Τελευταίες Ειδήσεις

Εμπρακτα η ισότητα των φύλων στον Δήμο Τρικκαίων





Ισότητα στην πράξη. Με αυτή την πολιτική πρακτική, σε έναν Δήμο με το 50%των αντιδημάρχων να είναι γυναίκες, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 τη Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες.
Υποδεχόμενος τη ΓΓ Ισότητας των Φύλων κ. Φωτεινή Κούβελα, στο Δηαμρχείο Τρικκαίων, επεσήμανε αρχικώς ότι η ισότητα σε επίπεδο αυτοδιοίκησης στον Δήμο είναι μια διαρκής προσπάθεια που κατακτάται ήδη. Στον Δήμο Τρικκαίων, αυτό συμβαίνει, τόσο με τον αυξημένο αριθμό γυναικών δημοτικών συμβούλων, όσο και με τον μέγιστο αριθμό αντιδημάρχων (4 από τους 8 είναι γυναίκες).
Επίσης, τόνισε ότι ο Δήμος είναι ανοιχτός και ευνοεί την υλοποίηση νέων προσπαθειών που αφορούν σε ζητήματα ισότητας και γενικότερα βελτίωσης της κοινωνικής θέσης πολιτών, τονίζοντας τη σημασία τους για την τοπική κοινωνία.
Από την πλευρά της κ. Κουβέλα, αναφέρθηκε στο σύνολο των δράσεων της; Γενικής Γραμματείας, το τελευταίο διάστημα, αναβαθμίζοντας τον ρόλο της, σε επίπεδο διοικητικό – οργανωτικό - παρεμβατικό. Τόνισε τη σημασία των παρεμβάσεων σε νομοθετικό επίπεδο για την ανάγκη δημιουργίας Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας, κάτι που βρήκε σύμφωνο τον κ. Παπαστεργίου. Ειδικά για το πολύ σημαντικό έργο του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, που λειτουργεί επί τριετία στα Τρίκαλα, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για ένταξη της χρηματοδότησής του από τον κρατικό προϋπολογισμό, μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος.

Ο Δήμος Τρικκαίων, πλέον, με την υπογραφή αυτής της Χάρτας, αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ένταξη της διάστασης του φύλου στις πολιτικές του. Ουσιαστικά, για εφαρμογή πολιτικών που θα προωθούν στην πράξη την ισότητα.
Η κ. Κούβελα, στη διήμερη παραμονή της στον νομό Τρικάλων, επισκέφθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 το Κέντρο Συμβουλευτικής, συνεργαζόμενη με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κ. Ψύχο, τη διοικητική προϊσταμένη του Κέντρου κ. Χριστοφοράκη και τα στελέχη του, τις κυρίες Ευτ. Ασλάνογλου και Β. Γκουγκουστάμου.
Παρούσα  στη σημερινή τελετή υπογραφής της Χάρτας, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, ενώ μήνυμα με το οποίο χαιρετίζει την πρωτοβουλία, απέστειλε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κ. Σκρέκας. Επίσης παρέστησαν, ο  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, οι αντιδήμαρχοι κ.. Ντίονα Δήμα, Εφη Λεβέντη και Κώστας Ψύχος, καθώς και τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.