Τελευταίες Ειδήσεις

Προσοχή! Το χοντραίνετε πολύ το παιχνίδι



Δεν μας προκαλεί εντύπωση η λύσσα της σημερινής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ. για την καρέκλα της εξουσίας σ’ αυτόν. Γνωρίζουμε και τους λόγους.
Η Εφημερίδα των Συντακτών με ένα εμπεριστατωμένο άρθρο της στις 25/11 αναφέρει: «Ωστόσο το ζήτημα δεν έχει μόνο το ποινικό μέρος αλλά και διεθνείς διαστάσεις. Η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού (ΔΟΕΣ), παρακολουθώντας το τι ακολούθησε μετά την εποχή της διοίκησης Ανδρέα Μαρτίνη και την απροθυμία της διορισμένης από τα δικαστήρια διοίκησης Αντώνη Αυγερινού, έχει απειλήσει επανειλημμένα τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με αποβολή από τις τάξεις του.
Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή της ΔΟΕΣ προς την «Εφ.Συν.» αναφερόταν πως «η Επιτροπή Συμμόρφωσης και Διαμεσολάβησης θα επανεξετάσει την πρόοδο σε έξι μήνες και αν δεν επιτευχθεί επαρκής πρόοδος στην επίλυση των θεμάτων, τότε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα τεθεί σε αναστολή».
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε σε «υποστολή της ελληνικής σημαίας» από τη ΔΟΕΣ, κάτι που θα αποτελούσε και βαρύ πλήγμα για το κύρος της χώρας στο εξωτερικό. Γι’ αυτό, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να έρθει σε συνεννόηση με τη ΔΟΕΣ και να εξασφαλίσει τη στήριξή της στην απόφαση για αλλαγή της διοίκησης του ΕΕΣ».

