Τελευταίες Ειδήσεις

Προς νέα εποχή και καλύτερες μέρες ο Ε.Ε.Σ.;



Την Δευτέρα 20/11 εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα στα οποία ήταν αντίδικοι η πλευρά του κ. Αυγερινού για (άλλη μια) εξάμηνη παράταση της θητείας του και η πλευρά Βασιλογιαννακόπουλου και της ομάδας του των οποίων η αίτηση εκδικάζεται δυο εβδομάδες μετά στις 4/12.
Από την Παρασκευή 17/11 κυκλοφορούσε έντονα η φήμη την οποία ανακοινώσαμε με δελτίο τύπου στο οποίο αναφέραμε ότι οι Μαρτινικοί τα έχουν βρει με την πλευρά Αυγερινού και δεν θα ζητήσουν την αναβολή και συνεκδίκαση στις 4 Δεκεμβρίου αλλά ή δεν θα παραστούν ή θα αφήσουν να γίνει το δικαστήριο με μια “χλιαρή” πρόταση. Με δεδομένες τις προηγούμενες απανωτές εξάμηνες παρατάσεις που κατά περίεργο τρόπο κέρδιζε η πλευρά Αυγερινού πιθανόν να πάρει άλλη μία.
Τελικά μας διέψευσαν πανηγυρικά. Και χαιρόμαστε αφάνταστα γι’ αυτό γιατί ο στόχος της Πανελλήνιας Κίνησης Ερυθροσταυριτών είναι να γίνονται τα πράγματα σωστά χωρίς “περίεργες” μεθοδεύσεις.

Κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης συνέβησαν γεγονότα που άλλα προκαλούν απορίες και άλλα εντύπωση με γενική κατεύθυνση όμως τις ραγδαίες εξελίξεις που ελπίζουμε να είναι για την σωτηρία του Ερυθρού Σταυρού.
Κατ’ αρχήν μας προκαλεί εντύπωση η κοινή γραμμή πλεύσης των δυο “αντιμαχομένων” παρατάξεων. Δεν γνωρίζουμε τι τους οδήγησε στην κοινή απόφαση να ζητήσουν μετάθεση για τις 4 Δεκεμβρίου ούτε αν η δική μας παρέμβαση έπαιξε ρόλο όπως υποστηρίζουν πολλοί. Δικαιώνει όμως τους φόβους μας για συμμαχία. Θα το ξέρουμε την ημέρα της εκδίκασης.
Η ευχάριστη όμως έκπληξη ήρθε από την πλευρά της Κυβέρνησης με την ουσιαστική και καίρια παρέμβαση της. Στο μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών παίχτηκε η πρώτη σκηνή της τελευταίας (ευχόμαστε) πράξης ενός κακοπαιγμένου έργου στις πλάτες του Ε.Ε.Σ. Με αίτημα των δυο “αντίδικων” πλευρών ζητήθηκε η αναβολή της εκδίκασης του αιτήματος της σημερινής διοίκησης για ανανέωση της θητείας της και η συνεκδίκαση του με την αίτηση της παρούσας Διοίκησης στις 4/12/17.  Η εμφάνιση της εκπροσώπου του ελληνικού δημοσίου (Υπουργείο Υγείας) άλλαξε τα δεδομένα.
Συγκεκριμένα στο γραφείο της Προέδρου του Δικαστηρίου έγιναν τα εξής:
-Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης και πριν προλάβει να μιλήσει η Δικηγόρος της πλευράς Αυγερινού, παρενέβη η δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου και είπε ότι ζητάνε την αναβολή της χθεσινής εκδίκασης για τις 11/12 και αιτούνται τη μη παράταση της θητείας της σημερινής διοίκησης του κ. Αυγερινού. Η πρόεδρος της είπε ότι αφού υπάρχουν άλλες δύο παρόμοιες αιτήσεις για τις 4/12 θα πρέπει και η αίτηση του δημοσίου να γίνει την μέρα εκείνη και η δικηγόρος συμφώνησε. Δεν ειπώθηκε κάτι άλλο μετά από αυτή την εξέλιξη.
Οι μέχρι στιγμής –απόλυτα διασταυρωμένες - πληροφορίες μας είναι ότι η πρόταση του Υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει ονόματα με κύρος και πλήρη αποδοχή τους τόσο από τον κόσμο του Ερυθρού Σταυρού όσο και της Γενεύης.
Από τα ονόματα που γνωρίζουμε έχουμε την βάσιμη ελπίδα, αν όχι την βεβαιότητα, ότι εφ’ όσον αυτή η σύνθεση λάβει την εντολή του Δικαστηρίου, μια νένα εποχή αρχίζει για τον Ε.Ε.Σ.
Μια εποχή πραγματικής αναγέννησης και επανασύστασης του, πραγματική και όχι σαν αυτή που ισχυριζόταν μέχρι χθες η Διοίκηση του και ο (τέως κατά πάσα βεβαιότητα) Πρόεδρος του.
Οι εξελίξεις αυτές δημιούργησαν ένα κλίμα αισιοδοξίας στις τάξεις των εκατοντάδων μελών μας σε όλη την Ελλάδα αλλά χρειάζεται αυτοσυγκράτηση μέχρι την τελική έκβαση της υπόθεσης.
Όπως και έχει η Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει όποτε χρειάζεται, με την ελπίδα ο ρόλος μας να είναι επικουρικός και όχι καταγγελτικός όπως μέχρι σήμερα.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Κ.Ε.


    

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.