Τελευταίες Ειδήσεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε 110 ΠΜ και 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού του 2ου Δημοτικού Καλαμπάκας


  
Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, με όλες τις τάξεις του, πραγματοποίησε ημιημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην 110 Πτέρυγα Μάχης (Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Λάρισας). Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο απογείωσης-προσγείωσης από τον Πύργο Ελέγχου όπου τον επισκέφτηκαν και μάλιστα έτυχε κατά την περιήγησή τους να γίνει απογείωση και προσγείωση των τεσσάρων μαχητικών που συνόδευσαν επίσημα την άφιξη στον εναέριο χώρο της Ελλάδος τον Πρόεδρο γείτονος χώρας όπου εκτελούσε επίσημη επίσκεψη στην πατρίδα μας.
   Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρακολουθούσαν το στίγμα των αεροπλάνων συνοδείας καθ’ όλη τη διάρκεια της συνοδείας σε οθόνη υπολογιστή και ήταν μια καλή εμπειρία. Στη συνέχεια παρακολούθησαν την απογείωση ενός μη επανδρωμένου κατασκοπευτικού αεροπλάνου βλέποντας την πορεία του μέσω ειδικών θερμικών καμερών ημέρας-νύχτας που φέρει και τον τρόπο χειρισμού από το έδαφος σε μεγάλη οθόνη με τηλεχειριστήριο.

  Επισκέφτηκαν το τμήμα μετεωρολογίας που εδρεύει στο αεροδρόμιο και τον σταθμό ενημέρωσης παρακολουθώντας online τον καιρό από διάφορες κάμερες και αποτελεί σημαντικό και τμήμα του στρατοπέδου.
  Κατόπιν μετέβησαν στο τμήμα συντήρησης-επισκευών των μηχανικών τμημάτων της μοίρας των F16 Block 52 μαχητικών αεροπλάνων που στεγάζεται στην 110 πτέρυγα μάχης έχοντας την ευκαιρία να δούνε από κοντά το εσωτερικό πιλοτήριο των αεροπλάνων συζητώντας με πιλότους και μηχανικούς για τη λειτουργικότητα και τα χαρακτηριστικά αυτών των μαχητικών μοντέλων της μοίρας που εδρεύει εντός του χώρου.
   Οι τάξεις Ε΄-ΣΤ΄ του σχολείου μετέβησαν επίσης στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας όπου εδρεύει το 1ο και 2ο Τάγμα Επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι (Apache) όπου είδαν και άκουσαν την λεπτομερή ενημέρωση των μηχανικών και πιλότων αυτών και το σημαντικότερο τους δόθηκε ειδική άδεια να ανέβουν σε ελικόπτερα που ήταν παραταγμένα σε υπαίθριο χώρο έκθεσης ειδικά για την επίσκεψη αυτή.
   Πραγματικά μια μεγάλη εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς που επισκέφτηκαν την 110 πτέρυγα μάχης και το 2ο Τάγμα επιθετικών Ελικοπτέρων Apache και ευχαριστούμε τους διοικητές των στρατοπέδων και ειδικά το τμήμα δημοσίων σχέσεων τους που έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να δούνε και να γνωρίσουν από κοντά τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν για την ασφάλεια και την ειρήνη της πατρίδος μας.
                                                                                                               
                                                                                                                               Ο Δ/ντής του 2ουΔημ. Σχολείου Καλ/κας








                                                                                                                             



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.