Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
Smiley face
pic name
pic name pic name pic name

Η πρόληψη του καπνίσματος στην Ελλάδα, ξεκινά από τα σχολεία!

Meteora Voice | 7:04 π.μ. Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017 |
Posted on
 • Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017
 • by
 • Meteora Voice
 • in
 • Ετικέτες


 • Με αστείρευτη έμπνευση, δημιουργικότητα, πρωτότυπα θεατρικά δρώμενα, video, τραγούδια, χορογραφίες και comics, σχεδόν 400 μαθητές από 10 σχολεία του Νομού Αρκαδίας βροντοφώναξαν: «Οχι στο κάπνισμα». Ενα δυνατό αντικαπνιστικό μήνυμα ελπίδας για τη χώρα μας, το οποίο μαζί τα μηνύματα «Αγαπώ τη ζωή μακριά από εξαρτήσεις» και «Χαμογέλα στη ζωή» διαδόθηκαν σε ακόμα 3 χιλιάδες ελληνικά σχολεία, με τη βοήθεια ειδικής πλατφόρμας live streaming του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

  Η πρωτότυπη μαθητική εκδήλωση του 8ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» διοργανώθηκε από την ομάδα του SmokefreeGreece, με επικεφαλής τον καθηγητή κ.Παναγιώτη Μπεχράκη. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κου Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ.Πέτρος Τατούλης και ο διεθνούς φήμης ερευνητής και επίτιμος διδάκτορας του Ε.Κ.Π.Α., κ. George Behrakis, ο οποίος είναι ο κύριος χορηγός των δράσεων του SmokefreeGreece.


  Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε, επίσης και βράβευση των νικητών του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού έκθεσης και ζωγραφικής με θέμα «Κάπνισμα και Περιβάλλον», ενώ τα βραβευμένα έργα εκτέθηκαν σε ειδική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

  Προσέγγιση χωρίς δυσάρεστες εικόνες και νούμερα
  Η μεγάλη συμμετοχή και ο ενθουσιασμός με τον οποίο οι μαθητές αγκάλιασαν τη συγκεκριμένη 3ωρη δράση, αποδεικνύει περίτρανα ότι η επικοινωνιακή προσέγγιση και ενημέρωση των παιδιών είναι πιο αποτελεσματική, όταν προέρχεται απο τα ίδια τα παιδιά και αντί για τρομακτικά μηνύματα, δυσάρεστες εικόνες ή βαρετά νούμερα περιλαμβάνει ευχάριστα θετικά μηνύματα για επιλογή ενός υγεινού τρόπου ζωής.

  Οι μαθητές, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και μέσα από ειδικές παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα μέσα στις τάξεις, κατανόησαν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και εδραίωσαν την πεποίθηση τους να υποστηρίξουν μια νέα στάση ζωής, απαλλαγμένη από εξαρτήσεις που επιβαρύνουν την υγεία τους αλλά και το περιβάλλον.
  Το ενδιαφέρον, με το οποίο τα παιδιά περιέβαλλαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εκφράστηκε στο Μαθητικό Συνέδριο, όπου είχαν την ευκαιρία να μεταδώσουν σε μικρούς και μεγάλους τα μηνύματα που είχαν εμπεδώσει και να ξετυλίξουν με αισιοδοξία, χιούμορ και εφευρετικότητα, τις δυνατότητες τους στη σχεδίαση και υλοποίηση πρωτότυπων δημιουργικών δραστηριοτήτων. Μέσα από όλα αυτά τα δρώμενα, τα παιδιά εξέφρασαν τελικά την αγωνία τους να δημιουργήσουν ένα καθαρότερο περιβάλλον, αλλά και την πρόθεσή τους να ζήσουν σ' έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα.

  Οι εκπαιδευτικές παρεμβάσεις του SmokefreeGreece
  Ο Νομός Αρκαδίας, με επίκεντρο την Τρίπολη, είναι ένας από τους νομούς της Ελλάδας, στους οποίους η ομάδα του SmokefreeGreece πραγματοποιεί εκπαιδευτικές παρεμβάσεις για την πρόληψη του καπνίσματος, σε μαθητές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης.

  Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου ήταν το Ερευνητικό Εργαστήριο George D.Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, διατέθηκε απο την Δημαρχία της Τρίπολης.

  Για περισσότερες πληροφορίες:
  Ιωάννα Σουλάκη
  Τμήμα επικοινωνίας Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας,Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος
  6936558423 /
  jsoulaki@gmail.com  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW