Τελευταίες Ειδήσεις

25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βία κατά των Γυναικών - Δράσεις από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Τρικκαίων



Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών προγραμματίζει και φέτος σειρά δράσεων τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βία κατά των Γυναικών. Το Κέντρο λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον  Δήμο Τρικκαίων, έχοντας ως αντικείμενο την συμβουλευτική υποστήριξη γυναικών, καθώς  και την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού που λειτουργούν προς την κατεύθυνση της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.
Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων είναι:
Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017
Open day
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης, διοργανώνει «Ημέρα Ανοιχτή στο κοινό» (χωρίς προγραμματισμένα ραντεβού με ωφελούμενες). Σε αυτή την Ημέρα, καλούνται όλες και όλους να επισκεφθούν τον χώρο του Κέντρου, να γνωρίσουν από κοντά τα στελέχη του, και να ενημερωθούν από αυτά για τις υπηρεσίες που παρέχονται και για τις δράσεις που υλοποιούνται.

Το Κέντρο απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε φορείς και συλλογικότητες που θέλουν να μάθουν το έργο του και να συνεργαστούν με αυτό σε δράσεις που θα συμβάλλουν στην εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών και στην επίτευξη της Ισότητας των δύο φύλων. Επίσης, καλεί μεμονωμένα άτομα που ενδιαφέρονται να μάθουν για τις δράσεις και τις υπηρεσίες του Κέντρου, αλλά  και για το πώς οι ίδιοι μπορούν να  βοηθήσουν μια γυναίκα θύμα βίας να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει.
Τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων περιμένουν όλους και όλες τις ώρες 08:00 – 16:00 στα γραφεία τους, στον χώρο του Ε ΚΑΠΗ (Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς, απέναντι από τη ΔΕΗ, τηλ: 24310-27943)

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017
Φωταγώγηση της κεντρικής γέφυρας και του Δημαρχείου Τρικκαίων με πορτοκαλί χρώμα,  το οποίο έχει καθιερώσει ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση.
Παράλληλα, την ίδια ημέρα στην είσοδο του Δημαρχείου θα υπάρχει αναρτημένο το μήνυμα της καμπάνιας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης, «ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ», η οποία ξεκίνησε από το αντίστοιχο Κέντρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης και συνεχίστηκε από τα Τρίκαλα, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων πρώτο να κρατά το πλακάτ του Κέντρου, και τη  Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων να «κλείνει» την εκστρατεία για το 2017.
Φέτος καθένας και καθεμιά μπορεί να δείξει την υποστήριξή του/ες σε αυτές τις γυναίκες , αλλά και τη μηδενική ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των γυναικών, συνεχίζοντας αυτή την καμπάνια.
Όπως αναφέρουν σχετικά τα στελέχη του Κέντρου: «Σας καλούμε να διαθέσετε λίγο από τον χρόνο σας  απευθύνοντας  ένα ηχηρό μήνυμα σε όσες γυναίκες  δεν βρήκαν το θάρρος  να μιλήσουν ακόμη, προτρέποντάς τες  να σπάσουν τη σιωπή τους. Μπορείτε να  φωτογραφηθείτε για την υποστήριξη της καμπάνιας μας από εμάς, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου ερχόμενοι από  το Κέντρο, είτε περνώντας έξω από το Δημαρχείο μόνοι σας, στέλνοντάς μας την φωτογραφία σας στο facebook του Κέντρου («Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Τρίκαλα»). Μόνο με τη δική σας βοήθεια και συμμετοχή στη διάδοση του μηνύματός μας για ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ σε κάθε μορφή βίας μπορούμε να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες θύματα βίας να ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ τους και να ζητήσουν βοήθεια.
Σε αυτή την προσπάθειά μας σας θέλουμε μαζί μας!».





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.