Τελευταίες Ειδήσεις

Στα Τρίκαλα στα δυο στενά… καλωσορίζουν τους πρωτοετείς φοιτητές







Με ένα χαμόγελο η θερμή υποδοχή των φοιτητών και σπουδαστών στα Τρίκαλα. Η αγκαλιά των Τρικάλων άνοιξε, για να φιλοξενήσει για τα επόμενα χρόνια φοιτητές και φοιτήτριες από διάφορες περιοχές της χώρας, στις τρεις σχολές: ΣΕΦΑΑ, ΤΕΙ, ΣΜΥ.
Και ο Δήμαρχος Τρικκαίων καλωσόρισε τους ακαδημαϊκούς πολίτες και αυριανούς επιστήμονες, που από τα Τρίκαλα θα εφοδιαστούν με τις απαραίτητες για την καριέρα τους γνώσεις.
Σε μια σεμνή διοργάνωση στο Μουσείο Τσιτσάνη το απόγευμα της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2017, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στους νέους και τις νέες, τόνισε, πόσο σημαντικό ζήτημα είναι για τους τρικαλινούς η φιλοξενία. Είτε με τους πρόσφυγες που παρέμειναν στην πόλη, είτε με επισκέπτες στη διάρκεια της χρονιάς και ειδικά στον Μύλο των Ξωτικών, είτε με τους φοιτητές, σημασία έχει η ανθρώπινη διάσταση. Αναφέρθηκε επίσης στη συνεισφορά του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, στην εκδήλωση και στο πώς ο Δήμος Τρικκαίων εξελίσσει την προσπάθεια, ώστε ο κάθε ένας που έρχεται στην πόλη, να μπορεί να νιώθει τη ζεστασιά και να διαπιστώνει το πραγματικό χαμόγελο.

 Οι φοιτητές, τόνισε, είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της πόλης και αυτοί που ήδη  «αγκαλιάζονται» από τους φιλόξενους τρικαλινούς. Μίλησε, επίσης, για τον πολιτισμό και τις καινοτομίες, ευχόμενος σε όλους «καλές σπουδές». Στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δέχθηκαν επίσης ευχές από τον απερχόμενο Κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ κ. Γιάννη Κουτεντάκη, τον εκλεγμένο Κοσμήτορα κ. Θανάση Παπαϊωάννου, τον πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ.  Μιχάλη Βλαχογιάννη, τον ταξίαρχο, διοικητή της ΣΜΥ, Δημήτρη Τσιπίδη, τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Λάππα και τον εκ της μείζονος αντιπολίτευσης δημοτικό σύμβουλο κ. Γ.Μητσιούλη. Ολοι τους αναφέρθηκαν στα καλά του τόπου (ανεξαρτήτως αν αυτά ήταν τελικά… περισσότερα από τρία!), στις δυνατότητες που ανοίγονται, στις ομορφιές της πόλης και στην ποιότητα ζωής.
Στη διάρκεια του μπουφέ που παρατέθηκε, οι φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να  περιηγηθούν στο Μουσείο Τσιτσάνη, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις.
Παρέστησαν επίσης από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ντίνα Δήμα, Εφη Λεβέντη, Κώστας Ψύχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης και η αντιπρόεδρος του Μουσείου κ. Βασιλένα  Μητσιάδη.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.