Τελευταίες Ειδήσεις

Αφελείς ή συνένοχοι;



Πάλι εδώ μετά από πέντε μέρες σιωπής.
Περιμέναμε με υπομονή να δούμε μέχρι που θα φτάσουν οι αχυράνθρωποι, οι σφουγκοκωλάριοι, και οι τσάτσοι. Δεν μιλάμε για πολλούς. Για 6-7 άτομα και 2 καταδικασμένους από την Ελληνική Δικαιοσύνη για θέματα που σχετίζονται με τον Ε.Σ. Ούτε ποδοσφαιρική ομάδα δεν συμπληρώνουν αλλά η λάσπη, τα ψέματα και οι γελοιότητες που γράφουν ισοδυναμεί με την λάσπη που θα έριχναν χίλιοι άνθρωποι. Άξιος ο μισθός τους.
Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) πότε δημιουργώντας ψεύτικα προφίλ και πότε από τα δικά τους χρησιμοποιούν το μόνο όπλο που ξέρουν να χειρίζονται: την συκοφαντία.
Έβγαλαν έγγραφο του 2014 για “πλήξουν” τον τ. Αρχηγό της Λάρισας.
Χρησιμοποιούν ότι γίνεται στην Λάρισα, την οποία έχουν στοχοποιήσει, για να κρύψουν ότι το 80% των Εθελοντών που έφυγαν αηδιασμένοι από όλη την Ελλάδα, έφυγαν γιατί τα περισσότερα τμήματα Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. διοικούνται από άχρηστους, ανίκανους και εμπαθείς αλλά πιστούς στον Μεγάλο Ηγέτη. Πίσω από τις επιθέσεις στο τμήμα της Λάρισας προσπαθούν να κρύψουν τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα.  Σίγουρα κάποιοι κουρασμένοι από την κατάσταση και απογοητευμένοι τράβηξαν τον δικό τους δρόμο έχοντας το δικαίωμα των επιλογών τους, όπως ο καθένας μας άλλωστε. Οι πολλοί όμως παραμείναμε Ερυθροσταυρίτες (έστω και ανενεργοί) είτε “τιμωρημένοι”, είτε αρνούμενοι να υπηρετήσουμε την σημερινή νοσηρή κατάσταση και παλεύουμε για την σωτηρία του Ερυθρού Σταυρού.  Δεν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο των ελάχιστων που απέμειναν και κυρίως δεν θα ακολουθήσουμε τις πρακτικές τους που θυμίζουν καλά οργανωμένη συμμορία με διακριτούς ρόλους και ισχυρούς προστάτες που δεν κατανοούμε – αλλά υποψιαζόμαστε – ποια είναι τα οφέλη τους από μια τέτοια διαπλοκή.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανωτέρω είναι η στάση των δυο Αρχηγών των τμημάτων του Πειραιά και της Αθήνας. Ο πρώτος έχει αφηνιάσει κυριολεκτικά το τελευταίο διάστημα και μοιράζει δύο με τρεις ποινές την ημέρα. Στο τέλος θα βγει στις καφετέριες του Πειραιά και θα μοιράζει ποινές στους θαμώνες. Μάλλον θεωρεί ότι αυτός και η παρεούλα του είναι οι απεσταλμένοι του Θεού ενώ είναι οι “εντεταλμένοι” του Dr αφεντικού τους.
Ο Αρχηγός της Αθήνας εκτός των “ειδικών αποστολών” που εκτελεί πριν λίγες μέρες αποφάσισε και αυτός να γίνει για λίγο σταρ γράφοντας ψέματα και ανακρίβειες αλλά κυρίως προσπαθώντας με έναν βρώμικο και ανέντιμο τρόπο να θίξει ένα από τα πιο σεβαστά πρόσωπα στον Ε.Ε.Σ.          
Έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ανάμεσα από διάφορα άλλα (και σ’ αυτά τον προλάβαμε και δώσαμε συγχαρητήρια στους Εθελοντές που βρέθηκαν στην Μάνδρα με την είδηση των καταστροφών στο erithrostavrites.gr στις 15/11) τα παρακάτω:
«Από την καταστροφή στην απογοήτευση….
Ελλάδα με τα παλικάρια σου….. άντε να δω «τρολάρισμα» όταν θα δείτε τα έγγραφα που σεβάσμιος Σαμαρείτης (& στα δικά μου μάτια) Ιατρός, με εντολή του (φυσικά με προτροπή της γνωστής παλαιάς διοίκησης) όριζε υπεύθυνο οικονομικών τον πρώην Τομεάρχη των Σαμαρειτών επικαλούμενος ανύπαρκτα πτυχία του….. Που ακούστηκε στον ΕΕΣ με δική του οικονομική υπηρεσία ένας Εθελοντικός Τομέας να έχει δικό του Ταμεία ή τέλος πάντων υπεύθυνο οικονομικών! Τι άλλο θα ανακαλύψουμε.. Και καλά αυτός είναι ξεκάθαρος Εθελοντής Σαμαρείτης, οι άλλοι νέοι προτεινόμενοι δίπλα σε αυτόν για να διοικήσουν με νέα δικαστική απόφαση τον ΕΕΣ είναι στελέχη ΔΣ άλλων μεγάλων ΜΚΟ….. Για ενημερωθείτε! Θα σώσουν την ΜΚΟ που ανήκουν ή τον ΕΕΣ; Βεβαία προκειμένου να φύγει ο Αυγερινός θα συμπράξουμε με τον ακατονόμαστο.. Για εστιάστε την προσοχή σας στο πρόβλημα και θα καταλάβετε που πονάει το σύστημα…. πρόσφατοι Θύτες και θύματα στην πλειοψηφία τους προέρχονται από το νοσηρό παρελθόν και σίγουρα το πρόβλημα δεν είναι ο Στρατηγός….. (με καθαρό μυαλό και ένα σύντομο απολογισμό ουσιαστικού έργου θα το καταλάβετε)»
Αρχηγέ επειδή φωτογραφίζεις τον Ιατρό κ. Μαμαντόπουλο (ντροπή σου και μόνο που τον πιάνεις στο στόμα σου) και τον τ. Τομεάρχη Γιάννη Μακρή θα σου δείξουμε εμείς – αλλά και σε όλους του Ερυθροσταυρίτες – τι αναφέρει στο έγγραφο του ο κ. Μαμαντόπουλος.
«Ο μόνος που φάνηκε ότι δεν είναι στρατευμένος σε ομάδα προσώπων και τον ενδιαφέρει μόνο το μέλλον του Ερυθρού Σταυρού φάνηκε να είναι ο κύριος Μακρής Ιωάννης. Διαπίστωσα ότι πρόκειται για άνθρωπο με αξιόλογη προσωπικότητα και απαραίτητες γνώσεις για να αναλάβει σε συνεργασία με τις οικονομικές υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης τα οικονομικά θέματα του Τομέα. Το καταθέτω σαν πρόταση , με δεδομένο ότι ο κύριος Μακρής διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και είναι και ο μοναδικός με πτυχίο τριτοβάθμιας  εκπαίδευσης (Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και σύντομα νέο πτυχίο του Οικονομικού της Νομικής).»
Στην τεσσάρων σελίδων έκθεση του ο κ. Μαμαντόπουλος προτείνει, επειδή το τμήμα είχε έσοδα, να αναλάβει ο τ. Τομεάρχης την επίβλεψη τους σε συνεργασία με τις οικονομικές υπηρεσίες της Κ.Δ. Σε ότι αφορά τα πτυχία επικοινωνήσαμε με τον κ. Γιάννη Μακρή ο οποίος μας είπε τα εξής: «Λυπάμαι που με εμπλέκουν σε βρώμικα παιχνίδια που ποτέ δεν γνώρισα. Για τα πτυχία μου τι να πω; Τα δυο που κατέχω να έχω καταθέσει στον Ερυθρό Σταυρό και όταν συνέβη αυτό βρισκόμουν στο 4ο έτος του Οικονομικού της Νομικής. Τελικά το πτυχίο δεν τα απέκτησα χρωστώντας κάποια μαθήματα μια και η ζωή με οδήγησε σε άλλα μονοπάτια. Τίποτα άλλο».
Οπότε Αρχηγέ πρέπει να μας πεις αν δεν γνωρίζεις καλά Ελληνικά, αν καταπίνεις αμάσητο ότι σου πασάρουν ή αν λειτουργείς με δόλο υπηρετώντας κάποια συμφέροντα. Και αν θέλεις να συμμετέχεις στον βρώμικο πόλεμο που κάνουν κάποιοι λυσσασμένοι για την καρέκλα τουλάχιστον σεβάσου την ιστορία, το κύρος και το ήθος κάποιων ανθρώπων που κέρδισαν τον σεβασμό όλων που είχαν την τύχη να τους γνωρίσουν.
Και σταματήστε επιτέλους με αυτό το “αμαρτωλό παρελθόν“ γιατί έχετε γίνει γραφικοί. Ο Μαρτίνης διοίκησε τον Ε.Σ. για τριάντα χρόνια. Στο διάστημα αυτό πέρασαν από Κίνημα εκατοντάδες ή και χιλιάδες άνθρωποι. Όλοι Μαρτινικοί; Και το στενό περιβάλλον του σημερινού προέδρου από ποιους αποτελείται; Γνωρίζεις; Τι είσαι αφελής ή συνένοχος;
Μπορεί κανείς σας να μας απαντήσει με στοιχεία για τις “περίεργες” αναθέσεις, για την χρησιμοποίηση σε ειδικές αποστολές καταδικασμένων, για τον επίσης καταδικασμένο Πρόεδρο των εργαζομένων που δεν ξεκολλάει δίπλα από τον εργοδότη, για τον περιφερόμενο θίασο των μαρτύρων που τραμπουκίζουν σε κάθε αντίθετη φωνή από αυτή του Μεγάλου,  για τον στόχο της διάλυσης των τμημάτων των Σαμαρειτών, για τις δεκάδες παράνομες αποφάσεις της Διοίκησης ειδικού σκοπού με βάση την απόφαση του Δικαστηρίου, για την επιστολή του ΚΔΣ της Γενεύης που δεν αναγνωρίζει την σημερινή διοίκηση και συνομιλεί μόνο με την Κυβέρνηση και τόσα άλλα που θα παρουσιαστούν στο Δικαστήριο;
Έχετε απαντήσεις για το σήμερα αλλά και για το αύριο του Ε.Ε.Σ. ή το μόνο επιχείρημα σας είναι το σκάλισμα των χαρτιών περασμένων (αμαρτωλών) ετών μήπως και βρείτε κάτι; Αν βρείτε κάτι στείλτε το στον Εισαγγελέα για να μεγαλώσει η παρέα του Μαρτίνη. Αλλιώς είστε κοινοί ψεύτες και συκοφάντες.
Και μετά την εντολή προς τους Αρχηγούς να υπογράψουν «αυθόρμητη» δήλωση συμπαράστασης σταματήστε και την συλλογή υπογραφών από μέλη Περιφερειακών Δ.Σ. γιατί εκτός από αυτούς που θα υπογράψουν υπάρχουν και οι άλλοι που θα εξηγήσουν στον Δικαστή πως πάρθηκαν αυτές οι υπογραφές.
Α, συγνώμη! Υπάρχουν οι «αυθόρμητες» υπογραφές των συγγενών και κουμπάρων που έχουν κατακλύσει το Ε.Σ.
Η Novartis…  Ωπ, συγνώμη. Αυτό είναι επεισόδιο από άλλο έργο!
Αυτά για σήμερα…  

Η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Κ.Ε.         





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.