Τελευταίες Ειδήσεις

Νίκος Ανδρουλάκης-«Όχι στην ενότητα για να μοιράσουμε υπουργικές καρέκλες – Όχι στο αρχηγικό κόμμα»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Θεσσαλία ζήτησε καθαρές κουβέντες, προοδευτικό λόγο, πρόγραμμα αξιών
Την ενότητα της Δημοκρατικής Παράταξης ως απαίτηση των πολιτών για την πολιτική υπέρβαση που χρειάζεται ο τόπος, προέταξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας χθες σε Καρδίτσα και Λάρισα.
Κατά την περιοδεία του στη Θεσσαλία ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα, ζήτησε καθαρές κουβέντες απ’ όλους, οργάνωση και πίστη ότι η Ελλάδα μπορεί να πάψει να είναι έρημος χαμένων ευκαιριών.
«Ολοι θέλουμε ενότητα, όχι όμως την ενότητα του χθες. Αυτήν με την οποία θα μοιράζουμε υπουργεία και καρέκλες για να είμαστε όλοι μαζί, ας την εκπροσωπήσουν άλλοι.

Εγώ δεν πρόκειται να μοιράσω τα ιμάτια της Δημοκρατικής Παράταξης σε παλιούς πρωταγωνιστές για να πάμε ενωμένοι σε εκλογές. Ναι στην ενότητα προοδευτικού λόγου, προγράμματος και αξιών, όχι στην ενότητα για την καρέκλα».
Ο Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι στο νέο σχήμα δεν χωράνε τα βαρίδια που πλήγωσαν και διαίρεσαν στο παρελθόν τη Δημοκρατική Παράταξη. «Στο νέο σχήμα πρέπει να περάσει ένα νέο, άφθαρτο δυναμικό που έχει το ηθικό κεφάλαιο να απευθύνει ευθύβολο λόγο στον ελληνικό λαό. Η ιστορία δεν τεμαχίζεται ούτε διαιρείται σύμφωνα με τους πρωταγωνιστές. Όχι πια στα λάθη του χθες. Όχι πια στους επαγγελματίες της διχόνοιας, όχι σε αυτούς που μόνο στόχο έχουν να ηγεμονεύουν σε ένα μικρό κόμμα. Αντί η παράταξή μας να πάψει να είναι πια δεμένη βάρκα στο χθες πρέπει να γίνει ένα ισχυρό καράβι που θα χαράξει πορεία για το αύριο, για εμάς και για την πατρίδα μας».
Αφού ανέφερε ότι η υπάρχει η δυναμική για να φύγει η χώρα από τον εθνολαϊκισμό και τη μιζέρια του κ. Τσίπρα τόνισε ότι αυτό που πρεσβεύει η υποψηφιότητά του δεν είναι ένα κομματικό στοίχημα. «Είναι το στοίχημα του λαού για να πάμε σε μια άλλη εποχή. Την εποχή των ευκαιριών για όλους, την εποχή της ευμάρειας, της εθνικής μας αξιοπρέπειας. Ας αγωνιστούμε για την εθνική μας αξιοπρέπεια με όχημα την ισχυρή και ιστορική Δημοκρατική Παράταξη».

Δεν θα σας προδώσω

Δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να προδώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. «Καθαρά λόγια σημαίνει νέα κουλτούρα. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Κανείς δεν είναι πίσω μου. Η υποψηφιότητά μου έχει μόνο έναν εκπρόσωπο. Εσάς. Πάρτε την στα χέρια σας. Δεν υπάρχει καμία άλλη κινητήρια δύναμη, ούτε στο μιντιακό κόσμο ούτε στον επιχειρηματικό κόσμο. Δεν έχω δεσμεύσεις, εκτός από μία απέναντι σε εσάς: Ότι θα συγκρουστώ ανελέητα με τα κατεστημένα, τα τζάκια και τα συμφέροντα που χρεοκόπησαν την Ελλάδα και φόρτωσαν τη χρεοκοπία στο ΠΑΣΟΚ κι όχι στον Καραμανλή».
Μιλώντας για την αγροτική παραγωγή ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε να την φορτώσει με τεράστια βάρη. «Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν ούτε από παραγωγή ούτε από ανάπτυξη. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η φτωχοποίηση και το επίδομα. Δηλαδή, ένας λαός μίζερος ο οποίος δεν έχει προοπτική να παράξει και να σταθεί όρθιος. Προφανέστατα διαφωνούμε με αυτό το μοντέλο».
Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθειά του για να εκφραστεί η νέα γενιά που μπορεί να δώσει ευκαιρίες στους αδύναμους και τη μεσαία τάξη.
«Αν εμείς στις 12 και 19 Νοεμβρίου δεν αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, ότι έχουμε ιστορία, μέλλον και δυνάμεις προσφοράς, η παράταξη δεν έχει τύχη. Δυστυχώς, όμως δεν θα έχει τύχη ούτε η χώρα. Για αυτό πρέπει να ανανεωθούμε, να ενωθούμε και να φτιάξουμε ένα θεσμικό κόμμα, όχι το κόμμα των αρχηγών».
Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr
Facebook Like PageFollow @androulakisnick on TwitterConnect with Nikos Androulakis on LinkedinFollow @androulakisnick on Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.