Τελευταίες Ειδήσεις

Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη-Τρεις τραυματίες



Ένας άνδρας πυροδότησε αυτοσχέδια βόμβα σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ σήμερα το πρωί, προκαλώντας τρεις τραυματισμούς. «Ήταν απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, στις 07:20 (15:20 ώρα Ελλάδας), σε μια σήραγγα όπου ενώνονται οι μεταφορικοί κόμβοι της Τάιμς Σκουέαρ και του σταθμού λεωφορείων Πορτ Οθόριτι (Λιμενική Αρχή) κοντά στην 42η Οδό και την 8η Λεωφόρο.



Την έκρηξη προκάλεσε ένας άνδρας 27 ετών, ο Ακάγεντ Ούλαχ, από το Μπρούκλιν, που έφερε στο σώμα του «έναν υποτυπώδη εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέιμς Ο'Νιλ.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, φέρει «σωματικά τραύματα και εγκαύματα», πρόσθεσε ο Ο'Νιλ. Τρεις άνθρωποι που βρίσκονταν πολύ κοντά στο σημείο τραυματίστηκαν, αλλά κανενός η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Ο σταθμός των λεωφορείων εκκενώθηκε γρήγορα, το τετράγωνο αποκλείστηκε και πολλές γραμμές μετρό που διέρχονται από την περιοχή σταμάτησαν ή περνούσαν χωρίς να κάνουν στάση. Ωστόσο ένα μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας είχε αποκατασταθεί λίγο πριν από τις 10:00 (17:00).

Η εκκένωση των σταθμών πραγματοποιήθηκε χωρίς πανικό, ήρεμα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν επί τόπου.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Μπιλ Μπράτον, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC πως ενημερώθηκε ότι ο ύποπτος είναι από το Μπανγκλαντές και ενήργησε στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από τις αρχές.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε αμέσως για το συμβάν, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.