Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Αναπαυσά


Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Αναπαυσά Μετεώρων στις εορταστικές εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα επ ευκαιρία της εορτής του.
Το απόγευμα της Τρίτης τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου συμπαραστατούμενου από τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Νήφωνα, τον Καθηγούμενο της μονής Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπο, τον Καθηγούμενο της ΙΜ Αγίας Τριάδος Αρχιμανδρίτη Δομέτιο,  μοναχών της Μετεωρίτικης πολιτείας και κληρικών και παρουσία  του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Σινάνη, δημοτικών συμβούλων , του Διοικητού της Π.Υ. κ. Τσιορλίδα, του και πλήθους προσκυνητών.

Μετά το πέρας του εσπερινού και της αρτοκλασίας σε σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος  αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους με την ευλογία πάντα του τιμώμενου Αγίου τόνισε ότι βάσει της υμνολογίας, αποτελεί «κανόνα πίστεως, εικόνα πραότητας και διδάσκαλο εγκρατείας» παροτρύνοντας τους πιστούς να εμπνέονται και να προσπαθούν να μιμηθούν την ζωή του.
Αναφέρθηκε στο βίο και την πολιτεία του Αγίου Νικολάου που ως γνωστό τόσο πολύ δοξάζεται από τους Χριστιανούς για την αγάπη του  προς αυτούς και τα θαύματα του ενώ χάρισε στον Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπο ένα προσωπικό εγκόλπιο του Μακαριστού Σεραφείμ ως κειμήλιο της μονής και μια ράβδο για να ποιμάνει τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν χθες το πρωί με την καθιερωμένη πανηγυρική θεία λειτουργία παρουσία πλήθους πιστών από το Καστράκι, την Καλαμπάκα αλλά και την ευρύτερη περιοχή που προσκύνησαν στη χάρη του Αγίου.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.