Τελευταίες Ειδήσεις

Θεσμός ο Μετεωρίτικος δρόμος

Την καθιέρωσή του στη συνείδηση του αθλητικού κόσμου των ορεινών δρόμων αντοχής (trail&citytrailrunning)αποδεικνύει η πολύ μεγάλη προσέλευση Ελλήνων & ξένων δρομέων στον 4ο Μετεωρίτικο Δρόμο, που διοργάνωσε κι εφέτος στην πόλη μας ο Σύλλογος Κλασσικού Αθλητισμού Μετεώρων (Σ.Κ.Α.Μ.), την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.
700 περίπου αθλητέςκάθε ηλικίας κι εθνικότητας πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού στους δύο δρόμους αντοχήςτης διοργάνωσης, που περιελάμβανε:
- αγώνα citytrail6 km, με έμφαση στα μονοπάτια και τα σοκάκια της παλιάς Καλαμπάκας.Στη Γενική κατάταξη 1ος τερμάτισε ο Νορβηγός Torsten Bergh Moss, 2ος οεπίσης Νορβηγός Hauk Are Fjeld&3ος ο Αλέξανδρος Γελαδάρης του “ΑΠΣ Ζευς Πιερίας”. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 3 αθλητές διήνυσαν την απόσταση σε λιγότερο από 24΄!

- αγώνα trail23 χιλ.στα μετεωρίτικα μονοπάτια. Η διαδρομή είναι ιδιαίτερη απαιτητική, καθώς περιλαμβάνει μικτά πεδία και 1400 περίπου μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Στη Γενική Κατάταξη των ανδρών 1οςτερμάτισε ο Βούλγαρος YordanPetrov σε 2:00:20, 2ος ο ανεξάρτητος Ιωάννης Τσιαμπούλας σε2:05:21 και 3ος ο Νίκος ΚαλοφύρηςτηςTheNorthFace-MetsovoUrsa Teamσε 2:08:30. Στις γυναίκες 1η τερμάτισε η ανεξάρτητη MilenaVelkovaσε 2:37:54, 2η η Φωτεινή Κολόκα της DynafitGreece σε 2:48:02 και 3ηη Θεοδώρα Αναστασιάδη της 3P/SkyWomenRunningTeam σε 2:51:58.
[Οι αναλυτικές επιδόσεις όλων των αθλητών που τερμάτισαν στον 4ο Μετεωρίτικο Δρόμο είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΚΑΜ:www.skam.gr.]
- 2 παιδικούς δρόμους για μαθητές α΄,β΄,γ΄ και δ΄,ε΄,στ΄τάξεων Δημοτικού, με τη συμμετοχή 300 περίπου αγοριών και κοριτσιών της πόλης μας.
Αξίζει επίσης ν’ αναφερθεί η παρουσία ρεπόρτερ και κλιμακίου αναμεταδόσεων της ΕΡΤ, για τη δημοσιογραφική ανάδειξη της Καλαμπάκας και του MeteoraTrailRun, live (EΡT1)& μαγνητοσκοπημένα (ΕΡΤ3).
Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες σ’όλους όσοι συνέδραμαν ηθικά κι υλικά στην επιτυχή διεξαγωγή του 4ου Μετεωρίτικου Δρόμου. Πιο αναλυτικά:
-         την Περιφέρεια Θεσσαλίας
-         το Δήμο Καλαμπάκας
-         την Ελληνική Αστυνομία
-         το StadiumFitnessClub
-         τονΜΑΣΚ - BMW CLUB HELLAS
-         τη ΜΟΛΕΚ
-         το Θεατρικό Εργαστήρι Επί Σταγών και προσωπικά την κ. Όλγα Κουτσαλιάρη
-         τουςχορηγούςμας: κατάστημα «Γερμανός» Καλαμπάκας – Καραγιάννης Δημήτριος, το Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Γαλακτοβιομηχανίας Τρικάλων «Τρίκκη» και τον πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Λιούτα, την κάβα «Φίλιππος», την εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»και τον υπευθυνοκ.Διαμαντή Γκίκα, το ορειβατικό καταφύγιοΟλύμπου «ΓιώσοςΑποστολίδης», το κατάστημα «SALUM», το κατάστημα «RedMarket», τη boutiqueΤσιάμη, την Kraft – Χρήστος Στάγιας, την μπυραρία PUB38, τη χαλβαδοποιΐα «Μάτης», το κατάστημα «10αθλο» και την εταιρία αθλητικών ειδών ASICS, τα τουριστικά είδη «Ζερβόπουλος», το αθλητικό κατάστημα «WeRun», το μανάβικο «Γειτονικό» - Δημήτρης Τάτσης, τη NewWork, το Supportwebnshootfactory– Φώτης Κατσιούλας.
-         τους χορηγούς επικοινωνίας: εφημερίδα «Τα Μετέωρα», tameteora.gr,  ekalampaka.gr, kalabakacity.gr, ΣταγώνNews, Ράδιο-Σταγών 87,6, ΡάδιοΜετέωρα 90,3, ΑντίλογοςNews, «Meteora24.gr», «MeteoraVoice», «GreeceJapan.com», ΕΡΤ1 & ΕΡΤ3.
-         τον κύριο Χρήστο Κοράκη, τον κύριο Τζιλήνα Ευθύμιο, το ChickenTime, το Chiccod' oro (αφοί Αγγέλου).
-         τέλος απευθύνουμε το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» μας στους δεκάδες εθελοντές κι εθελόντριεςκάθε ηλικίας, που κι εφέτος, εντελώς αφιλοκερδώς,«αγκάλιασαν» τη διοργάνωση κι επέτρεψαν την επιτυχή πραγματοποίησή της!
Με τιμή,

η Οργανωτική Επιτροπή του Μετεωρίτικου Δρόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.