Τελευταίες Ειδήσεις

Η Καλαμπάκα υποδέχτηκε τον ΑΞΙΟ ποιμενάρχη της κ. Θεόκλητο-Εμφανής η χαρά και η συγκίνηση του Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων



Αναφωνώντας «ΑΞΙΟΣ», μόλις αντίκρισαν τον νέο Ποιμενάρχη τους λαός, κλήρος και τοπικοί άρχοντες της Καλαμπάκας υποδέχτηκαν θερμά και με άπειρα συναισθήματα τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο το μεσημέρι του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Τον κ. Θεόκλητο υποδέχθηκε στα όρια της Μητρόπολης στον κόμβο της Βασιλικής ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης δωρίζοντάς τον έναν σταυρό παρουσία του  ήταν ο Αντιδημάρχου Καλαμπάκας Ράντου και κατοίκων του χωριού.
Ακολούθως και συνοδεία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου η πομπή έφθασε στην Καλαμπάκα όπου έγινε η επίσημη υποδοχή στην Κεντρική Πλατεία από τον Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Νήφωνα, τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σινάνη, τις Τοπικές Αρχές και πλήθος κόσμου.

Σύμφωνα με το τελετουργικό έγιναν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Καλαμπάκας  κ. Σινάνη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού που καλωσόρισαν τον κ. Θεόκλητο ευχόμενοι καλή ποιμαντορία και να συνεχίσει το σημαντικό έργο του προκατόχου του, Μακαριστού Κυρού Σεραφείμ δωρίζοντας του κάποια αναμνηστικά.
Εμφανώς συγκινημένος ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και την αγάπη διαβεβαιώνοντας ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό με ευλογία Θεού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Από σήμερα η καρδιά μου χτυπάει Θεσσαλικά και είμαι Καλαμπακιώτης. Σας δίνω την καρδιά μου-Δώστε μου το χέρι σας να προχωρήσουμε μαζί».
Στη συνέχεια εν πομπή ο νέος Ποιμενάρχης με την πλειάδα των Μητροπολιτών που βρέθηκαν στην Καλαμπάκα κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος όπου έγινε η τελετή της ενθρόνισής του παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνουμου, Αρχιερέων, κληρικών και μοναχών, των εκπροσώπων των αρχών και πλήθους πιστών και Μεσσήνιων που ήλθαν να τιμήσουν τον κ. Θεόκλητο τον οποίο καλωσόρισε ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Σταγών και Μετεώρων Αρχιμανρίτης Νήφων ευχόμενος καλή ποιμαντορία, με αγάπη Θεού και τη στήριξη όλων των κληρικών ώστε το έργο του να έχει επιτυχία.
Ο κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε όλους για την αγάπη και την τιμή στο πρόσωπό του τονίζοντας ότι με τη βοήθεια του Κυρίου θα αγωνιστεί για την Αγάπη του προς το ποίμνιο και θα είναι ο πνευματικός πατέρας όλων και ο αδελφός.
Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της τελετής δόθηκε δεξίωση σε ξενοδοχείο της πόλης.











































Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.