Τελευταίες Ειδήσεις

Η εποχή που ανατέλλει είναι αμείλικτη

Οι εκλογές της 12ης του Νοέμβρη δυστυχώς για την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ωστόσο η δυναμική που καταγράφηκε δεν είναι αμελητέα - μπολιάσαμε μια διαδικασία που έμοιαζε εξ αρχής παιχνίδι μηχανισμών - βάλαμε στην πολιτική σκακιέρα του προοδευτικού χώρου πολίτες που δεν τους ένοιαζε η διαδικασία και το αναγνωρίζουν όλοι πως αν δεν υπήρχε η υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη το αποτέλεσμα αυτής δεν θα ήταν το ίδιο.

Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στην επόμενη ημέρα με στόχο να δημιουργηθεί ένα πραγματικά ανοιχτό και συμμετοχικό κόμμα που να εκφράζει τους πολλούς και όχι τους λίγους.


Η συμμετοχή του κόσμου αν θέλουμε να λέμε πως πραγματικά πετύχαμε χρειάζεται να είναι το ίδιο υψηλή και την Κυριακή 19 του Νοέμβρη - τότε πραγματικά το στοίχημα θα κερδηθεί.

Χρειάζεται να παραγκωνίσουμε τους επίδοξους Μακιαβέλι που θα θελήσουν να πρωταγωνιστήσουν την επόμενη ημέρα - να σπάσουμε την κομματική καμαρίλα και τις ομαδούλες που ήδη ετοιμάζονται να αλώσουν ξανά τον προοδευτικό χώρο.

Οι άνθρωποι στο Ποτάμι σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό δώσαμε έναν πραγματικά τίμιο αγώνα - αξιοπρέπειας και ήθους. Απέναντί μας είχαμε να αντιμετωπίσουμε ανθρώπους που η μόνη ιδεολογία τους είναι το χρήμα και το προσωπικό τους συμφέρον.

Εμείς είμαστε ακόμη εδώ όρθιοι και συνεχίζουμε να μαχόμαστε εναντίον παλαιοκομματικών πρακτικών  - δεν κάναμε  - δεν κάνουμε deal κάτω από τα τραπέζια και κλειστές πόρτες - εμείς τα κάνουμε όλα στο φως. Είναι ευχής έργον που άνθρωποι που υποστήριζαν διαφορετικούς υποψήφιους συναντηθήκαμε και ασπαζόμαστε τις ίδιες αξίες, είναι βέβαιο πως εμείς οι άσημοι ιδεολόγοι και υπερασπιστές αξιών θα καταφέρουμε και αυτό είναι υπόσχεση να νικήσουμε τους δεινόσαυρους της πολιτικής που λυμαίνονται τη χώρα και τον χώρο, προς απογοήτευση αυτών δεν θα κάνουμε πίσω θα μας βρίσκουν μπροστά τους, όλους μαζί

Γιατί επιτέλους θέλουμε έναν προοδευτικό φορέα που να υπερασπίζεται τους πολλούς - τους αδύναμους και όσους με την αξία τους πορεύονται στην πορεία της ζωής τους.

Tέλος θέλω να εκφράσω στους ανθρώπους που δίναμε την ίδια μάχη, πως ήταν τιμή μου που το κάναμε ενωμένοι - μου δώσατε δύναμη, ελπίζω να σας έδωσα και εγώ -  Η εποχή που ανατέλλει είναι αμείλικτη - δεν περισσεύει κανείς, κρατάμε το κερδισμένο έδαφος και γινόμαστε ένα με την σκληρή πραγματικότητα για να νικήσουμε.


Ο Πιλάτος Παναγιώτης είναι μέλος της ΜΕ.ΣΥ.Α και μέλος της Επιτροπής Νεολαίας του Ποταμιού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.