Τελευταίες Ειδήσεις

Σκάνδαλο στον ΟΣΕ: Υπάλληλοι έστηναν διαγωνισμούς με Ρομά-Ζημιά εκ ευρώ για το Δημόσιο



Εγκληματική οργάνωση με συμμετοχή υπαλλήλων του ΟΣΕ οι οποίοι έδιναν χωρίς διαγωνισμό σε Ρομά την πώληση σκραπ. Συγκεκριμένα οι ομάδες των Ρομά έβρισκαν τα μέλη των επιτροπών παραλαβής των αντικειμένων που πλειστηριάζονταν, τους έδιναν μίζα και… πλειοδοτούσαν εκείνοι στους διαγωνισμούς. Μάλιστα όπως προκύπτει από την έρευνα οι υπάλληλοι του, μέλη των επιτροπών, είτε τους έδιναν μεγαλύτερη ποσότητα σε σκραπ ή μικρότερη γα να κερδίσουν τη διαφορά σε μαύρο χρήμα.
Η συμμορία έστηνε διαγωνισμούς και δρούσε από το 2015, ενώ χρησιμοποιούσε και κωδικούς για να μην γίνουν ποτέ αντιληπτοί από την ΕΛΑΣ.
Οι ζημιές για το Ελληνικό δημόσιο υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 7 εκατ. ευρώ η ζημιά που προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο από την εγκληματική οργάνωση που αφαιρούσε μεγάλες ποσότητες εκποιήσιμου τροχαίου υλικού από σιδηροδρομικούς σταθμούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας η οποία εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Οι κατηγορούμενοι συνολικά είναι 30 αλλά για κάποιους έχει παρέλθει το αυτόφωρο, κι έτσι οι συλληφθέντες είναι 19 εκ των οποίων οι 8 υπάλληλοι του ΟΣΕ και οι υπόλοιποι μέλη τριών συμμοριών Ρομά! Μάλιστα από τους 8 ο ένας είναι προιστάμενος υπηρεσίας του ΟΣΕ.
Συνελήφθησαν συνολικά, μετά από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Πέλλα, Θήβα και Λαμία, 19 άτομα μεταξύ των οποίων τα 3 αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, που είναι Ρομά, καθώς και 8 υπάλληλοι του ΟΣΕ.
Η παρουσία της υπόθεσης έγινε σήμερα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Ανδρέα Αποστολόπουλο και την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Ιωάννα Ροτζιώκου.
Παράλληλα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 11 άτομα μεταξύ των οποίων υπάλληλοι του ΟΣΕ αλλά και ένας της ΔΕΗ. Επίσης, όπως τόνισαν ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Νίκος Τόσκας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι σταθμοί του Μετρό θα φυλάσσονται από 200 αστυνομικούς συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.