Τελευταίες Ειδήσεις

Άρχισαν οι εργασίες για τα δίκτυα ύδρευσης Καλαμπάκας



Ένα έργο πνοής για την πόλη της Καλαμπάκας εισήλθε σε τροχιά υλοποίησης με την έναρξη των εργασιών αντικατάστασης και επέκτασης των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης που αποτελούσε επί σειρά ετών πάγιο αίτημα του Δήμου.
Ήδη από την Δευτέρα συνεργεία της αναδόχου εταιρίας «ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» ξεκίνησαν τις σκαπτικές εργασίες στη περιοχή πίσω από τον Ι.Ν. Οσίων Μετεωριτών Πατέρων(πάνω από το ξενοδοχείο Διβάνη) και μάλιστα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.
Ικανοποιημένος για την έναρξη των εργασιών εμφανίστηκε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμπάκας κ. Γιώργος Δήμου τονίζοντας ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα τελειώσουν τα όποια προβλήματα υπήρχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και προ παντός θα διασφαλίζεται απολύτως η δημόσια υγεία.
Αποκάλυψε μάλιστα ότι με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ αλλά και της Δημοτικής Αρχής δεν θα επιβληθούν στους δημότες τέλη σύνδεσης.

Όσον αφορά την συγκεκριμένη εργολαβία μέσω αυτής προβλέπεται η αντικατάσταση μεγάλου μέρους του υπάρχοντος δικτύου αλλά και  η επέκτασή του προκειμένου να συμπεριλάβει και νεοεντασσόμενες στον πολεοδομικό ιστό περιοχές. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης , πλήρως συμβατό με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές (σε επίπεδο εξοικονόμησης νερού, ελέγχου ποιότητας νερού, κλπ) που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου σε μεγάλο χρονικό ορίζοντα.
Το νέο δίκτυο ύδρευσης της Καλαμπάκας είναι ένα έργο πνοής,  που έρχεται να δώσει λύση σ’ ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη , της καταλληλόλητας του πόσιμου νερού, περνά στο στάδιο της υλοποίησης. Το νέο δίκτυο ύδρευσης στην Καλαμπάκα έρχεται μεταξύ άλλων να απαλλάξει τους κατοίκους της πόλης  από τους επιβλαβείς για την υγεία αμιαντοσωλήνες, με τους οποίους είναι κατασκευασμένο το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης, πρόβλημα που έχει ταλανίσει επί σειρά ετών τον Δήμο Καλαμπάκας. Επιπλέον, η παλαιότητα του δικτύου προκαλεί συχνές θραύσεις που έχουν επίπτωση στην ποιότητα του πόσιμου νερού , αλλά και επιβαρύνει οικονομικά τον Δήμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.