Τελευταίες Ειδήσεις

Εντυπωσιάζει το 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας




Μαγικές βραδιές προσέφερε το 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος χορωδιακός θεσμός της Ελλάδος και απ’ τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους παγκοσμίως,  που άνοιξε στις 9 και την 10 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mouzaki Palace Hotel, ενώ συνεχίζεται στη πόλη της Καρδίτσας με δύο (2) εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες των Χριστουγέννων (26 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας και 27 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης)
Ένα πλούσιο διήμερο συναυλιών με διακεκριμένα χορωδιακά σύνολα, a cappella και με οργανική συνοδεία, επιφύλαξε το πρώτο μέρος του 35ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας στου φίλους του στο Μουζάκι.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων  με την ποιοτική μουσική, το χορωδιακό τραγούδι κλπ. υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του Νομού, και τώρα στο Μουζάκι. Η ανταπόκριση του κοινού της ευρύτερης περιοχής ήταν εξαιρετική και ενθαρρυντική στο να επαναληφθεί ο θεσμός στο Μουζάκι.
Πάνω από 600 εκτελεστές – χορωδοί ήρθαν στο Μουζάκι για να δείξουν τη δουλειά τους και τον πολυετή κόπο τους, καθώς και πάρα πολλοί συνοδοί και φίλοι τους. Το πολυάριθμο κοινό χειροκρότησε ζεστά την προσπάθεια χορωδών και μαέστρων.
Παράλληλα η Καλλιτεχνική Επιτροπή, τις καλύτερες χορωδίες θα τις επιβραβεύσει με τη συμμετοχή τους στα συνεργαζόμενα Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ιταλία, Σερβία) και ιδιαίτερα στο CORSI ESTIVI MUSICALI που θα πραγματοποιηθεί στο Σαλέρνο της Ιταλίας από 23 έως 28 Ιουλίου 2018.
Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας από πλευράς  σολίστ υπερβαίνει τους τριάντα (30) συμμετέχοντες από το εξωτερικό (Ιταλία, Σερβία, Η.Π.Α., Βουλγαρία, Ν. Κορέα, Ρωσία κ.τ.λ.) και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί-χορωδοί υπερβαίνουν κατ’ έτος τους εφτά χιλιάδες μουσικούς – χορωδούς – εκτελεστές (7000).

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των χορωδιών στο 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας
Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.
Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 35 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.
Στην πολύχρονη διαδρομή του δημιουργήθηκαν υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
Το 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Umberto Giordano (1867-1948) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του, Georg Philipp Telemann (1681-1767) για τα 250 χρόνια από τη γέννησή του, Antonio Lotti (1667-1740) για τα 350 χρόνια από τη γέννησή του, Giovanni Francesco Anerio (1567-1630) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Claudio Monteverdi (1567-1643) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Gioseffo Zarlino (1517-1590) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του και Heinrich Isaac (1450-1517) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του.
Το πρώτο διήμερο του 35ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας παρουσίασε η Λίλα Αγγέλη.
Το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος του Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός καθώς και εκπρόσωποι φορέων και αρχών του νομού. Την έναρξη πραγματοποίησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς  Φεστιβάλ Νίκος Ευθυμιάδης, που αναφέρθηκε στους στόχους του κορυφαίου θεσμού, ο οποίος πέρα από την αισθητική και καλλιτεχνική προσφορά, συμβάλλει και τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας σε αυτές τις δύσκολες εποχές.
Για  την επιτυχία  του Φεστιβάλ συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών, ενώ ο θεσμός υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας θα συνεχιστεί τις ημέρες των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - ΤΡΙΤΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 • ΩΡΑ 12:00 μ.μ.
Η καθιερωμένη Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τα Μουσικά Σύνολα (Μικτή Χορωδία – Βυζαντινή Χορωδία – Παιδική Χορωδία – Οργανικό Σύνολο) και τους σολίστ του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




ΤΡΙΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 • ΩΡΑ 8 μ.μ.

Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας (1923 – 1977)
Με την συμπλήρωση των 40 χρόνων από το θάνατό της.
Έλληνες και ξένοι σολίστ ερμηνεύουν γνωστές άριες.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.
Χορηγοί του 35ου Διεθνούς Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι: ΘΕΟΝΗ, MOYZAKI PALACE HOTEL, COMPULAND, HOTEL KIERION, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ, ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ACS, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ ΚΙΡΚΗΣ, ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΑΚΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.