Τελευταίες Ειδήσεις

Επιτυχής εκδήλωση της ΚΟΒ Καλαμπάκας του ΚΚΕ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η λαϊκή-δημοτική βραδιά με πλούσια λαχειοφόρο που οργάνωσε η ΚΟΒ Καλαμπάκας του Κ.Κ.Ε το Σάββατο 9 Δεκέμβρη στην ταβέρνα «ΔΟΥΡΕΙΟΣ» όπου φίλοι και μέλη του κόμματος στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμισης Νοέμβρη-Δεκέμβρη,συγκεντρώθηκαν για να διασκεδάσουν αλλά και να δώσουν το μήνυμα της διαχρονικής πάλης και του αγώνα μπροστά σε όλες τις κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις.
Την ομιλία έκανε ο Γιώργος Καϊκης μέλος της Επιτροπής Περιοχής Τρικάλων και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:
«……Η ανοιχτή αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας,στην επίσκεψη του Ερντογάν που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,αποδεικνύει ότι καμία ειρήνη και ασφάλεια δεν εξασφαλίζει η εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Η επίσκεψη Ερντογάν έδωσε την ευκαιρία,αναβάθμισης της επιδιώξεως της Τουρκικής ηγεσίας να θέσει το συνολικό πλαίσιο των διεκδικήσεων προς όφελος της τουρκικής αστικής τάξης.Το οδυνηρό αυτό αποτέλεσμα δεν μπορεί να «ξεπλυθεί» με τη διαφήμιση οικονομικών συμφωνιών,ανάμεσα σε τμήματα του ελληνικού και τουρκικού κεφαλαίου,από τις οποίες οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα!

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη των λαών και από τις δύο μεριές του Αιγαίου ενάντια στον εθνικισμό,σε κάθε επιδίωξη αλλαγής συνόρων και διεθνών συνθηκών που οδηγούν στην αιματοχυσία των λαών,να δυναμώσει η πάλη για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις που θα βάλουν ένα τέρμα στις αιτίες που δημιουργούν τον πόλεμο.»

«……η πρόσφατη απόφαση των Η.Π.Α. να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ ρίχνει “λάδι στη φωτιά” στην εύφλεκτη περιοχή της Μ.Ανατολής με στόχο την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων,σε μια περίοδο που αναδιαμορφώνεται ολόκληρη η περιοχή,ως αποτέλεσμα των επεμβάσεων και της όξυνσης των αντιθέσεων.Η ελληνική κυβέρνηση έχει τις δικιές της βαριές ευθύνες ,που συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς,λέγοντας ότι αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά η χώρα μας,αναβαθμίζει την συνεργασία με το Ισραήλ αυξάνοντας τους κινδύνους για το λαό της χώρας.Εδώ και τώρα όπως ζητάει το Κ.Κ.Ε. , να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967,με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.»
«…...αυτές τις μέρες η κυβέρνηση επιχείρησε να διαπράξει ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης,χτυπώντας τη δυνατότητα των εργατών να κάνουν απεργία και αυτό το κάνει για λογαριασμό του κεφαλαίου και των επιχειρηματιών,ώστε ο εργάτης να μην μπορεί να παλέψει για το μεροκάματό του, να παλέψει για τη βελτίωση της ζωής του.Του στερούν το δικό του «όπλο»,την απεργία.Έχουν το θράσος οι πολιτικοί απατεωνίσκοι να ισχυρίζονται ότι το 50+1 για την απαρτία,ενισχύει τη δημοκρατία και τους λέμε:Εσείς κυβερνάτε με το 50+1 του ελληνικού λαού;Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα εκλέγονται με το 50+1 του συνόλου των ψηφισάντων;Το 22% εκπροσωπείτε με βάση όσους έχουν δικαίωμα ψήφου!Γι’αυτό λέμε ότι πρόκειται για μία αδίστακτη κυβένηση που κάνει πολύ καλά τη ¨βρώμικη¨ δουλειά που της έχει ανατεθεί,με τα εύσημα των ¨εταίρων¨ της στην Ε.Ε. και κλείνει γρήγορα τις αντεργατικές αντιλαϊκές αξιολογήσεις και παίρνει το βραβείο για το πιο ¨γρήγορο πιστόλι¨ του κεφαλαίου στην Ε.Ε.
Τους προειδοποιούμε:Το δικαίωμα στην απεργία,που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’αγγίξει,θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημα!

Έτσι συνεχίζει και στην άρον άρον συμφωνία με το κουαρτέτο για την επέκταση των πλειστηριασμών,μαζί με την ποινικοποίηση της δράσης ενάντιά τους,τις νέες ιδιωτικοποιήσεις,το ¨τσεκούρι¨στα κοινωνικά επιδόματα.Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν όλα όσα έχει ψηφίσει και θα ισχύουν από την αρχή του χρόνου όπως για παράδειγμα το ¨τσεκούρωμα¨ του ΕΚΑΣ.
Προχτές η κυβέρνηση πήρε μια πρώτη απάντηση με τα συλλαλητήρια του ταξικού κινήματος σε όλη τη χώρα και απάντηση θα δίνεται κάθε μέρα στους δρόμους,στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές,με αποκορύφωμα την πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη που στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί στις 10πμ στην Κεντρική Πλατεία από όλους τους φορείς που συμμετέχουν μαζικά και οργανωμένα.»
«….Δεν είναι πολλές οι μέρες που θρηνήσαμε δεκάδες νεκρούς στη Δ.Αττική, στη Δ.Ελλάδα, στην Κρήτη,πέρσι στην περιοχή μας και φέτος παραλίγο με την ψυχή στην κούλουρη, από τις πλημμύρες.Γιατί λοιπόν δεν γίνονται τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντισεισμικής προστασίας και αντιπυρικά έργα;Γιατί δεν έχουν ανταπόδοση και δεν αποφέρουν κέρδος στους καπιταλιστές!

Η οποιαδήποτε αναιμική ανάπτυξή τους θα βασιστεί πάνω στην εργασιακή ζούγκλα,με φθηνή εργατική δύναμη,με μισθούς πείνας,με ελαστικές εργασιακές σχέσεις,με ανύπαρκτες ΣΣΕ,με συνεχή φοροαφαίμαξη του λαού,για να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους!Με την ίδια πολιτική να εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.,ανεξάρτητα αν έχουν μνημόνια,ανεξάρτητα από το ύψος του κρατικού χρέους,κλπ.
Γιατί κι εκεί η ίδια τάξη έχει την εξουσία,γιατί αυτός έναι ο καπιταλισμός!»
Εμείς έχουμε τον δικό μας δρόμο.Δυναμώνουμε τη δουλειά μας στην εργατική τάξη και για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.Πρωτοστατούμε με κύρια κατεύθυνση να εκφραστεί η αντίθεση σε αυτή την πολιτική,με θέσεις και αιτήματα που φωτίζουν ταυτόχρονα την προοπτική να πληρώσει η πλουτοκρατία.Φωτίζοντας τη διέξοδο προς όφελος του λαού που είναι η αλλαγή τάξης στην εξουσία και όχι η εναλλαγή των κομμάτων στην αστική διακυβέρνση.
Να δυναμώσει οργανωτικά το Κ.Κ.Ε. και πρώτα απ’όλα στην εργατική τάξη.Είναι ώρα συγκέντρωσης δυνάμεων και πάλης με περιεχόμενο ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους,στους καπιταλιστές και τις κυβερνήσεις τους, για να μπορέσει να πάρει ύψος η κοινωνική συμμαχία εργατών,βιοπαλαιστών,αυτοαπασχολούμενων της πόλης,της φτωχής αγροτιάς,των γυναικών και των νέων της λαϊκής οικογένειας.
Το Κ.Κ.Ε. βάζει το εξής δημιουργικό ερώτημα:Τι είναι αυτό που εμποδίζει το λαό μας να ζεί καλά, να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του για εργασία, σπίτι, υγεία, πρόνοια, παιδεία, αθλητισμό, διακοπές,κλπ; Την ώρα που η χώρα μας έχει διαπιστωμένες αναπτυξιακές δυνατότητες με τεχνολογικά μέσα, ειδικευμένο εργατικό προσωπικό,σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης της παραγωγής και σημαντικά φυσικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν την δυνατότητα εξασφάλισης διατροφικής επάρκειας για όλο τον πληθυσμό.
Απλά το εμπόδιο στην ικανοποίησή του είναι η ίδια η καπιταλιστική ιδιοκτησία και το καπιταλιστικό κέρδος.Η ικανοποίησή του δεν χωράει μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα,αλλά προϋποθέτει κοινωνικοποίηση όλων των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και την ένταξή τους στον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό.»