*Υπενθυμίζουμε ότι την επιστολή της ΔΟΕΣ την βγάλαμε πρώτοι στην δημοσιότητα.
 Ας δούμε περιληπτικά τι συμβαίνει.
Η προσπάθεια εκφοβισμού Εθελοντών και εργαζομένων πήρε διαστάσεις παροξυσμού. Η παρουσία του Προέδρου των εργαζομένων στα γραφεία της Λυκαβηττού σε ρόλο “Φρουράρχου” να δίνει εντολές και να ελέγχει την είσοδο και την έξοδο εργαζομένων και επισκεπτών (!!!), η χρησιμοποίηση σε βασικά θέματα καταδικασμένου σε εξάμηνη φυλάκιση για βιαιοπραγία σε ώρα έμμισθης υπηρεσίας και άλλα τέτοια περιστατικά δείχνουν πανικό ή απόφαση για “πόλεμο μέχρις εσχάτων”. Η εμφάνιση αχυρανθρώπων, σαν αυτόν Τμήματος περιοχής της Αθήνας που χρόνια παίζει τον ρόλο του Δούρειου Ίππου, που με μειλίχιο ύφος προσπαθούν να ξεγελάσουν ή να αποσπάσουν την σιωπή τιμωρημένων ή παραιτημένων (από αγανάκτηση) είναι τουλάχιστον γελοία. Οι φιέστες του τύπου «Πανελλήνιες εκπαιδεύσεις» των 20 Σαμαρειτών, που γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους και για να αυτοθαυμαστούμε σε άλλη μια φωτογραφία αφήνει παγερά αδιάφορο τον κόσμο και προκαλεί γέλιο ή θυμό (ανάλογα με τον χαρακτήρα του καθενός) στους Σαμαρείτες. Η “διακίνηση” μεγάλου όγκου εγγράφων από όροφο σε όροφο στην Λυκαβηττού είναι ύποπτη αλλά και άχρηστη γιατί για τα σημαντικά έγγραφα υπάρχουν αντίγραφα. Οι συνεντεύξεις σε φιλικά κανάλια και το ύφος του “μόνο εγώ ξέρω και μπορώ” είναι άλλη μια γραφικότητα. Η «συμπαράσταση» πρωτοκλασάτου στελέχους μεγάλου κόμματος (Γραμματέας) που λειτουργεί εν αγνοία του αρχηγού του, και τα περίεργα ψαξίματα για την ημέρα του Δικαστηρίου είναι από τα πιο σοβαρά θέματα, αλλά αντιμετωπίζεται με την δημοσιοποίηση του την κατάλληλη στιγμή και με αποδείξεις. Είχαμε προαναγγείλει τις μεθόδους και λίγες μέρες μετά καταγγείλαμε την προσπάθεια εκφοβισμού μελών μας Εθελοντών με ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα. Αυτά είναι μερικά από όσα μπορούμε να αποδείξουμε και δείχνουν μια ομάδα με διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Όμως τις τελευταίες ώρες το παιχνίδι χόντρυνε. Απειλητικά τηλεφωνήματα από στελέχη μέσων ενημέρωσης, σε μέλη της λίστας που έχει προτείνει το Υπουργείο, για να αποτραβηχτούν από την λίστα με την προειδοποίηση ότι θα ασχοληθούν με το παρελθόν τους. Και απειλούν “έντιμοι” εκδότες που απασχόλησαν την Δικαιοσύνη (τις ίδιες πληροφορίες αναφέρει και η Εφημερίδα των Συντακτών στο φύλλο του Σαββάτου 25/11). Θα δείτε από σήμερα σε γνωστή φυλλάδα δημοσιεύματα που θα προσπαθήσουν να σπιλώσουν ανθρώπους που έχουν κερδίσει την αναγνώριση και τον σεβασμό της κοινωνίας, τυγχάνουν της απολύτου εμπιστοσύνης του ΚΔΣ της Γενεύης απολαμβάνουν την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ερυθροσταυριτών. Θα σας πούμε από σήμερα την «κατηγορία» που τους βαραίνει. Είναι Μαρτινικοί.
Μάλισταααα!
Τι σημαίνει αυτό; Στα τριάντα χρόνια που “διοίκησε” τον Ε.Ε.Σ. ο Μαρτίνης προσελήφθηκαν εκατοντάδες υπάλληλοι και εντάχθηκαν στον Ε.Σ. τεράστιος αριθμός Εθελοντών που δούλεψαν υπό την Προεδρία του. Όλοι αυτοί είναι Μαρτινικοί; Και τι σημαίνει αυτό; Αν κάποιοι είναι συνένοχοι του στα όσα έκανε ο Μαρτίνης, που βρίσκεται μεταξύ του σπιτιού του και της φυλακής, ας δώσουν τα στοιχεία στον Εισαγγελέα για του κάνουν παρέα. Αλλιώς και ο εντολοδόχος και ο εντολέας του θα είναι κοινοί ψεύτες και συκοφάντες.
Και αυτός που ακόμη πιπιλίζει την καραμέλα του «αμαρτωλού παρελθόντος» από ποιους περιστοιχίζεται; Να δούμε δυο παραδείγματα; Το ανερχόμενο αστέρι του τι οικογενειακή σχέση πολλαπλής κουμπαριάς έχει με τον Μαρτίνη; Ο εργαζόμενος επί σειρά ετών στο ισόγειο της Λυκαβηττού υπό τις διαταγές του Μαρτίνη πως ανέβηκε και βρίσκεται στο 5ο όροφο στο γραφείο του Προέδρου; Με τα πόδια ή με το ασανσέρ;
Ας συνέλθουν όσο είναι νωρίς. Όλες οι μαφιόζικες μέθοδοι κάποια (κοντινή)στιγμή θα τους φέρουν απέναντι στο Νόμο όσο δυνατές πλάτες και αν έχουν σε κόμματα ή σε άλλα συμφέροντα και όσα μέσα προπαγάνδας (συγκεκριμένα ΜΜΕ)  προσλάβουν για προβοκάτσια και σπίλωση υπολήψεων δεν θα μπορούν να τους βοηθήσουν.
Αν σε όλα τα παραπάνω διακρίνατε κάποια στοιχεία απειλής, έχετε δίκιο. Τους απειλούμε με όπλο μας τον Νόμο και τις αρχές και όχι με τρομοκρατικές μεθόδους. Αυτή είναι και η διαφορά μας.   
Και θα τελειώσουμε για σήμερα με μια «αγαθή» ερώτηση. Πόσο μέλι έχει αυτή η καρέκλα και δημιουργεί όλα αυτά;
Θα επανέλθουμε…

Η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Κ.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.