Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name
pic name pic name pic name

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο!

Meteora Voice | 6:38 π.μ. Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017 |
Posted on
 • Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017
 • by
 • Meteora Voice
 • in
 • Ετικέτες
 • Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης απέναντι στη ζωή μας. Με αμείωτο ρυθμό μας χτυπάνε σε όλα τα επίπεδα, ενώ η επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί.
  Ήδη σοβαρά ζητήματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία.  
  Προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα της, διότι γνωρίζει πως η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.  
  Την ίδια στιγμή πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ καθώς εμπλέκει τη χώρα σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα-"φωτιά" για το λαό. Η χώρα μας εμπλέκεται πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων και είναι εκκωφαντική η σιωπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τις καταγγελίες περί μεταφοράς πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ στη βάση του Άραξου. Αυτή η σιωπή είναι ακόμα πιο ανησυχητική καθώς πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν σταματά να παίρνει συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, το μεγάλο κεφάλαιο για τη σταθερή στήριξη που προσφέρει στα σχέδιά τους να αιματοκυλούν τους λαούς.

  Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δίνει γη και ύδωρ στα γεράκια των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ.
  Εργάτες, εργάτριες,  άνεργοι,  συνταξιούχοι, νέοι εργαζόμενοι,
  Δεν είναι τυχαία η περίοδος που επιλέγεται από την κυβέρνηση να φέρει ένα νόμο που θα βάζει εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση, στην οργάνωση των εργαζομένων καθώς κόβουν μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις κλπ. ενώ απαιτούν να έχουμε να πληρώσουμε για τα πάντα και αν δεν μπορούμε μας "τιμωρούν"  
  Π.χ. οι δεκάδες διακοπές ρεύματος που κάνει η διοίκηση της ΔΕΗ καθημερινά και στην περιοχή μας Ν. Τρικάλων, σε λαϊκά νοικοκυριά που βρίσκονται σε εξαθλίωση.
  Το ξεκίνημα των  πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, οι ΣΣΕ  που δεν εφαρμόζονται (μεγαλύτερο παράδειγμα η κλαδική σύμβαση στους ξενοδοχοϋπαλλήλους αφού κανένας ξενοδόχος δεν την τηρεί), με τους μισθούς πείνας, την ανασφάλιστη εργασία, με τη νέα φοροεπιδρομή. Επικαλούνται τα ελλείμματα για να πετσοκόψουν παροχές στην υγεία και στις συντάξεις.
  Η μείωση του «μη μισθολογικού κόστους» αποτελεί για το κεφάλαιο ένα κρίσιμο πεδίο δημιουργίας νέων «ευέλικτων» θέσεων εργασίας για την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων.  
  Η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, η κατάργηση του κατώτερου μισθού, των ΣΣΕ, η γενίκευση των ελαστικών μορφών είναι οι επιλογές του κεφαλαίου για να αυξήσουν τα κέρδη τους.
  Συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι  δεν θέλουν να ακούγεται "κιχ" όσο θα συνεχίζουν να τσακίζουν τη ζωή μας. Όμως, συνάδελφοι εργαζόμενοι, πρέπει να πάμε με οδηγό την πείρα από την επίθεση που δεχόμαστε και να οργανώσουμε την άνοδο των αγώνων για την αντεπίθεση.
  Διεκδικούμε:
  ·         Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
  ·         Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  ·         Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  ·         Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
  ·         Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  ·         Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  ·         Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
  ·         Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
  ·         Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  ·         Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας».
  Το ταξικό κίνημα με τα σωματεία, ΕΠ.ΑΓΩΝΑ που είναι στη δύναμή του, καλούμε  τα εργατικά σωματεία στο νομό μας,  Δημοσίου  και Ιδιωτικού  τομέα, συλλόγους του μαζικού –λαϊκού κινήματος,  στην σκληρή επίθεση απέναντι στη ζωή μας  να μην διαλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη.
  Σας καλούμε να δώσουμε  αγωνιστική απάντηση με την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα ταξικά Συνδικάτα του Νομού μας,
  Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 6.30μ.μ. Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων.


  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW