Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name
pic name pic name pic name

ΠΑΜΕ:Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!

Meteora Voice | 6:36 π.μ. Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017 |
Posted on
 • Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017
 • by
 • Meteora Voice
 • in
 • Ετικέτες
 • Να Δώσουμε Μαχητική-Αγωνιστική Απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού
  Συμμετέχουμε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση που Οργανώνουν τα ταξικά σωματεία στο Νομό μας Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 10.00π.μ. Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.
  Δίνουμε την   δική μας αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα φτωχοποίησης του λαού που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μέτρα που στο επίκεντρό τους έχουν την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και το χτύπημα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων, τις μειώσεις των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες.
  Φέρνουν συνέχεια νέα μέτρα και ζητάνε θυσίες από το λαό για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

  Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο προϋπολογισμός του 2018 που προβλέπει νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές και ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
  Για τα λαϊκά στρώματα φέρνει αύξηση της φοροληστείας κατά 1 δισ. και παράλληλα μείωση κατά 500 εκατ. στις δαπάνες για ιατρική περίθαλψη και κοινωνική προστασία, με στόχο να επιτευχθούν τα ματωμένα πλεονάσματα.
  Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν. Θέλει έτσι να θωρακίσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
  Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα με τις κινητοποιήσεις τους έδωσαν άμεση απάντηση στην επιχείρηση ξηλώματος του απεργιακού δικαιώματος
  Τις μέρες που ακολουθούν, οι ταξικές δυνάμεις το ΠΑΜΕ, θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές, για την κλιμάκωση της πάλης με μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.
              Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, στο Νομό μας είναι αυτές που εκπροσωπούν σωματεία που είναι στην δύναμη του Ε.Κέντρου και το έχουν «κλίσει με λουκέτο» για την οργάνωση των εργαζομένων.
  Η απεργία στις 14 Δεκέμβρη αποτελεί μεγάλη αναμέτρηση με το κεφάλαιο και την κυβέρνησή του και η επιτυχία της χρειάζεται να γίνει υπόθεση του κάθε σωματείου, του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά.   
  Καλούμε κάθε καλόπιστο εργαζόμενο, συνδικαλιστή, εκλεγμένους σε Δ.Σ., προέδρους σωματείων, να πάρουν απόφαση προετοιμασίας και οργάνωσης  της Απεργίας. Να οργανώσουν Γ.Συνελεύσεις,  να συζητήσουν με τα μέλη τους για την απεργία.  
  Να κάνουνε ό,τι περνά από το χέρι τους  για να δυναμώσουν οι εστίες αντίστασης στο σωματείο τους,  στον κλάδο. Να μη συμβιβαστούνε με τη βαρβαρότητα και τη φτώχεια, με τη λογική ότι δεν γίνεται τίποτα. 
  Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος που έχουμε, είναι αυτός  του οργανωμένου αγώνα για να βάλουμε εμπόδια σε αυτήν την πολιτική και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να περάσουμε στην αντεπίθεση με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
  Τους καλούμε να συμμετέχουν μαζί με τα ταξικά Συνδικάτα-Σωματεία του Νομού μας στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 10.00π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
  Διεκδικούμε:
  ·        Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
  ·        Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  ·        Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  ·        Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  ·        Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  ·        Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  ·        Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!


  Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!

  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW