Τελευταίες Ειδήσεις

Η λάσπη έπνιξε ανθρώπους και ελπίδες



Σβήνουν οι ελπίδες για επιζόντες από τν θεομηνία που έπληξε τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμα αφήνοντας πίσω της νεκρούς, τραυματίες ,αγνοούμενους, και καταστροφή.Εχτές εντοπίστηκαν νεκροί 3 από τους  6αγνοούμενους. Το Σάββατο εντοπίστηκαν νεκροί ο 59χρονος κυνηγός και δύο οδηγοί φορτηγών, που αναζητούσαν οι συγγενείς τους με αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων να ανέλθει στους 19.
Στις 9 το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε η σωρός του πρώτου μέσα στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, δίπλα στο μπαζωμένο ρέμα.
Ο νεκρός άντρας είχε καταπλακωθεί από σκουπίδια, μπάζα και λάσπη. Περίπου τρεις ώρες μετά οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την σορό του άτυχου άντρα
Ακόμη δύο νεκρούς εντόπισε λίγο μετά τις 11,  στον κόλπο της Ελευσίνας.
Η μια από τις σωρούς είχε σφηνωθεί σε βράχια και για τον απεγκλωβισμό επιστρατεύτηκαν άνδρες της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.
Οι νεκροί που αναγνωρίστηκαν και προστέθηκαν στη λίστα του θανάτου είναι ο 38χρονος οδηγός φορτηγού, Γιάννης Ρούμελης, ο 29χρονος, Πέτρος Κολέτσης και ο 57χρονος συνταξιούχος, Δημήτρης Δημητρόπουλος.
Στο Θριάσιο νοσοκομείο εκτυλίχθηκαν δραματικές σκηνές από τους συγγενείς των θυμάτων.

Τον 28χρονο αναγνώρισε ο πατέρας του.
Οι συγγενείς του 57χρονου θρηνούν από την πρώτη ημέρα τον αδελφό του, Μπάμπη, που έχασε τη ζωή του στα ορμητικά νερά των χειμάρρων.
Συγκλονίζει ο ιδιοκτήτης της νταλίκας για τον αδικοχαμένο οδηγό – Τι του είπε στο τελευταίο του τηλεφώνημα
Ο 38χρονος Γιάννης Ρούμελης, είναι ο άνθρωπος που εντοπίστηκε νεκρός το πρωί, μετά από τρεις μέρες που αγνοείτο, στην θάλασσα στην Ελευσίνα.
Εργαζόταν ως οδηγός σε νταλίκα που ανήκει σε εταιρεία από τις Λιβανάτες Φθιώτιδας και το πρωί της Τετάρτης, είχε ξεκινήσει από την περιοχή της Μάνδρας με προορισμό τη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα την Αταλάντη.
Ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε στο τηλέφωνο για να του πει ότι κινδυνεύει ήταν ο Γιάννης Τσέκος, ιδιοκτήτης της νταλίκας. Η μαρτυρία του συγκλονίζει.
Ο κ. Τσέκος έφτασε μέχρι τη Μάνδρα, κινδυνεύοντας ακόμη και ο ίδιος για να βοηθήσει τον 38χρονο οδηγό του. Κατάφερε την Πέμπτη να βρει την κατεστραμμένη νταλίκα, αλλά δυστυχώς κανένα ίχνος από τον Γιώργο Ρούμελη. Μιλώντας στο Star K.E., περιγράφει πως έζησε την καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής.
«Με έπιασε κακοκαιρία και έχω σταματήσει στις καντίνες… Έχει πλημμυρίσει ο τόπος και πέφτουν αυτοκίνητα πάνω μου! Δεν έχω μπαταρία…» ήταν οι τελευταίες κουβέντες του άτυχου οδηγού προς τον ιδιοκτήτη της νταλίκας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δεύτερος στο tvstar.
«Έκανα αγωνώδεις προσπάθειες να φτάσω. Θα πνιγόμασταν κι εμείς. Όταν έφτασα, αντίκρυσα ένας χάος. Πεθαμένοι, νεκροί μέσα στα βυτία! Δρόμοι κομμένοι, ποτάμια! Ψάχναμε 48 ώρες για το φορτηγό και χθες εντοπίσαμε το κοντέινερ που είχε πίσω το φορτηγό που ήταν 18 μέτρα. Μετά βρήκαμε την καρότσα και το αυτοκίνητο. Ο άνθρωπος δεν ήταν μέσα».


Ράγισαν καρδιές στο Θριάσιο νοσοκομείο, όταν μετέφεραν εκεί τη σορό του 29χρονου παλικαριού που πνίγηκε στις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας. Στο νοσοκομείο εργάζεται ο πατέρας του Πέτρου Κολέτση.
Από την ημέρα που έγιναν οι πλημμύρες ρωτούσε τους διασώστες και τους πυροσβέστες εάν είχαν κάποιο νέο για το αγνοούμενο παιδί του. Σήμερα το πρωί άνδρες της ΕΜΑΚ μετέφεραν τη σορό του παιδιού του, στο νοσοκομείο. Ο πόνος ανείπωτος για τον τραγικό πατέρα.


Σβήνουν οι ελπίδες για επιζόντες
Ήδη έχουν περάσει τέσσερις ημέρες κι ακόμη οι άκνοες προσπάθειες Πυροσβεστικής, Λιμενικού, Αστυνομίας και ομάδων διάσωσης, δεν έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα.
Την ίδια στιγμή τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών έχουν καταγράψει 260 κτίσματα που έχουν πληγεί από τα οποία τουλάχιστον τα 186 χρήζουν αποζημίωσης.
Οργή των κατοίκων για τη βιβλική καταστροφή
Πέντε ημέρες μετά τη θεομηνία που έπληξε Μάνδρα και Νέα Πέραμο Αττικής οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν παλεύουν μέσα στις λάσπες να σώσουν ό,τι απέμεινε από το βιος τους.
«Θα εγκαταλείψω το σπίτι. Δεν έχω τα χρήματα για να φτιάξω τις πόρτες που σπάσανε και όλα αυτά που γίνανε. Θα σηκωθώ να φύγω», λέει με απόγνωση ένας από τους κατοίκους στην κάμερα του ΑΝΤ1.
Εκτός από τις κατεστραμμένες περιουσίες, οι πλημμυροπαθείς δοκιμάζονται και από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο από το δίκτυο ηλεκτροδότησης όσο και από αυτό της ύδρευσης.
Συγκινητική είναι η ανταπόκριση κατοίκων από άλλες περιοχές, οι οποίοι φέρνουν νερό στους συνανθρώπους τους που δοκιμάζονται.
Τεράστιες οι καταστροφές
Τεράστιες είναι οι καταστροφές από τις  πλημμύρες στην Δυτική Αττική. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως οι αυτοψίες στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιά έχουν φτάσει τις 770, με 644 από αυτά να χρήζουν αποζημίωσης.
-Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.
-Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.
Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.
Μεγάλες οι καταστροφές και  στο νεκροταφείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.