Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΓΕ-Ανακοίνωση για τα σχολικά γεύματα




           
Νέα μητέρα, νέοι γονείς, 
           
            Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή το Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τη σίτιση των μαθητών, φοράει προκλητικά τη μάσκα του «φιλάνθρωπου και  κοινωνικά ευαίσθητου».
            Όσο και αν προσπαθεί δεν μπορεί να “ξεπλυθεί” από τις ευθύνες της. Στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τσακίζει το λαό με τα χωρίς σταματημό αντιλαϊκά μέτρα και οδηγεί στη φτώχεια, την ανέχεια τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της
             Με απαράδεκτο τρόπο το Υπουργείο Παιδείας διαχωρίζει τις σχολικές μονάδες και τους μαθητές με βάση τα κατάπτυστα όρια της φτώχειας. Όχι μόνο δεν εξασφαλίζει σε όλους τους μαθητές ένα δωρεάν γεύμα, αλλά δεν παίρνει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής για τη σίτιση στα σχολεία.

            Είναι γνωστό ότι τα σχολεία εξαιτίας της συνολικής υποβάθμισης της παιδείας και της υποχρηματοδότησης της, δεν διαθέτουν τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές και το βοηθητικό προσωπικό: ούτε ειδικούς χώρους σίτισης, ούτε τον κατάλληλο εξοπλισμό, ούτε τραπεζοκόμους, ούτε επαρκή αριθμό καθαριστριών με μόνιμη και σταθερή εργασία.
            Ουσιαστικά, τα παιδιά καλούνται να σιτίζονται στην τάξη τους αμέσως μετά το τέλος του μαθήματος. Δηλαδή δεν τηρούνται ούτε οι ελάχιστοι όροι υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών!
            Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς να υπογράφουν και να παραλαμβάνουν τα γεύματα με δική τους ευθύνη χωρίς φυσικά να έχουν ούτε τις γνώσεις, αλλά ούτε να είναι στην αρμοδιότητά τους κάτι τέτοιο. Τι θα γίνει αν προκύψει κάποιο πρόβλημα υγείας εξαιτίας του φαγητού. Ποιος θα έχει την ευθύνη;
            Όπως και τα προηγούμενα ανάλογα προγράμματα και αυτό δεν αντιμετωπίζει ούτε στοιχειωδώς το πρόβλημα της σίτισης του μαθητικού πληθυσμού.
            Η κυβέρνηση και με αυτό το μέτρο προσπαθεί να  να μας πείσει να παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Να συνηθίσουμε να ζούμε με τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση, την καταπίεση και να αρκούμαστε με τα “ψίχουλα” των διαφόρων προγραμμάτων.  Στοχεύουν  κυρίως στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων για να μάθουν στην “επιβίωση” κι όχι στη ζωή με δικαιώματα στη μόρφωση, στην εργασία.

 Νέα μητέρα, αγαπητοί γονείς,
            Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) μαζί με άλλους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχει πάγιο αίτημα τη δωρεάν, επαρκή και υγιεινή σίτιση για όλα τα παιδιά στα σχολεία όλης της χώρας.
          Αποτελεί λαϊκή  ανάγκη και υποχρέωση του κράτους να την εξασφαλίσει με τις αντίστοιχες υποδομές και την πρόσληψη του απαραίτητου  προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία.  

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü  Δωρεάν, επαρκής και υγιεινή σίτιση για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία της χώρας.
ü  Να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι χώροι εστίασης, να προσληφθούν τραπεζοκόμοι και προσωπικό καθαριότητας με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
ü  Να υπάρξει ιδιαίτερα αυστηρός υγειονομικός έλεγχος των γευμάτων από τους αντίστοιχους αρμόδιους κρατικούς φορείς και όχι από τους εκπαιδευτικούς.


ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΜΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Η λύση βρίσκεται στον αγώνα για μια ζωή με βάση τις σύγχρονες  ανάγκες μας, για τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας!

                                                  Ομάδα Γυναικών Καλ/κας
Μέλος της Ο.Γ.Ε






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.