Τελευταίες Ειδήσεις

Επιστρέφει στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος



Στη φυλακή επιστρέφουν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η κορη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, και άλλοι έξι συγκατηγορουμενοί τους, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τις «μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα.
Συγκεκριμένα, εννέα εκ των συνολικά 16 καταδικασθέντων θα οδηγηθούν στη φυλακή. Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους εχουν ηδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής τους και κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, θα αποφυλακιστούν άμεσα. Βίκυ Σταματη και Αρετή Τσοχατζοπούλου, θα επιστρέψουν στη φυλακή, ωστόσο όπως εκτιμάται, θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα, έτσι ώστε διευκρινιστεί από τις αρχές ποιο είναι το υπόλοιπο της ποινής που πρέπει να εκτίσουν.
Ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών είναι ο αρμόδιος για να ελέγξει το χρόνο παραμονής τους στις φυλακές και να αποφανθεί εάν οι κρατούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την υφ' όρων απόλυση. Κάτι που θα συμβεί τα επόμενα 24 ώρα.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι
Το δικαστήριο αποφάσισε πως ο επιχειρηματίας Οράτιος Μέλας θα εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του καθώς διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του, ενώ η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η λογίστρια του πρώην υπουργού, έχει ήδη εκτίσει την ποινή της και δεν επιστρέφει στις φυλακές.Ο Γιάννης Σμπώκος είναι ο μόνος από τους καταδικασθέντες ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή και παραμένει γιατί ήδη εκτίει ισόβια για άλλη υπόθεση.
Οι Οράτιος Μελάς, Νίκος Αντωνιάδης, Γιώργος Κωνσταντάτος, Νίκος Γεωργουλάκης (βρίσκεται στην Αμερική) καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης που δεν αναστάλθηκαν ούτε μετατράπηκαν και είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται αντιμέτωποι με την πραγματική έκτιση της ποινής τους.
Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε την μετατροπή των ποινών που επιβλήθηκαν στους Νίκο Ζηγρα, Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Μολντενχαουερ, (πρώην σύζυγος Τσοχατζόπουλου), Ταλιτα-Τσεκούρα και Νίκο Καρατζά. Η ποινή τους μετατράπηκε προς 20 ευρώ ημερησίως, ενώ το Δικαστήριο όρισε για τους τέσσερις πρώτους να καταβάλλουν τα χρήματα της μετατροπής της ποινής τους σε 36 δόσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να τρέχουν από την 1η Ιανουαρίου 2018. Επίσης, έδωσε προθεσμία για την καταβολή του ποσού στον Νίκο Καρατζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.