Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός στην ΙΜ Ρουσάνου



Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ρουσάνου  χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου.
 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος πιστών συνέρρευσε στην Ιερά Μονή Ρουσάνου για να προσευχηθεί στην προστάτιδα του μοναστηριού, αλλά και να προσκυνήσει τα Λείψανά της Αγίας.
Τον Σεβασμιότατο πλαισίωσαν, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, Καθηγούμενοι της Μοναστικής πολιτείας, μοναχοί και μοναχές των υπολοίπων Ιερών Μονών των Μετεώρων και της ευρύτερης περιοχής και ιερείς της Μητρόπολης.

Μετά το πέρας της ακολουθίας και αρτοκλασίας ο κ. Θεόκλητος αναφερόμενος στον βίο της Αγίας και το παράδειγμα της πίστης της δεν παρέλειψε να μνημονεύσει τον προκάτοχό του Μακαριστό Μητροπολίτη Κυρό Σεραφείμ, για το σπουδαίο πνευματικό έργο που άφησε ως παρακαταθήκη, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η ανάμνηση, ότι κάθε χρόνο τέτοια μέρα βρισκόταν στην Ι.Μ. Ρουσσάνου να συνεορτάσει με όλους την εορτή της Αγίας Βαρβάρας καθώς και τα ονομαστήριά του. 
Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση της αρτοκλασίας οι πιστοί που βρέθηκαν στο ιστορικό μοναστήρι των Μετεώρων δέχθηκαν τη φιλοξενία και το παραδοσιακό κέρασμα της Αδελφότητας του.








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.