Τελευταίες Ειδήσεις

Η βροχόπτωση ανέδειξε προβλήματα στην Καλαμπάκα-Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι λένε οι πολίτες



Συνεχίστηκαν και σήμερα  τα προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στην Καλαμπάκα και ιδιαίτερα στην περιοχή του νέου σχεδίου πόλης όπου τα νερά μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια μεταφέροντας χαλίκια και άλλα υλικά ενώ έκλεισαν δρόμοι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Σε σχέση με προχθές τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα καθώς η δύναμη του νερού έχει δημιουργήσει ακόμη και αυλάκια που φτάνουν το μισό μέτρο βάθος με συνέπεια σε ορισμένα σημεία οι χαλικοστρωμένοι δρόμοι να είναι απροσπέλαστοι από τα αυτοκίνητα των περιοίκων που βρίσκονται για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές.

Η έλλειψη έργων υποδομής επί σειρά ετών έχει κάνει τη ζωή τους κόλαση όπως επισημαίνουν καλώντας τους αρμοδίους να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να δώσουν τις λύσεις που απαιτούνται καθότι είναι και αυτοί δημότες και απαιτούν να απολαμβάνουν τα αυτονόητα.

Βέβαια το όλο θέμα των υποδομών υφίσταται αρκετά χρόνια με τις εκάστοτε δημοτικές αρχές να κάνουν λόγο για έλλειψη κονδυλίων προκειμένου αυτές να υλοποιηθούν...


Η ασταμάτητη και έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές του Δήμου ενώ το πρωί για αρκετή ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρικάλων-Καλαμπάκας στο ύψος των επιχειρήσεων Χολέβα και Πετράνη καθώς υπερχείλισαν δυο ρέματα-Κορακίτσα και Καβρόλακος-με συνέπεια νερά και λάσπες να καλύψουν το οδόστρωμα.
Χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε αρκετές περιπτώσεις για άντληση υδάτων καθώς πλημμύρισαν επιχειρήσεις και έπεσαν ακόμη μάνδρες σε παρακείμενο κάμπινγκ.
Ανάλογα προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην περιοχή των Χασίων όπου μηχανήματα του Δήμου και της ΠΕ επιχειρούσαν για τον καθαρισμό των δρόμων που για κάποιο χρονικό διάστημα έμεινε κλειστός για τα οχήματα που αναγκάζονταν να κινούνται από άλλους παράδρομους.
Στην περιοχή των Αμπελίων τα νερά πέρασαν πάνω από τη γέφυρα και ο δρόμος έκλεισε για τη διέλευση οχημάτων ενώ στο Ελάφι τα καιρικά φαινόμενα ήταν η αιτία να πέσει ένα γεφυράκι κοντά στα ψυγεία χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσει κανείς.
Στην Θεόπετρα υπερχείλισε το ποτάμι στο δρόμο προς Αγίους Θεοδώρους που έκλεισε ενώ τα νερά κάλυψαν αμπέλια, ελαιώνες και έπνιξαν αρκετά πουλερικά και κάποια μικρά ζώα ενώ το ρέμα κοντά στο γήπεδο καλύφτηκε από τα νερά που βγήκαν στο δρόμο και απείλησαν σπίτια μέσα στο χωριό και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων προς βοήθεια του οποίου έσπευσε ο πρόεδρος του ΤΣ.
Βέβαια για το συγκεκριμένο ρέμα ο κ. Παπαβασιλείου είχε ζητήσει προ μηνών να καθαριστεί και παρά τις διαβεβαιώσεις του Δήμου ότι θα επιληφθεί δεν έγινε απολύτως τίποτε όπως είπε.
Βέβαια δεν έλειψαν και αυτή τη φορά οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα δημοτών για το ότι δεν καθαρίστηκαν αυλάκια σε διάφορες περιοχές με συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα καλώντας τους αρμοδίους να κάνουν το αυτονόητο πριν συμβεί το κακό και επισήμαναν ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.