Τελευταίες Ειδήσεις

25 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του κ. Θεόκλητου-Την διαβεβαίωσή του έδωσε στον κ. Παυλόπουλο



Στην τελική ευθεία εισέρχονται πλέον οι διαδικασίες για την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων μετά την σημερινή διαβεβαίωσή του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ημέρα της ενθρόνισης ορίστηκε  το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ήδη από πλευράς Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων με πυρετώδεις ρυθμούς γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες ώστε όλα να λειτουργήσουν υποδειγματικά υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του Πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτη Νήφωνος.
Ωστόσο στη μια μετά το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.Θεόκλητος  έδωσε την Διαβεβαίωσή του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στη μια μετά το μεσημέρι  όπως και ο Μητροπολίτης  Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.
Στην τελετή παρέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, καθώς και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.  Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η τελετή της ενθρόνισης θα γίνει με κάθε τιμή και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια-όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο-το Σάββατο 25 Νοεμβρίου ενώ από πλευράς Δήμου Καλαμπάκας έχει γίνει πρόσκληση σε όλους τους φορείς και τους συλλόγους για να δηλώσουν συμμετοχή.
Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος κ. Σινάνης εάν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και το επιτρέψουν η τελετή θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης-Ρήγα Φεραίου-και σε αντίθετη περίπτωση στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος όπου οι προετοιμασίες έχουν αρχίσει και σχεδόν ολοκληρώνονται.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει η σκέψη ακόμη και τοποθέτησης γιγαντοοθόνης εκτός του ναού προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν και όσοι δεν θα μπορέσουν να βρίσκονται στο εσωτερικό του μιας και η χωρητικότητα είναι περιορισμένη.

Σημειώνεται ότι στην τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων θα παραστεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ενώ δεν αποκλείεται να είναι παρών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος που διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις με τον νέο Ποιμενάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.