Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΘΣτΕΕ για την επίθεση στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ


Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση που σημειώθηκε στα γραφεία της αδελφικής Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης.
Οι κουκουλοφόροι, με βάση τις αναφορές των συναδέλφων της ΕΣΗΕΜ – Θ, κινήθηκαν οργανωμένα, με στόχο την τρομοκράτηση του δημοσιογραφικού κόσμου. Στο διάβα τους προξένησαν σημαντικές φθορές και βανδαλισμούς στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της αδελφικής Ένωσης.
Είχε προηγηθεί χθες επίθεση ομάδας αγνώστωνστις εγκαταστάσεις των Δημοτικών Μέσων της Θεσσαλονίκης, TV100 και FM100. Οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο που στεγάζει τα δύο τοπικά Μέσα. Δεν κατόρθωσαν να πάνε πέρα από την είσοδο, ωστόσο έσπασαν τζαμαρίες και προκάλεσαν βλάβες σε οχήματα των Μέσων που ήταν σταθμευμένα έξω από το κτήριο.

Ένας εργαζόμενος χτυπήθηκε με λοστό και μεταφέρθηκε με ελαφρά τραύματα σε νοσοκομείο. Οι είκοσι κουκουλοφόροι πέταξαν επίσης μπογιές και φυλλάδια με συνθήματα εναντίον των δημοσιογράφων:
Η ΕΣΗΕΘΣτΕΕ ενώνει τη φωνή της με αυτήν της ΕΣΗΕΜ – Θ και ξεκαθαρίζει προς τους κουκουλοφόρους, αλλά και προς κάθε κατεύθυνση, πως οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται. Υπηρετούν με συνέπεια το καθήκον τους απέναντι στην κοινωνία και με γνώμονα το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχίσουν να πορεύονται.
Τέλος, καλεί τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας να μεριμνήσουν για την ανακάλυψη και τη σύλληψη των δραστών ώστε αυτοί να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Το Δ.Σ. της

ΕΣΗΕΘΣτΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.