φόβος για να μην τους πάρουν… το σπίτι.
                Πολλοί συνάνθρωποί μας πήραν στεγαστικά δάνεια, για να βάλουν τα παιδιά τους κάτω από μια κεραμίδα. Άλλοι ζήτησαν δάνεια από τις Τράπεζες, για να ξεκινήσουν κάποια δουλειά ή για να μεγαλώσουν τις επιχειρήσεις τους. Νόμιζαν πως όλα θα πάνε καλά και θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις, χωρίς μπλεξίματα με τα πιστωτικά Ιδρύματα.
                Δυστυχώς, η ζωή για τους τίμιους τα ‘φερε ανάποδα και ούτε λίγο ούτε πολύ αγγίζουν την κόλαση των … πλειστηριασμών. Για τους κακοπληρωτές ή αυτούς που πήραν Δάνεια χωρίς εγγυήσεις ή με εγγύηση… του Δημοσίου δηλ. του Λαού γι’ αυτούς να γίνουν πλειστηριασμοί. Για τους κάθε είδους, όμως, βιοπαλαιστές, που έπαιρναν ένα στεγαστικό δάνειο, τα πράγματα αλλάζουν ριζικά.

                Οι Τσίπρας – Καμμένος προεκλογικά έλεγαν το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη». Ο δε Καμμένος, όταν ήταν στην Αντιπολίτευση, παρότρυνε τον κόσμο να μην πληρώσουν τον αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ και να μποϊκοτάρουν τους πλειστηριασμούς. Στην.. μάχη αυτή θα έμπαιναν, μαζί με τα άλλα κόμματα, και οι ΑΝ.ΕΛ. Τώρα, που έγιναν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. κυβέρνηση και περνάνε ζωή… χαρισάμενη, τα ξέχασαν όλα και στέλνουν τα ΜΑΤ σε κλειστούς χώρους πλειστηριασμών για να πετάνε.. ΧΗΜΙΚΑ προκειμένου να  προστατεύσουν την διεξαγωγή των Ηλεκτρονικών πλέον πλειστηριασμών.
                «Καλώς ήρθατε στην Κόλαση των Πλειστηριασμών» λένε τώρα οι Συγκυβερνώντες. Η .. ολέθρια σχέση Τσίπρα – Καμμένου θα βγάλει στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα και φυσικά και πρώτες κατοικίες. Τα ψέματα του Μαξίμου, ότι θα βγουν σε πλειστηριασμό ακίνητα πάνω από 300.000 ευρώ, δεν περνάνε. Φτωχά διαμερίσματα των 60 τ.μ. βγήκαν στο σφυρί, για δάνειο 30.000. Αυτούς, όμως, που πήραν δάνεια εκατομμυρίων, και τα έβγαλαν στο εξωτερικό δεν τους ενοχλούν, όπως δεν ενοχλούν και αυτούς που πήραν εκατομμύρια δάνεια από το ΤΕΜΠΕ και δεν γύρισαν πίσω ούτε ένα ευρώ.
                Εφορία και τράπεζες είναι έτοιμες να πετάξουν στο δρόμο 12.000 οικογένειες. Στήνουν… λαιμητόμους για ιδιοκτήτες ακινήτων. Δεν θα βγαίνουν στο .. σφυρί μόνο ακίνητα μεγάλης αξίας αλλά και χαμηλής αξίας κάτω των 100.000 ευρώ. Αρχές του 2008 θα γίνονται 500 πλειστηριασμοί τον μήνα. Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα αυξηθούν σε 1.000 το μήνα και στο τέλος του 2018 θα φτάσουν τις 2.000 το μήνα. Το ύφος και το ήθος των ανακοινώσεων του Μαξίμου, για το θέμα αυτό, είναι απαράδεκτο. Είναι ψέμα πως οι πλειστηριασμοί αφορούν χρέη ιδιωτών προς Ιδιώτες. Η πραγματικότητα είναι, πως είναι χρέη ιδιωτών προς ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Δυστυχώς, είναι λαϊκές κατοικίες, που υποτίθεται ότι … προστατεύουν τόσο Τσίπρας όσο και ο Καμμένος. Τα ψεύδη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν … κοντά πόδια και αποκαλύπτονται, όπως έγινε και με τα … Βλήματα .. των Μεσαζόντων…!
                Τελειωτικό χτύπημα έρχεται για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά των ανέργων και φτωχών πολιτών. Την χαριστική βολή, θα την δώσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σπίτια, οικόπεδα, αγροτεμάχια και καταστήματα θα βγουν στο .. σφυρί και μάλιστα με .. σκοτωμένες τιμές.  Για να αποφύγουν οι κυβερνώντες τον διασυρμό, που έπαθαν στους προχθεσινούς πλειστηριασμούς, πολύ σύντομα θα στήσουν και συλλήψεις και αυτόφωρο, για όσους μπλοκάρουν τους καταστροφικούς πλειστηριασμούς…!
                Κανένα σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη… ! Είναι ΜΟΙΡΑΟΙ Πολιτικοί ο Τσίπρας και ο Καμμένος….!
               
               


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.