Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
Smiley face
pic name
pic name pic name pic name

Κεντροαριστερά:Μονομαχία Γεννηματά - Ανδρουλάκη-Ικανοποιητική η συμμετοχή στην Καλαμπάκα

Meteora Voice | 3:11 μ.μ. Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 |
Posted on
 • Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
 • by
 • Meteora Voice
 • in
 • Ετικέτες • Δεύτερη Κυριακή  στις κάλπες με το δεύτερο γύρο των εκλογών για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, που θα αναδείξει τον ηγέτη της ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη.
  Σε επίπεδο Καλαμπάκας η προσέλευση από το πρωί ήταν ικανοποιητική αλλά σαφώς χαμηλότερη σε σχέση με την πρώτη Κυριακή ενώ τα τοπικά στελέχη δήλωναν αισιόδοξα καθώς μέχρι να κλείσουν οι κάλπες με βάσει τις εκτιμήσεις τους ο αριθμός των μελών και φίλων του εγχειρήματος θα ξεπεράσει τους 200.
  Σημειώνεται ότι την πρώτη Κυριακή είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 360 άτομα στην Καλαμπάκα και πάνω από 100 στην Μύκανη.
  Στο μεταξύ σε πανελλαδικό επίπεδο μεγάλη είναι η  προσέλευση  καθώς έως τις 12:30 είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 63.000, παρά την κακοκαιρία.
  Την ίδια περίπου ώρα, λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής, ψήφισαν οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης.
  Η μεν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ψήφισε στο Καματερό, ο δε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη γενέτειρά του, την Κρήτη.
  «Σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη» ανέφερε λίγο μετά τη ψήφο της η Φώφη Γεννηματά.

  «Να μη σβήσει η φλόγα της ελπίδας»
  Ο έτερος υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, ψήφισε στη γενέτειρά του, το Ηράκλειο Κρήτης, υπογραμμίζοντας ότι η φλόγα της ελπίδας που άναψε την προηγούμενη Κυριακή πρέπει να μην σβήσει.
  Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα σε τροχαία, καθώς η Κρήτη θρηνεί κάθε χρόνο πολλούς πολίτες που χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους.
  Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υιοθέτησε την πρόταση των δυο υποψηφίων να συγκεντρωθούν την Κυριακή σε κάθε εκλογικό τμήμα δωρεές υπέρ των πληγέντων από τη θεομηνία της Δυτικής Αττικής.
  Οι κάλπες που έχουν στηθεί ανά την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, άνοιξαν στις οκτώ το πρωί και αναμένεται να κλείσουν στις οκτώ το βράδυ, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο, χωρίς βεβαίως σήμερα να απαιτούνται χρήματα και συμπλήρωση κάποιας φόρμας.
  Δικαίωμα ψήφου έχουν σήμερα μόνο όσοι ψήφισαν στον 1ο γύρο, και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα με την ταυτότητα ή το διαβατήριο.
  Οι ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού θα είναι οι αντίστοιχες με την Ελλάδα, αλλά με βάση τις τοπικές ώρες.
  Αυτό σημαίνει ότι οι ψήφοι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα αργήσουν να ενσωματωθούν, ενώ τα αποτελέσματα της Αυστραλίας θα γίνουν γνωστά στην Αθήνα μερικές ώρες πριν κλείσουν οι ελληνικές κάλπες.
  Στον πρώτο γύρο η Φώφη Γεννηματά συγκέντρωσε 73.939 ψήφοι (42,50%) και ο Νίκος Ανδρουλάκης 43.735 ψήφοι (25,14%).
  Ακολούθησαν:
  Γιώργος Καμίνης 23.520 ψήφοι (13,52%),
  Σταύρος Θεοδωράκης  17.062 ψήφοι (9,81%),
  Γιάννης Μανιάτης 7.417 ψήφοι (4,26%),
  Γιάννης Ραγκούσης 4.162 ψήφοι (2,39%),
  Κων/νος Γάτσιος 2.877 ψήφοι (1,65%),
  Απόστολος Πόντας 924 ψήφοι (0,53%),
  Δημήτρης Τζιώτης  343 ψήφοι (0,20%).
  Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε λόγω της τραγωδίας στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο να μετατεθούν για μια εβδομάδα οι εκλογές όμως, η πρόταση δεν έγινε δεκτή ενώ σημείωσε ότι το θέμα ξεκαθάρισε με τις δηλώσεις του κ. Νίκου Αλιβιζάτου.
  Στον πρώτο γύρισαν ψήφισαν πάνω από 200.000 ψηφοφόροι και πάνω από 2.000 Έλληνες του εξωτερικού.
  «Υπάρχει η παράταξη. Δεν έχει καταλυθεί η παράταξη. Απευθύνω κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με παγιωμένες νοοτροπίες» είπε χθες, μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Ανδρουλάκης.
  Ο κ. Ανδρουλάκης θεώρησε ότι η ενότητα είναι δεδομένη και πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα παραμείνει «όχι για να γίνει μοίρασμα εξουσίας αλλά ιδεών και πολιτικής», όπως είπε. «Όποιος φύγει θα είναι αμετανόητος. Δεν πρέπει να συνεχιστούν οι προσωπικές στρατηγικές. Πιστεύω ότι ίδιο πιστεύουν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι» τόνισε. Δήλωσε αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα η παράταξη κι έθεσε στόχο του να οδηγήσει «τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ανήκει» σημείωσε.
  Η κ. Γεννηματά του απάντησε. «Ο νέος ενιαίος φορέας δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος. Στην μεγάλη προσπάθεια για την Αναγέννηση της παράταξης συναντώνται όλες οι γενιές, της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Συμπορεύονται και δεν διχάζονται».  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW