Τελευταίες Ειδήσεις

Στο ανακαινισμένο Κολυμβητήριο Τρικάλων και φέτος εκατοντάδες μαθητές



Με βελτιωμένες πλέον συνθήκες, το Κολυμβητήριο Τρικάλων χρησιμοποιείται από μαθητές/τριες Γ και Δ τάξεων, των σχολείων του νομού. Η ανακαίνιση που πραγματοποιείται ήδη, έχει θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα του εφαρμοζόμενου προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης, που υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας.
Για δεύτερη χρονιά φέτος, μετά την περυσινή επιτυχία του προγράμματος, ο Δήμος Τρικκαίων ανταποκρίθηκε στο αίτημα του υπουργείου και παραχώρησε ξανά, με ιδιαίτερη χαρά τη μεγάλη, ανακατασκευασμένη πισίνα του Κολυμβητηρίου. Το πρόγραμμα άρχισε να υλοποιείται από την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 και φέτος περιλαμβάνει τρεις φάσεις, μετέχοντας σε αυτό, όλα τα σχολεία του νομού Τρικάλων. Ο Δήμος Τρικκαίων, φρόντισε να προχωρήσει στην πλήρη αλλαγή των συνθηκών εντός του Κολυμβητηρίου. Με προϋπολογισμό σχεδόν 400.000 ευρώ από το ΠΔΕ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέχρι τώρα έγιναν εργασίες στο εσωτερικό της πισίνας (καθαρισμός, αντικατάσταση πλακιδίων, χλωρίωση, εγκατάσταση νέων υλικών, όπου χρειαζόταν, κ.α.) Σταδιακά το Κολυμβητήριο παραδίδεται πλήρως, αφού οι εργασίες αφορούν σε εγκαταστάσεις και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Ετσι, και φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες του νομού θα μπορούν να αθληθούν, να μάθουν τα βασικά για το κολύμπι και να υλοποιήσουν τους σκοπούς που θέτει το υπουργείο Παιδείας με αυτή τη διδασκαλία:


- απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής,
- χειρισμός έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον,
- αποφυγή του πνιγμού,
- ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό,
- εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων,
- εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία,
- υιοθέτηση συμπεριφοράς σεβασμού προς τον εαυτό τους, τους άλλους και το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.