«…..100 χρόνια συμπληρώθηκαν από τον Κόκκινο Οκτώβρη του 1917.Τότε που ο ¨πάγος έσπασε¨ και ο ¨δρόμος χαράχτηκε¨.Τότε που δόθηκε η διαχρονική απάντηση ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει σε πείσμα όλων αυτών που μας πιπιλίζουν καθημερινά ότι αυτά που λέμε,αυτά που κάνουμε είναι ουτοπικά.Τους πονάει που η Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση απέδειξε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας,χωρίς εκμμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Το διαμορφωμένο σοσιαλιστικό σύστημα του 20ου αιώνα παρά τα όποια προβλήματά του,απέδειξε την ανωτερότητά του και τα τεράστια πλεονεκτήματα για την εργασία και τη ζωή των ανθρώπων.Η Σοβιετική Ένωση και το παγκόσμιο σοσιαλιστικό σύστημα αποτέλεσαν το μόνο πραγματικό αντίβαρο στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.Οι κατακτήσεις των εργαζομένων στα σοσιαλιστικά κράτη για αρκετές δεκαετίες ήταν σημείο αναφοράς και συνέβαλαν στην απόσπαση κατακτήσεων από το εργατικό λαϊκό κίνημα των καπιταλιστικών κοινωνιών.
Όλοι είχαν εξασφαλισμένη εργασία, δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παιδεία, κατοικία,πρόσβαση στις πνευματικές και πολιτιστικές αξίες, ενώ η εξάλειψη του αναλφαβητισμού και ο εκμηδενισμός της ανεργίας αποτελούν μοναδικά σοσιαλιστικά επιτεύγματα.
Οι ώρες εργασίας δεν ξεπερνούσαν τις 41 την εβδομάδα,τις λιγότερες στον κόσμο,ενώ σε όλους τους εργαζόμενους εξασφαλίζονταν μέρες εβδομαδιαίας ανάπαυσης και ετήσιες άδειες με αποδοχές.Διευρύνθηκε ο ελεύθερος χρόνος για το ανέβασμα του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου του λαού,την ενίσχυση της συμμετοχής του στην εργατική εξουσία και τη διεύθυνση της παραγωγής.
Δημιουργήθηκε το καθολικό σύστημα συνταξιοδότησης με σημαντικό επίτευγμα το χαμηλό όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.Έθεσε τις βάσεις για την κατάργηση της ανισοτιμίας της γυναίκας, εξασφαλίζοντας στην πράξη τον κοινωνικό χαρακτήρα της μητρότητας,την κοινωνική φροντίδα για το παιδί και την κατοχύρωση ίσων δικαιωμάτων με τον άνδρα στον οικονομικό,πολιτικό και πολιτιστικό τομέα.
Έτσι έγινε πραγματικότητα η συμμετοχή της εργατικής τάξης στη διακυβέρνηση,στην εξουσία μέσα από τους επαναστατικά γεννημένους νέους θεσμούς,τα Σοβιέτ.
Ενώ σήμερα, με την καπιταλιστική εξουσία είναι αποκλεισμένος,παρά τις ψευδαισθήσεις ως προς την συμμετοχή του στις εκλογές και την ανάδειξη κυβερνήσεων,πράγμα που το ζούμε καθημερινά όλοι μας.»
«……..Σύντροφοι και φίλοι σε λίγες μέρες μπαίνουμε στη χρονιά που συμπληρώνονται τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του Κ.Κ.Ε. Θα είναι μια χρονιά γεμάτη με ιδιαίτερες δραστηριότητες και εκδηλώσεις….

Συνεχίζουμε αντλώντας δύναμη και επαναστατική ενέργεια από την 100χρονη πορεία του Κ.Κ.Ε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.